28 Μαρτίου, 2024
  • 28 Μαρτίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΛΩΡΗΣ:Δώσουμε την περηφάνια στον Ομονοιάτη που είχε χάσει…Έχει προσφέρει πολλά ο Παπασταύρου στον κόσμο μας

ΛΩΡΗΣ:Δώσουμε την περηφάνια στον Ομονοιάτη που είχε χάσει…Έχει προσφέρει πολλά ο Παπασταύρου στον κόσμο μας

By on 24 Μαΐου, 2020 0 4779 Views

Ο πρόεδρος του σωματείου της Ομόνοιας, Λώρης Κυριάκου, μίλησε στον Super Sport FM 104.0 για τα τεκταινόμενα στο χώρο του ποδοσφαίρου, την μεγάλη συμβολή του Σταύρου Παπασταύρου τα τελευταία δύο χρόνια, την κατάσταση στο σωματείο και πολλά άλλα που αφορούν τους «πράσινους».

Για τα τεκταινόμενα στο χώρο του ποδοσφαίρου: «Έχουμε ζήσει όλοι μας πρωτόγνωρες καταστάσεις γενικά. Δεν έχουμε ζήσει ξανά αυτές τις καταστάσεις και αυτή η πανδημία έχει επηρεάσει τη ζωή μας ποικιλοτρόπως. Σαφώς, έχει επηρεάσει το ποδόσφαιρο. Το έχουμε στερηθεί πολύ το ποδόσφαιρο. Αναγκάστηκε να πάρει την απόφαση για διακοπή η ομοσπονδία και εμείς ως Ομόνοια, στόχος μας ήταν να παίξουμε ξανά ποδόσφαιρο. Μετά τη συνάντηση στο Προεδρικό, η απόφαση της Κυβέρνησης με τη σύμφωνη γνώμη των ειδικών, λήφθηκε αυτή η απόφαση με το θέμα της καραντίνας σε περίπτωση θετικού κρούσματος να είναι το κυριότερο. Δεν είναι ευχάριστη απόφαση για κανένα, τα πρωταθλήματα και τα κύπελλα κερδίζονται στο γήπεδο. Είχαμε πολλές πιθανότητες να κατακτήσουμε αν όχι και τους δύο τίτλους, τουλάχιστον ένα. Είχαμε δείξει πολύ καλά στοιχεία, είχαμε και την εμφάνιση με την ΑΕΛ στην έναρξη του β΄ γύρου. Είχαμε όλα τα εχέγγυα. Η Ομόνοια θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στο Τσάμπιονς Λιγκ. Περιμένομε να δούμε της τελικές αποφάσεις από τη διεθνή ομοσπονδία και βεβαίως θα διεκδικήσουμε τον τίτλο του πρωταθλητή».

Για το ότι σε αυτό αναφέρθηκε και ο κ. Παπασταύρου σε δηλώσεις του: «Από τη στιγμή που θα έρθει η UEFA και θα δώσει κατευθυντήριες γραμμές και θα υπάρχουν χώρες που βρίσκονται στην ίδια κατάσταση, γιατί όχι να μη το διεκδικήσουμε και εμείς;»

Για την παρουσία Παπασταύρου στην προεδρία εδώ και δύο χρόνια: «Είχαμε αρχίσει εδώ και δύο χρόνια αυτή την προσπάθεια. Η πρώτη χρονιά, ήταν μία αποτυχημένη χρονιά. Είχε αναλάβει τότε ο κ. Παπασταύρου με τα προβλήματα που υπήρχαν όπως και η πίεση του χρόνου. Έπρεπε να ετοιμαστεί η ομάδα για να αρχίσει προετοιμασία και έγιναν λάθος επιλογές. Είχαμε την πρώτη χρονιά ως μία αποτυχημένη χρονιά. Έμαθε ο κ. Παπαστάυρου από τα λάθη του, γνώρισε καλύτερα το κυπριακό πρωτάθλημα. Στελεχώθηκαν τα τμήματα που έπρεπε να στελεχωθούν καλύτερα, πιο σωστά, φτάσαμε φέτος να είχαμε στόχο την 4αδα και την Ευρώπη. Είδαμε την Ομόνοια να μπορεί να κατακτήσει και τους δύο τίτλους. Πλέον ναι, έχουμε κτίσει ένα κορμό. Κάτι που δεν κάναμε τα προηγούμενα χρόνια. Υπάρχουν αρκετοί και καλοί ποδοσφαιριστές. Με λίγες προσθήκες, στόχος μας η κατάκτηση του πρωταθλήματος κάτι που έχει πολλά χρόνια να πετύχουμε».

Για την απόφαση που λήφθηκε τότε, αν νιώθουν δικαιωμένοι για αυτή την απόφαση: «Βλέπαμε την Ομόνοια να έχει μία κατιούσα τα προηγούμενα χρόνια. Να αυξάνεται και να διογκώνεται το χρέος της. Κάτι που δεν ήταν διαχειρίσιμο πλέον. Δεν ήταν εύκολο να εξοφληθούν τα χρέη, αλλά και να επενδύσουν στην ομάδα. Η Ομόνοια είναι στο κτίσιμο αυτή τη στιγμή. Από τη στιγμή που πάρθηκαν οι σωστές αποφάσεις, έχουμε το αποτέλεσμα που βλέπουμε σήμερα. Για να μπορέσει το νυν δ.σ. του σωματείου, το να εκχωρήσουμε το ποδοσφαιρικό τμήμα στον κ. Παπασταύρου, περάσαμε δύσκολα. Δεχθήκαμε κριτική και ποικιλότροπες επιθέσεις. Η πλειοψηφία έχει αγκαλιάσει αυτή την προσπάθεια. Δύο χρόνια μετά λέμε ότι νιώθουμε ικανοποιημένη με αυτή την απόφαση, διότι όχι μόνο καταφέραμε να μην έχει σοβαρά προβλήματα η Ομόνοια, αλλά έχουμε καταφέρει να είναι από τους πρωταγωνιστές και να μην έχουμε εκείνα τα οικονομικά προβλήματα. Έχουμε καταφέρει να δώσουμε την περηφάνια στον Ομονοιάτη που είχε χάσει αυτή την περηφάνια. Έχει χρόνια να δω τον Ομονοιάτη στο αυτοκίνητο, να κρέμεται το κασκόλ από το αυτοκίνητο και να ακούγεται ο ύμνος της Ομόνοιας. Έχει χρόνια να δω μικρά παιδιά να πηγαίνουν στο γήπεδο».

