25 Απριλίου, 2024
  • 25 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΚΑΡΑΠΑΤΑΚΗΣ:Βιαστική η απόφαση για διακοπή.Τώρα θα μπορούσαμε να αρχίσουμε χωρίς κανένα πρόβλημα

ΚΑΡΑΠΑΤΑΚΗΣ:Βιαστική η απόφαση για διακοπή.Τώρα θα μπορούσαμε να αρχίσουμε χωρίς κανένα πρόβλημα

By on 28 Μαΐου, 2020 0 19826 Views

Μιλώντας στην εκπομπή «Χωρίς VAR» της Cablenet, ο πρόεδρος της ΑΕΚ  Άντρος Καραπατάκης μίλησε για το θέμα της διακοπής του πρωταθλήματος.

Για την απόφαση για διακοπή: «Διαχρονική θέση μας ήταν ότι το πρωτάθλημα έπρεπε να κριθεί στο γήπεδο, να βγει και ο πρωταθλητής και οι θέσεις στην Ευρώπη. Δυστυχώς μόνο εμείς και η Ανόρθωση εκφράσαμε αυτή την θέση. Ο κάθε ένας είδε το συμφέρον του, μέτρησε την θέση του, είδα τα οικονομικό του και το κάθε σωματείο πήρε την απόφαση που τον σύφερε. Εμάς μας στεναχώρησε η απόφαση αλλά ήτα δημοκρατική απόφαση και πρέπει να την σεβαστούμε».

Τώρα βλέποντας την επιδημιολογική εικόνα νιώθετε δικαιωμένοι; «Θεωρώ ότι ήταν βιαστική η απόφαση, έπρεπε να περιμένουμε. Μας έκανε ζημιά σαν ΑΕΚ, αλλά δικαιωθήκαμε».

Τι απαντάτε σε αυτούς που λέτε ότι αλλάξατε απόφαση στην πορεία; «Εγώ από την αρχή ήθελα να συνεχιστεί και στείλαμε και επιστολή στην ΚΟΠ. Όταν είχαμε 50-60 κρούσματα την ημέρα σκεφτήκαμε κι εμείς τι θα κάναμε και είχαμε και επαφές με κάποιους προέδρους για να δούμε τι θα κάνουμε».

Ποιο ήταν το κλίμα στις τηλεδιασκέψεις, υπήρχαν αντιδράσεις και διαφωνίες; Και αν χάλασε όλο αυτό τις σχέσεις σας; «Σχεδόν με όλους τους προέδρους έχουμε διαχρονικές θέσεις, εγώ επιδίωξα κάτι τέτοιο. Στις τηλεδιασκέψεις ήταν φυσιολογικό να έχουμε διαφορετικές απόψεις. Ο κάθε ένας βλέπει το συμφέρον του. Εμείς σεβόμαστε τις απόψεις όλων και δεν θα χαλάσουν οι σχέσεις μας. Ο κορωνοίός μας έφερε πιο κοντά»

Εξαντλήσαμε όλα τα περιθώρια για να παίξουμε; «Η ΚΟΠ έφτιαξε ένα πρωτόκολλο για να παίξουμε. Ήταν φτιαγμένο για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε. Ήμουν παρών στην σύσκεψη και οι επιστήμονες είχαν την άποψη ότι κάποια σημεία δεν μπορούσαν να γίνουν αποδεκτά και ο ΠτΔ δεν ήθελε να πάρει κανένα ρίσκο. Έγινε αντιληπτό εκείνη την ημέρα ότι υπήρχαν αντικειμενικές δυσκολίες για να αρχίσουμε. Την επόμενη μέρα πάρθηκε η απόφαση από την ΚΟΠ. Αν περιμέναμε ακόμα λίγο θα ήταν καλύτερα. Τώρα με ελάχιστα κρούσματα θα μπορούσαμε να αρχίσουμε και χωρίς κανένα πρόβλημα. Αν συζητούσαμε τώρα εκείνο το πρωτόκολλο ίσως η απόφαση να ήταν διαφορετική».