26 Απριλίου, 2024
  • 26 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΚΕΡΚΕΖ: Στο ποδόσφαιρο, υπάρχει μόνο το σήμερα και το αύριο

ΚΕΡΚΕΖ: Στο ποδόσφαιρο, υπάρχει μόνο το σήμερα και το αύριο

By on 17 Ιουνίου, 2020 0 5132 Views

Ο προπονητής της ΑΕΛ, Ντούσαν Κέρκεζ, μίλησε στον Super Sport FM 104.0, για όλα τα θέματα που αφορούν την ομάδα, αλλά και για την προοπτική, για τη νέα αγωνιστική περίοδο.
Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του:
Για το ότι θα αρχίσει προετοιμασία για 3η χρονιά με την ΑΕΛ:
 «Δουλεύουμε κάθε μέρα για να είμαστε έτοιμοι στην προετοιμασία και να είμαστε όσο πιο δυνατοί μπορούμε».
Για τις ιδιαιτερότητες του νέου πρωταθλήματος: «Είναι δύσκολη η περίοδος τώρα με την προετοιμασία. Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για το πρωτάθλημα. Πιστεύω ότι θα είναι δυνατό το πρωτάθλημα. Θα έχει περισσότερα παιχνίδια, αλλά τι θα κάνουμε;»
Για το ότι η ΑΕΛ έχασε την ευκαιρία να διεκδικήσει το κύπελλο για 2η συνεχόμενη χρονιά: «Πάντα βλέπω μπροστά. Στο ποδόσφαιρο, υπάρχει μόνο το σήμερα και το αύριο. Δεν θέλουμε να έρθει ξανά κάτι τέτοιο».
Για την υπογραφή συμβολαίου για τα επόμενα δύο χρόνια με την ΑΕΛ: «Με τον πρόεδρο είμαστε συνεργάτες για πολλά χρόνια. Εδώ και καιρό, συμφωνήσαμε για κάποια πράγματα. Κάναμε πλάνο για να έχουμε μια ομάδα που θα πρωταγωνιστεί και να πηγαίνει στην Ευρώπη. Έχουμε πλάνο για να αναδείξουμε και μικρούς. Δεν έχουμε μεγάλο μπάτζετ, όμως τώρα με τα νέα δεδομένα, αυτό είναι πιο εύκολο για μας. Όταν δώσεις ευκαιρία, πρέπει να στηρίξεις τους μικρούς».
Για τη δυσκολία να γίνει έτοιμος παίκτης, ένας νεαρός: «Το ταλέντο είναι το 1% και το υπόλοιπο 99%, η δουλειά. Εξαρτάται από τον καθένα. Αν θέλει να δουλέψει περισσότερο, θα τα καταφέρει».
Για τους στόχους της ομάδας: «Τα τελευταία 10 χρόνια, η ΑΕΛ πήρε πρωτάθλημα, κύπελλο, έπαιξε ομίλους. Η ΑΕΛ είναι εκεί. Δεν είναι εύκολο να πάρεις τρόπαιο. Αν είμαστε εκεί, πάντα θα έχουμε την πιθανότητα για να πάρουμε τίτλους».
Για τον κόσμο: «Έζησα με τον κόσμο της ΑΕΛ και ξέρω πόση δύναμη μπορεί να μας δώσει. Το σίγουρο είναι ότι τον χρειαζόμαστε. Η καλύτερη μεταγραφή για μας, θα είναι η επιστροφή του κόσμου».
Για το ότι τον αναγνωρίζουν ως ένα από τους καλύτερους προπονητές: «Καλύτερα να μιλούν άλλοι για μένα. Το μόνο που κάνω είναι να δουλεύω και να είμαι καλύτερος. Στο ποδόσφαιρο πρέπει να δουλεύεις. Δεν είναι μόνο η προπόνηση».
Για τις κινήσεις που θα γίνουν: «Φέραμε δύο παίκτες. Τον Παπαφώτη και τον Έουλερ που θα μας βοηθήσουν. Θέλουμε να φέρουμε παίκτες που είναι καλύτεροι από αυτούς που είναι στην ομάδα. Δεν είναι εύκολα τα πράγματα. Θέλουμε κάτι καλύτερο».
Έχεις εντοπίσεις τους στόχους σου; «Ξέρουμε ακριβώς τι θέλουμε. Εξαρτάται από πολλά πράγματα. Τα λεφτά, αν θέλει να έρθει Κύπρο. Είναι πολλά τα πράγματα και είναι λίγο παράξενα τα πράγματα».
Για τους νεαρούς: «Θέλουμε να έχουμε καλό μείγμα. Με νεαρούς και έμπειρους ποδοσφαιριστές. Θέλουμε και κάποιους έμπειρους για να βοηθήσουν τους μικρούς».
Για τον Μαΐντεβατς: «Είχα συνάντηση με τον πρόεδρο και είναι σε καλό δρόμο. όπως μου είπε θα πρέπει να θεωρείται δικός μας παίκτης».
Για τους Μεντόγεβιτς, Α, Τεϊσέιρα και Γκαζαριάν: «Και για τους τρεις περιμένω να έχουμε επίσημες ανακοινώσεις τις επόμενες μέρες».
Για τον Γκαζαριάν: «Και αυτός καταλαβαίνει ότι δεν έπαιξε όπως θα ήθελε. Είχε κάποια προβλήματα τραυματισμού, όμως περιμένουμε πολλά, αφού είναι ένας ηγέτης».
Για τον Γκοντάλ και τον Νιλς Τεϊσέιρα: «Δεν θέλω να πω κάτι μέχρι να γίνουν επίσημα τα πράγματα. Σίγουρα, κάποιοι ποδοσφαιριστές θα φύγουν».
Για την προετοιμασία: «Ξεκινούμε στις 29 Ιουνίου με τα εργομετρικά και από τις 6 Ιουλίου επίσημα. Περιμένω να είναι σε καλή κατάσταση οι ποδοσφαιριστές. Θα κάνουμε τα πάντα για να
είναι έτοιμη ομάδα».
Αν χρειαστεί μπορεί να γίνει η υπέρβαση; «Ξέρω που είναι το ταβάνι μας. Δεν μπορώ και δεν θέλω να πιέζω. Κάναμε 20% μείωση και δεν μπορώ να θέλω τέτοια πράγματα».