29 Μαρτίου, 2024
  • 29 Μαρτίου, 2024

Αποφάσισαν επανέναρξη της Serie A για τις 20 Ιουνίου

By on 28 Μαΐου, 2020 0 343 Views

Όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές συμφώνησαν στην επανέναρξη της Serie A για τις 20 Ιουνίου – Πιθανόν να ολοκληρωθεί το Κύπελλο στις 13 (δεύτεροι ημιτελικοί) και 17 Ιουνίου (τελικός).

Ημέρα χαράς η Πέμπτη (28/5) για τους απανταχού ποδοσφαιρόφιλους. Μετά την απόφαση της επανέναρξης της αγγλικής Premier League, υπήρξε συμφωνία και για επανέναρξη της ιταλικής Serie A.

Σε τηλεδιάσκεψη του Υπουργού Αθλητισμού της Ιταλίας, Βιντσέντσο Σπανταφόρα, με την Λίγκα, την ομοσπονδία, την ένωση παικτών και των γιατρών, αποφασίστηκε οριστικά ότι το πρωτάθλημα θα αρχίσει ξανά, πάντα στην σκιά του κορονοϊού.

Όπως εξήγησε ο Βιντσέντσο Σπανταφόρα, η ημερομηνία επανέναρξης είναι η 20ή Ιουνίου (υπήρξε προσπάθεια και για 13 Ιουνίου) και, πιθανότατα, η αρχή θα γίνει με τα τέσσερα παιχνίδια που είχαν αναβληθεί πριν από την οριστική διακοπή: Αταλάντα – Σασουόλο, Ίντερ – Σαμπντόρια, Τορίνο – Πάρμα και Βερόνα Κάλιαρι.Καθοριστικό ρόλο στην λήψη της απόφασης έπαιξε η έγκριση του ιατρικού πρωτοκόλλου για τους αγώνες από την τεχνική επιστημονική επιτροπή.

Ο Σπανταφόρα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο, πριν από την επανέναρξη του πρωταθλήματος, να ολοκληρωθεί το Κύπελλο. Στις 13 Ιουνίου με τις ρεβάνς των ημιτελικών Νάπολι – Ίντερ (1-0 νίκη των Παρτενοπέι στο Μιλάνο)  και Γιουβέντους – Μίλαν (1-1 το πρώτο ματς στο Μιλάνο) και στις 17 με τον τελικό.