25 Απριλίου, 2024
  • 25 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΚΑΡΑΠΑΤΑΚΗΣ:Θα συνεχίσω μέχρι να βρεθεί κάποιος άλλος να αναλάβει

ΚΑΡΑΠΑΤΑΚΗΣ:Θα συνεχίσω μέχρι να βρεθεί κάποιος άλλος να αναλάβει

By on 29 Μαΐου, 2020 0 19359 Views

Ο πρόεδρος της ΑΕΚ, Άντρος Καραπάτακης ήτα φιλοξενούμενος στην εκπομπή «Χωρίς VAR» (Cablenet) και αναφέρθηκε στα λάθη που έγιναν την φετινή χρονιά, στα όσα έχει πετύχει η ομάδα με αυτόν στην προεδρία αλλά και στην κριτική που δέχεται. 

Για τα λάθη που έγιναν: «Κάναμε εξαιρετική πορεία πέρσι και ίσως πιστέψαμε πως θα ήταν συνέχεια φέτος. Κάναμε λάθη και η ευθύνη είναι δική μου ως πρόεδρος. Δεν θα επεκταθώ στο ποια λάθη έγιναν αλλά ήδη από το Γενάρη αρχίσαμε να τα διορθώνουμε. Θα τα διορθώσουμε για να επανέλθουμε καλύτεροι».

Για την κριτική που δέχεται: «Όταν ανέλαβα την ΑΕΚ το σωματείο ήταν στα πρόθυρα του κλεισίματος. Βάλαμε τέσσερις στόχους. Να φτιάξουμε ανταγωνιστική ομάδα να πρωταγωνιστεί, τις ακαδημίες, το γήπεδο και την εξυγίανση. Τα πετύχαμε όλα. Βγαίνουμε Ευρώπη, καταφέραμε να είμαστε συνεπείς στο οικονομικό, παραδώσαμε γήπεδο για τις ακαδημίες και το ΑΕΚ Αρένα έχει χτιστεί με 80% λεφτά από φίλους και οπαδούς της ΑΕΚ. Είμαστε το μόνο μη προσφυγικό σωματείο που έχει ιδιόκτητο γήπεδο. Να μην ξεχνάμε που είμαστε και που ήμασταν. Είμαστε 4-5οι σε μπάτζετ και είμαστε ανταγωνιστικοί για τις πρώτες θέσεις.Προσπαθούμε για το καλύτερο, με αυτούς που κάνουν κακόπιστη κριτική θα δούμε τι θα κάνουμε. Αν πιστεύουν κάποιοι ότι μπορούν να δώσουν περισσότερα και να πετύχουν περισσότερα είναι ευπρόσδεκτοι».

Για το οικονομικό: «Δεν καθυστερήσαμε ποτέ έστω ένα μισθό. Το εκτιμούν όλοι οι συνεργάτες μας. Όταν ζητήσαμε μειώσεις μισθών. Το θέμα είναι να τα βρεις. Σε δυο ώρες τα βρήκαμε και μας χάρισαν το 20% των συμβολαίων τους με τις παρουσιάσεις που τους κάναμε. Για τη νέα περίοδο, θα είναι παρατεταμένη η κρίση. Είδατε και τα μέτρα της κυβέρνησης και το βλέπουμε στις επιχειρήσεις μας. Δε θα είναι εξαίρεση η ΑΕΚ. Θα έχουμε πολλές δυσκολίες. Αν ξεκινήσουμε χωρίς φιλάθλους θα χάσουμε 400χιλ. σε διαρκείας που θα τα είχαμε τον Ιούλιο. Πρέπει να βρούμε άλλα εισοδήματα γιατί θα είναι δύσκολα τα πράγματα».

Για το δικό του μέλλον: «Είτε καταλάβω είτε όχι από ποδόσφαιρο ο τρόπος που δουλεύουμε δε θα αλλάξει. Εμείς καθορίζουμε τον προϋπολογισμό, προσλαμβάνουμε τεχνικό διευθυντή και του λέμε τους στόχους. Εκείνος βρίσκει προπονητές και παίκτες για να πετύχει τους στόχους. Το σύστημα δούλεψε με μεγάλη επιτυχία. Δεν έχει σημασία αν καταλάβω εγώ από ποδόσφαιρο όταν υπάρχουν ειδικοί».

