26 Απριλίου, 2024
  • 26 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • A.ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: Πρέπει να μάθουμε να εκτιμούμε τις έντιμες ομάδες

A.ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: Πρέπει να μάθουμε να εκτιμούμε τις έντιμες ομάδες

By on 26 Μαΐου, 2020 0 2524 Views

O εκπρόσωπος τύπου της Ομόνοιας Ανδρέας Δημητρίου μίλησε για όλα τα θέματα της επικαιρότητας που αφορούν στην Ομόνοια αλλά και στο κυπριακό ποδόσφαιρο,την απόφαση για την διακοπή του πρωταθλήματος την αύξηση των ομάδων και τις καταγγελίες Παπασταύρου. Τα όσα είπε στον Super Sport fm 104.0 :
Για την ανανέωση της συνεργασίας με τον Λούφτνερ: «Έχουμε συμφωνήσει και με την Κοπεγχάγη και με τον Μίκαελ για να ανανεώσουμε για ακόμα ένα χρόνο την συνεργία. Ήταν γνωστή η επιθυμία μας και του ποδοσφαιριστή να συνεχίσουμε και καταφέραμε σχετικά εύκολα να καταλήξουμε. Αποκτά μεγαλύτερη σημασία καθώς ο Μίκαελ με τα όσα έζησε τον έκαναν να θέλει να παραμείνει. Αυτό για εμάς είναι σημαντικό γιατί καταφέραμε να τον κερδίσουμε μέσα από την οργάνωση., την δουλειά και τις συνθήκες στην ομάδα».
Για τα υπόλοιπα ανοικτά θέματα του ρόστερ: «Αντιλαμβανόμαστε το ενδιαφέρον του κόσμου αλλά δεν θέλουμε να σχολιάσουμε κάτι περισσότερο για οποιοδήποτε από τα υπόλοιπα ανοικτά θέματα του ρόστερ γιατί δεν έχουμε οποιαδήποτε κατάληξη. Μόλις υπάρξει κατάληξη θα ενημερώσουμε τον κόσμο άμεσα». Θεωρούμε ότι το πιο σημαντικό είναι ότι κερδίζουμε τους ποδοσφαιριστές μέσα από την δουλειά, την οργάνωση, τον επαγγελματισμό και γενικά μέσα από τις συνθήκες της Ομόνοιας».
Πάτε σε ένα διαφορετικό καλοκαίρι, έχετε μια πολύ καλή βάση και δεν αναμένονται πολλές αλλαγές: «Μεγάλες αλλαγές δεν πρέπει να περιμένει ο κόσμος στο έμψυχο δυναμικό της ομάδας. Προτεραιότητα είναι να διατηρήσουμε τα μέλη του προπονητικού τιμ και της υποστηρικτικής ομάδας και την ίδια φιλοσοφία ακολουθούμε και με τους ποδοσφαιριστές».
