ΔΙΕΘΝΗ
Like

Premier League: Η κυβέρνηση απαιτεί live και δωρεάν όλους τους απογευματινούς αγώνες

Μάιος 21, 2020
263 Views
0 Comments
Premier League: Η κυβέρνηση απαιτεί live και δωρεάν όλους τους απογευματινούς αγώνες

Όρο στην επανέναρξη της Premier League θέτει η πλευρά της κυβέρνησης, απαιτώντας να προβάλλονται live και με ελεύθερη πρόσβαση τα ματς και της απογευματινής ζώνης του Σαββάτου, σε μια ιστορική εξέλιξη για τη Λίγκα.

Κοντά σε μια τομή στο τηλεοπτικό τοπίο βρίσκεται η Premier League στο πλαίσιο της επανέναρξης, κατόπιν διαταγής της αγγλικής κυβέρνησης.

Η κρίση της πανδημίας και η διεξαγωγή των αγώνων κεκλεισμένων των θυρών φέρνουν σε πρώτο πλάνο την ελεύθερη μετάδοση τους προς το κοινό, αλλά αυτό που απαιτεί πλέον το Υπουργείο Πολιτισμού κι Αθλητισμού της χώρας είναι να προβληθούν τηλεοπτικά όλα τα παιχνίδια μετά το restart, ζωντανά.

Μέχρι στιγμής, Sky Sports και BT Sport έχουν στο πρόγραμμα των μεταδόσεων τους μόλις τα 47 από τα 92 εναπομείναντα ματς, ωστόσο, η πλευρά της κυβέρνησης πιέζει για να γίνουν όλα διαθέσιμα προς το κοινό και μάλιστα με ελεύθερη πρόσβαση στα κανάλια τους στο YouTube.

«Πρέπει να σεβαστούμε τα δικαιώματα που έχουν οι τηλεοπτικοί πάροχοι, αλλά νομίζω πως σε αυτή την περίπτωση μπορούμε να είμαστε ευέλικτοι στην απογευματινή ζώνη του Σαββάτου. Μέχρι πρότινος, η ιδέα ήταν να μην μεταδίδονται όλα τα παιχνίδια, για να μην μπορεί ο κόσμος να τα παρακολουθεί όλα μέσα από το γήπεδο, ώστε να αποφευχθεί ο ανταγωνισμός μεταξύ των ομάδων. Προφανώς αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα με τα κλειστά γήπεδα. Αυτή η συνθήκη δημιουργεί την ευκαιρία για εμάς να παρέχουμε λίγο ποδόσφαιρο, λίγη Premier League σε ελεύθερη μετάδοση. Οι συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη», ανέφερε χαρακτηριστικά στην Telegraph ο Υπουργός, Όλιβερ Ντάουντεν.

Comments are closed.