Για το αν θα φύγει: «Τους στόχους που θέσαμε τους πραγματοποιήσαμε. Το όνειρό μου είναι να διεκδικούμε όλους τους τίτλους παίζοντας αξιόλογο ποδόσφαιρο. Οι διακρίσεις θα έρθουν κάποια στιγμή. Είναι μεγάλο θέμα αν θα μείνω στην ΑΕΚ. Κάθε άνθρωπος φθείρεται αν μείνει πολλά χρόνια σε μια ομάδα. Δε θα μείνουμε επ’ άπειρον, έχουμε ημερομηνία λήξης».

Για τις πληροφορίες για παραίτηση: «Το είπα σε συνεργάτες μου πως απογοητεύτηκα από όσα γίνονται στο ποδόσφαιρο και την κοινωνία μας. Ακόμα και από κριτική από ανθρώπους που είναι κοντά στην ΑΕΚ. Το σκέφτηκα ναι να φύγω αλλά θα συνεχίσω μέχρι να βρεθεί κάποιος άλλος να αναλάβει».

Για τη σχέση του με τον κόσμο: «Έχουμε εξαιρετική σχέση. Είμαστε κοντά τους. Οι υγιώς σκεπτόμενοι αναγνωρίζουν όσα κάναμε. Μια μερίδα αντιδρά στη θέση μας για την κάρτα. Μια άλλη προτιμά τις καφετέρειες. Αλλά την αυξήσαμε την προσέλευση. Την πρώτη μου χρονιά είχαμε 800 σίζον πέρσι 2,500. Κόσμο έχουμε αλλά δεν έρχεται και είναι το μεγάλο μας μειονέκτημα σε σχέση με τους άλλους».

Για την κάρτα: «Για μας είναι αδιαπραγμάτευτη. Είδαμε τεράστια διαφορά στην ποιότητα του κόσμου που έρχεται. Πάνω από το 50% του κόσμου είναι οικογένειες και τις θέλουμε. Δεν κάνουμε εκπτώσεις σε αυτό. Έμαθα από την Ουγγαρία πως θα έχουν κόσμο από τώρα. Αν μας αφήσουν να έχουμε 20-25% στο γήπεδο θα είναι πολύ καλύτερα. Μπορεί να βρεθεί η φόρμουλα κάθε 3-4 θέσεις να κάθεται ένα άτομο».

Για τη ζημιά: «Είναι 1εκ. από τη διακοπή και άλλα του χρόνου που δε θα παίξουμε Ευρώπη. Πρέπει να βρούμε τρόπο να την καλύψουμε. Δεν μπορώ να πω τι θα κάνουμε αλλά επεξεργαζόμαστε λύσεις. Στο τέλος θα τα καταφέρουμε για να έχουμε ένα αξιόμαχο σύνολο».

Για το μπάτζετ: «Εκπλήξεις δε θα γίνουν. Θα είναι δύσκολα τα πράγματα. Μειώσαμε το μπάτζετ αρκετά ώστε να είμαστε αξιόπιστοι. Όμως θα κάνουμε το παν για να την ενισχύσουμε. Με χαμηλό μπάτζετ διεκδικήσαμε πρωτάθλημα και φέτος θα είναι ψηλότερο από τότε. Να είναι σίγουροι οι φίλαθλοί μας πως θα κάνουμε το παν για να είμαστε δυνατοί».

Για τους παίκτες που έφυγαν: «Ο Τέτε πρόσφερε πάρα πολλά. Έδινε τα πάντα και συνδεθήκαμε πάρα πολύ. Ο Γιάννου πρόσφερε τα μέγιστα και μας βοήθησε και στις μειώσεις και με τα άλλα παιδιά. Ο Σάστρε είναι πιο νέος και έπρεπε να τους αποδεσμεύσουμε ψάχνοντας καλύτερες λύσεις».

Για τους Κύπριους: «Στόχος μας είναι σε κάθε παιχνίδι να βάζουμε δυο Κύπριους. Δεν το κάναμε πρόπερσι και πέρσι. Φέτος θα βάλουμε και παιδιά από τις ακαδημίες να παίξουν».

Για Μακρή: «Μας ενδιαφέρουν οι Κύπριοι παίκτες. Έχουμε και φέτος 1-2 στόχους. Θα υπογράφουμε και μετά θα το λέμε, όταν είμαστε έτοιμοι».

Για τον Ακοράν: «Είναι δουλειά του τεχνικού διευθυντή. Αποφάσισε πως μπορεί να προσφέρει και μου το είπε. Δεν είναι δουλειά μου να κρίνω. Θα το δούμε στο μέλλον αν ήταν σωστή ή λάθος η απόφαση».