Για το ότι η Ομόνοια θα αγωνιστεί στο Τσάμπιονς Λιγκ, αν θα έχει όφελος το σωματεία: «Το σωματείο θα δικαιούται το 10% των εισπράξεων. Είτε είναι τηλεοπτικά, είτε χορηγίες, οτιδήποτε. Αυτή τη στιγμή έχουμε κάνει το πρώτο βήμα για την Ευρώπη και έχουμε μπροστά μας ένα πολύ δύσκολο στόχο. Την είσοδο στους ομίλους. Αν τα καταφέρουμε, θα έχουμε έσοδα».

Για το αν το 10% αφορά και τα έσοδα που θα προκύψουν από την UEFA: «Το 10% ακαθάριστα έσοδα, θα μπουν στο σωματείο».

Για το ότι φέτος είναι εκλογική συνέλευση στο σωματείο: «Φέτος είναι εκλογική η Γ.Σ. για αυτό και έχουμε καθορίσει την ερχόμενη Πέμπτη να κάνουμε μία συνεδρία. Επίσης, αλλάξαμε το καταστατικό μας. Το νέο δ.σ. που θα εκλεγεί, από διετή, θα γίνει τριετής η θητεία του. Κανένας δεν λέει ότι έχουν λυθεί τα προβλήματα στο σωματεία. Έχουμε καταφέρει πολλά, τα έσοδα έχουν μειωθεί πάρα πολύ. Έχουμε καταφέρει αυτά τα δύο χρόνια, όχι μόνο να τα διατηρήσουμε αλλά και να τα μειώσουμε. Η περσινή χρονιά, θα μπορούσα να την χαρακτηρίσω την πιο επιτυχημένη. Πήραμε και τους τρεις τίτλους σε φούτσαλ και βόλεϊ, έπαιξε και το καλαθοσφαιρικό τμήμα στην Α’ κατηγορία. Η γυναικεία ομάδα πάει πολύ καλά, επίσης και η ποδηλασία έχει μαζέψει αρκετούς τίτλους. Όπως και το τμήμα των δρομέων. Η φετινή χρονιά δεν ολοκληρώθηκε, αν μας δινόταν η δυνατότητα θα είχαμε αρκετούς τίτλους».

Για το αν θα συνεχίσει στην προεδρία: «Έχω πει ότι την ερχόμενη Πέμπτη υπάρχει μία συνεδρία. Θα διαβουλευτώ με τους συνεργάτες μου και θα δω».

Για το αν στηρίζει το σωματείο ο κ. Παπασταύρου: «Είναι αλήθεια. Στην περσινή χρονιά με όλη την πίεση που είχε, ο κ. Παπασταύρου έχει δώσει ένα ποσό στο σωματείο. Ήταν μία πολύ δυνατή οικονομική ένεση για το σωματείο. Και με άλλους τρόπους μας έχει βοηθήσει φέτος. Υπάρχει μία άριστη συνεργασία. Έχει προσφέρει πολλά ο Παπασταύρου στον Ομονοιάτικο κόσμο».

Για το αν υπάρχει απόφαση για το μπάτζετ της νέας χρονιάς: «Ακόμη δεν έχουμε πάρει απόφαση. Δεν έχουμε συζητήσει για το μπάτζετ. Περιμένουμε να ξεκαθαρίσει με το υφιστάμενο ρόστερ. Αν υπάρξει ανάγκη, όχι μόνο δε θα μειωθεί αλλά και θα αυξηθεί το μπάτζετ».

Για το ότι είναι πολύ πιθανότατά  παιχνίδια του χρόνου να είναι κεκλεισμένων για μέχρι να βρεθεί εμβόλιο: «Πιστεύω πως δεν θα επιστρέψει ο κόσμος στην αρχή. Με το που θα ανακαλυφθεί το εμβόλιο, τότε θα μπορούμε να πούμε ότι είναι ένα παρελθόν το τι έχει συμβεί με τον κορωνοϊό. Κακά τα ψέματα, αυτές οι εταιρείες που ασχολούνται έριξαν το βάρος πάνω σε αυτό γνωρίζοντας πως είναι πολλά τα λεφτά που παίζονται. Έχουν τεράστιο κίνητρο».

Για το «Ηλίας Πούλλος»: «Το «Ηλίας Πούλλος» θα κατεδαφιστεί. Έχουν γίνει τα σχέδια, τα έχουμε στείλει στην πολεοδομία και περιμένουμε τις άδειες. Θα συναντηθούμε με τον ΚΟΑ και θα δούμε ένα προπονητικό κέντρο που θα προσφέρει στους αθλητές μας να κάνουν την καλύτερη δουλειά. Επίσης, θα μπορούμε να φιλοξενούμε ομάδες από το εξωτερικό που θα κάνουν την προετοιμασία τους και να έχει έξτρα έσοδα το σωματείο».