«Καθημερινά οφείλουμε να ανταποκρινόμαστε στις απαιτήσεις και επειδή οι στόχοι μας είναι  υψηλοί και οι άμεσοι και οι μακροπρόθεσμοι δεν εφησυχαζόμαστε. Είμαστε σε εγρήγορση με αφοσιωση και επαγγελματισμό για να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για την Ομόνοια»
Ήταν μια περίεργη χρονιά με άδοξο τέλος, η Ομόνοια θα μας εκπροσωπήσει στο Τσάμπιονς Λιγκ, το έψαχνε για χρόνια η Ομόνοια για να επιστρέψει σε αυτή την διοργάνωση: «Είναι μεγάλη η χαρά μας που θα λάβουμε μέρος σε αυτή την μεγάλη διοργάνωση μετά από μια 10ετία. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Περισσότερα γι’ αυτή την πρόκληση θα αναφέρουμε σε μεταγενέστερο στάδιο πιο αναλυτικά με δική αναφορά στο που θα στοχεύσουμε και τι θα θέλουμε να κάνουμε. Είναι κάτι που έλειψε από τη ν Ομόνοια, κάτι που αξίζει στην Ομόνοια. Απουσιάσαμε για κάποια χρόνια αλλά επιστρέψαμε δυνατοί και όχι τυχαία. Επιστρέψαμε μέσα από την δουλειά, την προσπάθεια και την αγάπη μας. Εμείς θέλουμε να παραμείνουμε σε τέτοια επίπεδα και γι’ αυτό δουλεύουμε καθημερινά. Δυστυχώς σταθήκαμε άτυχοι με την πανδημία γιατί είχαμε τις προϋποθέσεις να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα και το Κύπελλο αλλά στο τέλος της ημέρας υλοποιήσαμε τον μέγιστο στόχο που ήταν η 4άδα. Ήταν εξαιρετικά δύσκολο αυτό που πετύχαμε φέτος αν αναλογιστούμε ότι οι περισσότεροι στην ομάδα συνεργάστηκαν για πρώτη φορά μεταξύ τους. Με τον επαγγελματισμό όλοι έδειξαν ότι ήμασταν η καλύτερη ομάδα στην Κύπρο . Δημιουργήθηκε μια δεμένη οικογένεια».
Η ΚΟΠ ξεκαθάρισε ότι δεν θα ανακηρυχτεί πρωταθλήτρια ομάδα φέτος, ποια είναι η θέση σας; «Βρεθήκαμε ενώπιον πρωτόγνωρων καταστάσεων. Η Ομόνοια ήταν στην κορυφή και το πρωτάθλημα διακόπηκε μετά την απόφαση της κυβέρνησης να μην υιοθετήσει το πρωτόκολλο. Δεν ευθύνεται η Ομόνοια. Δεν ήταν ένα παιχνίδι και το χάσαμε και το διεκδικούμε στα χαρτιά, δικαιωματικά το αξίζαμε. Εφόσον ήμασταν στην 1η θέση την στιγμή που διακόπηκε το πρωτάθλημα λόγω ανωτέρας βίας και κυβερνητικών αποφάσεων το δικαιούμασταν. Θα σταθώ σε αυτό που είπε και ο πρόεδρος είναι ότι θα δούμε τι θα γίνει στα υπόλοιπα Ευρωπαϊκά πρωτάθλημα και ανάλογα θα προχωρήσουμε».
Εξαντλήσαμε τα περιθώρια; θα μπορούσε να γίνει κάτι διαφορετικό για να συνεχίσουμε; «Εμείς στο χρονικό διάστημα που γίνονταν συζητήσεις για την τύχη του πρωταθλήματος εκφράζομαι πάντα την θέση για ολοκλήρωση στο γήπεδο. Την απόφαση να ψηφίσουμε αρνητικά την λάβαμε μετά την συνάντηση στο προεδρικό και την απόφαση των επιδημιολόγων. Ουσιαστικά δεν μπορούσαμε να παίξουμε ποδόσφαιρο με τα δεδομένα που είχαν διαμορφωθεί. Πριν πάμε στο προεδρικό λέγαμε ότι θα έπρεπε να ξέρουμε αν θα ολοκληρώσουμε το πρωτάθλημα και δεν θα το διακόπταμε ξανά. Σύμφωνα με την κυβέρνηση αν σε μια ομάδα εντοπιζόταν κρούσμα θα έπρεπε η ομάδα να μπει σε καραντίνα 14 ημερών. Ούτε καν θα μπορούσε να αρχίσει το πρωτάθλημα έτσι. Το δεύτερο ήταν οι συνθήκες προετοιμασίας τω ομάδων. Οι ποδοσφαιριστές θα καλούνταν να ακολουθούν ένα πρόγραμμα εξαντλητικό με παιχνίδια κάθε τρεις μέρες με τις χειρότερες καιρικές συνθήκες χωρίς σωστή προετοιμασία. Βλέπουμε στην Γερμανία τους τραυματισμούς και σκεφτείτε  σε πιο επίπεδο βρίσκονται οι Γερμανοί σε επιστημονικές συνθήκες και κατάρτιση».
