28 Μαρτίου, 2024
  • 28 Μαρτίου, 2024

Χ.ΚΥΡΙΑΚΟΥ:Η ΑΕΛ ήταν η μόνη και η πρώτη μου επιλογή

By on 7 Ιουνίου, 2020 0 9868 Views

Στον Super Sport FM 104.0 μίλησε ο Χάρης Κυριάκου, που ανανέωσε με την ΑΕΛ για ακόμη δύο χρόνια, με προοπτική ανανέωσης για άλλα δύο.
«Θα ήθελα να ευχαριστήσω ακόμη μία φορά τον πρόεδρο, Ανδρέας Σοφοκλέους, τον Θεόδωρο Αντωνίου, τον προπονητή μου και όλους όσους βοήθησαν για να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας. Είναι σημαντικό να νιώθεις ήπια στην ομάδα που είσαι. Ήταν μία σημαντική εξέλιξη και για μένα και για την ομάδα», είπε αρχικά και πρόσθεσε:
«Το γεγονός ότι ήρθαν να μιλήσουμε, μου έδειξαν έμπρακτα τον σεβασμό τους και την επιθυμία να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας».
Για το αν ήταν η πρώτη του επιλογή η ΑΕΛ και αν ήταν εύκολη απόφαση: «Ήταν η μόνη μου και η πρώτη μου επιλογή. Όταν υπάρχει θέληση και από τις δύο πλευρές, θεωρώ στην τελική πως ναι, ήταν μία εύκολη απόφαση».
Για την απόφασή του να πάει στην ΑΕΛ το 2016, αν περίμενε να εξελιχτεί με αυτό τον τρόπο: «Όταν πήγα το 2016 στην ΑΕΛ, ήταν ένα νέο κεφάλαιο στη ποδοσφαιρική μου ζωή. Με την πάροδο των χρόνων, στην ΑΕΛ βρήκα το λιμάνι μου. Ταυτίστηκα με την ομάδα, με τους οπαδούς. Ίσως η ΑΕΛ να ήταν ο προορισμός μου. Όλοι έχουν τις απορίες τους στην αρχή για το πως θα εξελιχθούν τα πράγματα. Τη θεωρώ αρκετά επιτυχημένη απόφαση όμως, να έρθω στην ΑΕΛ».
Για το πέρασμά του από τον Εθνικό: «Ήταν αυτό που χρειαζόμουν. Δεν υπέγραψα τότε την ανανέωση που μου προσέφερε η Ομόνοια για διάφορους λόγους. Έκανα restart στην καριέρα μου και αυτή η απόφαση ήταν άκρως σημαντική».
Για το ότι είναι ένας άνθρωπος που δεν αλλάζει πολλές ομάδες: «Είμαι ένας άνθρωπος που όταν νιώθει άνετα σε ένα χώρο, μένει εκεί. Δεν χρειάζεται να αλλάξω περιβάλλον από τη στιγμή που υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός και ελπίζω να κρατήσει όσα χρόνια γίνεται».
Για το αν έχει στόχο να τελειώσει την καριέρα του στην ΑΕΛ: «Αυτή την ερώτηση θα την απαντήσω σε 3-4 χρόνια. Δεν κρίνω ακόμη ότι έχει φτάσει η περίοδος που θα σταματήσω. Από τη στιγμή που προσέχω και είμαι σε καλή κατάσταση, ευελπιστώ πως θα είμαι σε ψηλό επίπεδο τα επόμενα χρόνια. Ποτέ μη λες ποτέ όμως. Πρώτα να ολοκληρωθεί αυτό το συμβόλαιο και μετά να αποφασίσουμε τι είναι καλό και για τους δύο να πράξουμε».
Για το πώς θα είναι τα πράγματα τη φετινή σεζόν: «Αυτό που έγινε, θα κάνει το ποδόσφαιρο πολύ διαφορετικό. Έχουμε πεθυμήσει κι εμείς να αγωνιστούμε. Προερχόμαστε από μία δύσκολη εποχή και η επόμενη σεζόν θα είναι η πιο δύσκολη στην καριέρα μας. Θα είναι λες και έρχεσαι από τραυματισμό 5 μηνών και θα πρέπει να γίνει μία πολύ καλή και σκληρή δουλειά στην προετοιμασία, έτσι ώστε να μην έχουμε τραυματισμούς του χρόνου».
Για το ότι οι παίκτες ήθελαν να παίξουν όμως η διοίκηση όχι: «Η απόφαση του προέδρου, ήταν αυτή, αφού έκρινε ότι ήταν να μην αγωνιστούμε. Δεν είμαι σε αντίθεση άποψη από τον πρόεδρο. Εμείς ως ποδοσφαιριστές, απλά ξέραμε ότι ήμασταν εντός στόχων και είχαμε… πλεονέκτημα και για την κατάκτηση του κυπέλλου. Κάθε εμπόδιο για καλό».
Για το αν μπορεί να συνεχίσει σε αυτή την πρωταγωνιστική πορεία η ΑΕΛ: «Η ιστορία της ΑΕΛ επιβάλλει να έχει πρωταγωνιστικούς στόχους. Το κύπελλο δεν ήταν μία παρένθεση, ήταν η απαρχή μίας νέας εποχής για την ομάδα».
Για τους προσωπικούς τους στόχους: «Να γίνομαι καλύτερος και πιο σημαντικός για την ομάδα μου. Η πόρτα της Εθνικής είναι ο άμεσα επόμενός μου στόχος. Το 2018 έπαιξα τελευταία χρονιά στην Εθνική και θέλω να επιστρέψω».