28 Μαρτίου, 2024
  • 28 Μαρτίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΠΑΜΠΗΣ:Περιμένουμε μια διάκριση…Παράδεισος η Ν.Σαλαμίνα για ένα προπονητή

ΠΑΜΠΗΣ:Περιμένουμε μια διάκριση…Παράδεισος η Ν.Σαλαμίνα για ένα προπονητή

By on 9 Ιουνίου, 2020 0 8062 Views

Με αφορμή την κατάκτηση του κυπέλλου πριν από 30 χρόνια(1990), ο παλαίμαχος και μεγάλη δόξα της Νέας Σαλαμίνας και του κυπριακού ποδοσφαίρου, Πάμπης Ανδρέου, μίλησε στον Super Sport FM 104.0 γι’ αυτό και μίλησε και για την πορεία της ομάδας τα τελευταία χρόνια.
«Ο μοναδικός τίτλος που έχει μέχρι και σήμερα η Νέα Σαλαμίνα. Οι αναμνήσεις είναι στις σκέψεις μας μέχρι τώρα. Είχαμε και τόσο πολύ κόσμο τότε, ήταν πάντα δίπλα μας και δεν θα ξεχάσω ότι γέμισαν την κερκίδα του Τσιρείου. Η Νέα Σαλαμίνα έχει πολύ κόσμο, απλά τα τελευταία χρόνια ο κόσμος απομακρύνθηκε από τα γήπεδα λόγω διαφόρων καταστάσεων. Το 1990 ήταν πολύ η δίψα που υπήρχε. Η ψυχολογική προετοιμασία και η στήριξη του κόσμου μας βοήθησε πολύ και ξέραμε ότι θα πάρουμε σίγουρα εκείνο το τρόπαιο», είπε αρχικά και πρόσθεσε:
«Για να καταλάβετε τη στήριξη που είχαμε, τότε, ο προπονητής μας Ανδρέας Μουσκάλλης, δεν μας πήρε στα αποδυτήρια στο ημίχρονο. Μας άφησε στο γήπεδο, για να έχουμε επαφή με τον κόσμο».
Για το γκολ του που είχε διαμορφώσει το 3-1 κόντρα στην Ομόνοια, πριν έρθει η μείωση(3-2) που ήταν το τελικό σκορ: «Είχαν κριθεί τα πάντα μετά το 3-1. Το πιστεύαμε ότι θα το πάρουμε και το θέλαμε. Δεν θα τον χάναμε αυτόν τον τελικό. Τόσος κόσμος, τόση δίψα. Η Νέα Σαλαμίνα μπορούσε τότε να πάει τελικό λόγω του εκτοπίσματος της. Δυστυχώς αυτό έχει εξαλείψει, πρέπει να βάλει στόχους με το νέο προπονητή, παρεμπιπτόντως να του ευχηθούμε καλή δουλειά».
Για το τι περιμένει από τη νέα τεχνική ηγεσία: «Βλέπουμε τα τελευταία χρόνια την ομάδα να είναι στη μέση του βαθμολογικού πίνακα. Αυτό δεν μου αρέσει. Με το νέο προπονητή θα αλλάξουν πολλά, είδαμε και τις δηλώσεις του και έδειξε ικανοποιημένος. Έχει το γήπεδο, το περιβάλλον, τις εγκαταστάσεις, λειτουργούν πολύ σωστά και στο οικονομικό κομμάτι στην ομάδα. Αυτός είναι παράδεισος και πολυτέλεια για ένα προπονητή».
Για τον τρόπο που λειτουργούν στην ομάδα σχετικά με τον προϋπολογισμό: «Έτσι πρέπει να γίνεται. Μέχρι εκεί που φτάνει το χέρι μας για μεταγραφή. Αυτό είναι το κυριότερο. Έχουμε εμπιστοσύνη σε αυτούς που είναι στην ομάδα ότι θα βρουν παίκτες. Εκεί που μπορούσε για το κάτι παραπάνω η ομάδα, δεν μπορούσε».
Για το αν μπορεί για 6άδα η Νέα Σαλαμίνα: «Φυσικά και μπορεί. Και φέτος θα μπορούσε να τα καταφέρει. Ο φίλος της Νέας Σαλαμίνας θέλει μία διάκριση. Και διαχρονικά ήταν ομάδα κυπέλλου η Νέα Σαλαμίνα. Αυτό τα τελευταία χρόνια δεν το διεκδικήσαμε. Μόνο φέτος πήγαμε να το διεκδικήσουμε με την Ανόρθωση, αλλά εκείνο το παιχνίδι του επαναληπτικού, η ομάδα δεν ήταν έτοιμη ψυχολογικά».
Για τις εγκαταστάσεις που έχει η Νέα Σαλαμίνα: «Έχει τρία γήπεδα στο Μενεού, ένα βοηθητικό δίπλα στο Αμμόχωστος. Η Νέα Σαλαμίνα έχει μία από τις καλύτερες εγκαταστάσεις στην Κύπρο. Η διοίκηση αυτό που κάνει τα τελευταία χρόνια, πάει ένα σκαλοπάτι πιο ψηλά και θέλουμε να φέρουμε και τον φίλο της Νέας Σαλαμίνας πίσω».