Τον Σεπτέμβριο δεν θα το έχουμε αυτό; «Στην Γερμανία παίζουν μια φορά την εβδομάδα, εμείς θα παίζαμε για τρεις μέρες. Επίσης εμείς θα ολοκληρώναμε την σεζόν αρχές Αυγούστου και θα ακολουθούσαν τα ευρωπαϊκά παιχνίδια και το πρωτάθλημα. Θα πηγαίναμε για μεγάλο διάστημα χωρίς διακοπή. Σε άλλες χώρες ι κυβερνήσεις αποδέχθηκαν το πρωτόκολλο. Σε καμιά άλλη χώρα δεν ισχύσει η καραντίνα 14 ημερών και ούτε οι συνθήκες που θα είχαμε στην Κύπρο. Δυστυχώς για εμάς δεν υπήρχε άλλος δρόμος και άλλη επιλογή».
Πως απαντάτε σε αυτούς που λένε ότι έγινε μια συνδιαλλαγή και στο θέμα των 14 ομάδων: «Τι εννοούμε συνδιαλλαγές;».
Πέρασε στον κόσμο η εντύπωση ότι οι περισσότεροι ήθελαν για τους δικούς τους λόγους να διακοπή το πρωτάθλημα και δόθηκε σαν αντάλλαγμα οι 14 ομάδες; «Εμείς θα τοποθετηθούμε μόνο για την Ομόνοια. Τι συνδιαλλαγή έκανε η Ομόνοια; Εγώ εξήγησα γιατί αποφασίσαμε μετά την συνάντηση στο προεδρικό να ψηφίσουμε αρνητικά».
Γιατί είπατε «ναι» στην αύξηση των ομάδων; «Συναινέσαμε για αύξηση των ομάδων αφού πρώτα διασφαλίσαμε ότι η αύξηση θα ήταν μόνο για μια σεζόν. Συναινέσαμε αφού ακούσαμε τα προβλήματα των μικρότερων ομάδων και θα ήταν άδικο να πέσουν κατηγορία που είχαν μαθηματικές ελπίδες παραμονής και να μην ανέβουν ομάδες που ήταν σε θέσεις ανόδου. Και εισηγηθήκαμε ένα νέο πρωτάθλημα με πλέι οφ. Επίσης μιας και ανοίξαμε αυτό το κεφάλαιο, θέταμε από την αρχή των συζητήσεων την αναγκαιότητα να δημιουργήσουμε σωστούς όρους και προϋποθέσεις για να παίξουμε ξανά. Θεωρήσαμε ότι η συνέχιση της σεζόν δεν έπρεπε να ήταν μια λευκή επιταγή γιατί θα δημιουργούνται περισσότερα προβλήματα. Θέταμε πρωτόκολλο υγείας. Θεωρούσαμε απαράδεκτο να φωνάζουμε να συνεχιστεί η σεζόν και να μην δείχνουμε ενδιαφέρον για τις συνθήκες. Υπογραμμίζαμε την αναγκαιότητα να αρχίσει η σεζόν και να ολοκληρωθεί. Το άλλο είναι η κάθοδος ξένων διαιτητών. Εφόσον πριν την διακοπή είχε κριθεί αναγκαία η κάθοδος του έπρεπε να συνεχιστεί. Το πλάνο τη κυβέρνησης ήταν το τα αεροδρόμια θα άνοιγαν και ήταν εφικτό.  Μας ενόχλησε η προσπάθεια κάποιων να δαιμονοποιούν κάποιους που εξέφραζαν ανησυχίες. Ορισμένοι από διάφορους χώρους και τα ΜΜΕ επιχειρούσαν να μας διαβάλουν ερμηνεύοντας τις θέσεις μας σαν επιθυμία διακοπής. Επιχείρησαν να μετατρέψουν μια σοβαρή στάση και λογικούς προβληματισμούς σε κάτι που δεν είχαμε σχέση, σε συνδιαλλαγές. Κάποιοι ενέπλεξαν τις καταγγελίες στην UΕFA για την απόφαση για διακοπή. Ήταν ανέντιμη συμπεριφορά. Πρέπει στο Κυπριακό ποδόσφαιρο να μάθουμε να εκτιμούμε τις έντιμες ομάδες»

