24 Απριλίου, 2024
  • 24 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΑΟΚ-ΑΕΚ: Πρώτη μάχη «Δικεφάλων» για το σεντόνι

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ: Πρώτη μάχη «Δικεφάλων» για το σεντόνι

By on 1 Ιουλίου, 2020 0 558 Views

Ο ΠΑΟΚ φιλοξενεί το βράδυ της Τέταρτης (01/07, 21:00) στην Τούμπα, την ΑΕΚ, για την 5η αγωνιστική των Play Off, σε μία μονομαχία για την δεύτερη θέση και το εισιτήριο για το Champions League.

Ο ΠΑΟΚ, ο οποίος την Κυριακή έχασε και μαθηματικά τις ελπίδες του για την κατάκτηση τίτλου, επιθυμεί την κατάκτηση ενός θετικού αποτελέσματος, προκειμένου να διατηρηθεί στην δεύτερη θέση. Βρίσκεται σε καλή φόρμα, όσον αφορά στις υποχρεώσεις του στο ελληνικό πρωτάθλημα, μιας και μετράει δύο νίκες στα τελευταία του παιχνίδια, κόντρα σε ΟΦΗ και Αρη.

Στην Τούμπα, οι «ασπρόμαυροι», επέστρεψαν σε νικηφόρα αποτελέσματα, με τον ΟΦΗ, αφού γνώρισαν την ήττα από τον Ολυμπιακό δύο φορές, στην κανονική διάρκεια και στα Play Off. Το αξιοσημείωτο είναι πως από το 2016, ο ΠΑΟΚ δεν έχει 0-0 για το πρωτάθλημα στην έδρα του, ενώ έχει κερδίσει τα οκτώ από τα δέκα τελευταία ματς για το πρωτάθλημα, με εξαίρεση δηλαδή τις δύο ήττες από τον Ολυμπιακό.

Ο Αμπέλ Φερέιρα δεν υπολογίζει στις υπηρεσίες των Αντρέ Βιεϊρίνια και Δημήτρη Πέλκα ενώ θα έχει και πάλι στην διάθεσή του, τον Ομάρ Ελ Καντουρί, ο οποίος εξέτισε την ποινή μιας αγωνιστικής.

Οι παίκτες που θα έχει στη διάθεσή του ο Πορτογάλος τεχνικός είναι οι: Πασχαλάκης, Ζίβκοβιτς, Ροντρίγκο, Μάτος, Βαρέλα, Ίνγκασον, Μιχάι, Μιχαηλίδης, Γιαννούλης, Εσίτι, Μαουρίσιο, Ελ Καντουρί, Μπίσεσβαρ, Τσιγγάρας, Στοχ, Λημνιός, Λάμπρου, Άκπομ, Σφιντέρσκι, Τζόλης.

Από την άλλη η ΑΕΚ, γνώρισε την ήττα από τον Ολυμπιακό την Κυριακή, μετά από 11 αγώνες χωρίς ήττα στο πρωτάθλημα. Είχε να χάσει από τις 12 Ιανουαρίου, στην Τούμπα τότε. Αυτή η ήττα ήταν και η πρώτη της, για την διοργάνωση των Play Off.

Ωστόσο, μετράει και μόλις μία νίκη στα τελευταία πέντε παιχνίδια για τη Super League. Δέχτηκε δύο γκολ από τον Άρη και τον Ολυμπιακό σε διαδοχικά παιχνίδια, αφού στα 18 προηγούμενα παιχνίδια πρωταθλήματος δεν έχει δεχτεί πάνω από ένα γκολ! Είχε να δεχτεί πάνω από ένα γκολ από τότε που έχασε 3-2 από τον Παναθηναϊκό.

Οσον αφορά τις εκτός έδρας αναμετρήσεις, η Ενωσης, επέστρεψε στις νίκες στο Ηράκλειο, μετά το 1-1 στη Νέα Σμύρνη. Έχει κερδίσει τέσσερα από τα πέντε τελευταία και είναι αήττητη σε αυτά εκτός έδρας. Είχε μόλις τρεις νίκες στα 10 προηγούμενα!

ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, διασταυρώνουν το βράδυ της Τετάρτης (01/07, 21:00) τα ξίφη τους στην Τούμπα, με τις δύο ομάδες να θέλουν το τρίποντο προκειμένου να εδραιωθούν στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας.  Ο ΠΑΟΚ έχασε τα δύο παιχνίδια της σεζόν 2017-18, που η ΑΕΚ πήρε το πρωτάθλημα, αλλά από τότε είναι αήττητος σε έξι επίσημα, με δύο νίκες σε τελικούς Κυπέλλου, δύο νίκες εντός στο πρωτάθλημα και δύο ισοπαλίες εκτός έδρας στο πρωτάθλημα.

Ο Μάσιμο Καρέρα μετρά περισσότερες επιστροφές σε σχέση με το ματς κόντρα στον Ολυμπιακό, καθώς μπορεί και πάλι να υπολογίζει στις υπηρεσίες των Νέλσον ΟλιβέιραΠέτρου Μάνταλου και Αντρέ Σιμόες. Οπως επίσης, ο Ιταλός τεχνικός, για τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ, στη Θεσσαλονίκη, θα έχει στη διάθεσή του, τον Ελντερ Λόπες, ο οποίος ξεπέρασε τον τραυματισμό του αλλά και τον Βασίλη Μπάρκα.

Από την άλλη, ο Μιχάλης Μπακάκης, έμεινε εκτός αποστολής για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, όπως και ο Κώστας Γαλανόπουλος, ο οποίος συνεχίζει το ατομικό του πρόγραμμα. 

Αναλυτικά η αποστολή: Μπάρκας, Τσιντώτας, Λόπες, Οικονόμου, Λάτσι, Τσιγκρίνσκι, Σβάρνας, Παουλίνιο, Σταμούλης, Σιμάνσκι, Κρίστιτσιτς, Βέρντε, Σιμόες, Αλμπάνης, Μάνταλος, Σαμπανάτζοβιτς, Μπότος, Λιβάια, Αραύχο, Ολιβέιρα, Χριστόπουλος, Μαχαίρας.

Ο «άρχοντας» της αναμέτρησης, θα είναι ο 39χρονος Ιταλός, Μάρκο Ντι Μπέλο, από τη 2η κατηγορία της UEFA. Για βοηθούς θα έχει τους Αλεσάντρο Τζιαλατίνι, Τζιακόμο Παγκανέσι. Τέταρτος ορίστηκε ο ο Καραντώνης ενώ στο VAR και AVAR θα βρίσκονται οι Πιέρο Τζιακομέλι και Χρύσα Κουρομπύλια