Για τις καταγγελίες στην UEFA: «Δεν είναι καταγγελίες, είναι μια έκθεση. Το χειρίζεται ο πρόεδρος και σέβομαι την τοποθέτηση του ότι δεν θέλει να μιλήσουμε ανοικτά για το θέμα αυτή την στιγμή. Είναι σοβαρό το θέμα. Η Ομόνοια κατέθεσε μια έκθεση στην UEFA και όταν την καταθέσαμε ήμασταν ψηλά στην βαθμολογία, δεν ήμασταν εκτός στόχων. Το είπε και ο πρόεδρος, το τονίζω κι εγώ ότι η πανδημία δεν εξάλειψε τα προβλήματα, είναι εκεί και οφείλουμε να δουλέψουμε για να τα διορθώσουμε».
Για το πρωτόκολλο που θα υπάρχει ενδεχομένως για τη νέα αγωνιστική περίοδο: «Αυτό θα πρέπει να το δούμε και να το εξετάσουμε. Ότι θα γίνει, θα είναι με βάση τις κυβερνητικές αποφάσεις και επιδείξεις των επιδημιολόγων».
Για τις δηλώσεις που έκανε στον Super Sport FM 104.0 ο κ. Φοίβος Βάκη για το πρωτάθλημα και την διαιτησία: «Εμείς θέλουμε να έχουμε μία ισχυρή κυπριακή διαιτησία. Αυτό είναι που λέμε και εμείς. Από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος, θα πρέπει να έρχονται ξένοι διαιτητές και να πλαισιώνουν τους κυπρίους που μπορούν να ανταποκριθούν στις απατήσεις. Έτσι ανεβαίνει το επίπεδο της διαιτησίας, μειώνει την προκατάληψη και βελτιώνει της συνθήκες δουλειάς. Πιστεύουμε πως μπορεί να δουλέψει στη βάση της διαιτησίας και τα επόμενα χρόνια να έχουμε κυπρίους, και να μη χρειάζεται να φέρνουμε ξένους διαιτητές».

Για Χούμποτσαν, Ουζόχο και Μικού: «Καταλαβαίνουμε το ενδιαφέρον που υπάρχει. Θα επιλέξουμε να μη μπούμε στον πειρασμό να σχολιάσουμε κάτι. Συστήνουμε υπομονή στον κόσμο. Θα προτιμήσουμε να ολοκληρώσουμε πιο έγκαιρα τις εκκρεμότητες που έχουμε για να δούμε τις ανάγκες μας».
Για τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι υπάρχει ενδιαφέρον για Παπουλή: «Δεν σχολιάζουμε δημοσιεύματα. Έχουμε πει ότι σχολιάζουμε σε εξαιρετικές περιπτώσεις. Είναι μία φιλοσοφία που ακολουθούμε».
Για το θέμα με τα διαρκείας και αποζημίωση προς τον κόσμο: «Μας απασχόλησε και αυτό το θέμα και το πως θα τους ανταποδώσουμε στον κόσμο. Από σήμερα θα έχουμε επαφή με τον κόσμο και θα τους ενημερώσουμε για τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί. Θέλουμε να αναπτύξουμε αυτή τη σχέση. Πιστεύουμε ότι βρήκαμε μία πολύ καλή λύση».