25 Απριλίου, 2024
  • 25 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ:Η πανδημία δεν καθάρισε το ποδόσφαιρο μας…

ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ:Η πανδημία δεν καθάρισε το ποδόσφαιρο μας…

By on 21 Μαΐου, 2020 0 1039 Views

Ο πρόεδρος της Ομόνοιας, Σταύρου Παπασταύρου παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή «Χωρίς VAR» της Cablenet.
Αναλυτικά όλες οι τοποθετήσεις:
Για τη διακοπή του πρωταθλήματος:
 «Δεν μας αφήνει ευχαριστημένους. Στην Ομόνοια, νιώθουμε ότι έχουμε την καλύτερη ομάδα. Νιώθαμε, πως αν τελειώναμε το πρωτάθλημα, θα ήμασταν πρωταθλητές, ενώ είχαμε και το κύπελλο. Η διακοπή, ήταν λόγω ανάγκης και όχι προτίμησης».
Για το ότι η Ομόνοια ήταν υπέρ της διακοπής: «Τους τελευταίους δύο μήνες, θέση μας ήταν να συνεχίσουμε το πρωτάθλημα. Η μέρα που άλλαξε τη θέση μας, ήταν μετά τη συνάντηση στο Προεδρικό, όταν οι επιδημιολόγοι μας είπαν ότι δεν σε θέση να αποφασίσουν τη συνέχιση του πρωταθλήματος. Ήταν και το θέμα της φυσικής κατάστασης των παικτών».
Για τους όρους της Ομόνοιας: «Βάλαμε κάποιους όρους, αφού θέλαμε να συνεχίσουμε με τα ίδια δεδομένα που είχαμε τον Μάρτιο. Δεν ήταν τίποτα παράλογο, ή κάτι που θα βοηθούσε μόνο την Ομόνοια. Όλοι ξέραμε τις δυσκολίες, πριν έρθουν οι ξένοι διαιτητές».
Για τον όρο που θα έπρεπε να τελειώσει το πρωτάθλημα και αν υπήρχε φόβος σε περίπτωση που δεν ήταν ίδια τα βαθμολογικά δεδομένα: «Θέλαμε να τελειώσει το πρωτάθλημα. Δεν θέλαμε να εκμεταλλευτούν την κατάσταση κάποιοι. Υπήρχαν και μεγάλοι κίνδυνοι σε περίπτωση που είχαμε θετικά κρούσματα. Θέλαμε να μπαίνει σε καραντίνα, μόνο το θετικό κρούσμα, για να συνεχίσουν οι υπόλοιποι. Αυτό θέλαμε. Νιώθαμε ότι δεν θα τελείωνε το πρωτάθλημα. Γιατί να το ξεκινούσαμε και να αλλάξουμε τη βαθμολογία;»
Αισθάνεστε πρωταθλητής; Συζητήθηκε θέμα ανάδειξης πρωταθλήτριας, όπως σε κάποιες άλλες χώρες; «Αυτό το συζητήσαμε και το ζητήσαμε επίσημα από την ΚΟΠ. Πιστεύουμε ότι μέχρι τις 23 αγωνιστικές, η Ομόνοια ήταν η καλύτερη ομάδα. Αν οι υπόλοιπες χώρες ανέδειξαν πρωταθλητές, γιατί να μην το κάνουμε; Είμαστε πιο έξυπνοι εμείς, ή αυτοί είναι πιο βλάκες. Θέλουμε να δούμε τι θα κάνει η υπόλοιπη Ευρώπη».
Κάποιες χώρες έχουν αναδείξει πρωταθλήτριες, κάποιες όχι… «Από τη στιγμή που υπάρχουν οι κανονισμοί με την ισοβαθμία, δεν μπορούμε να κάνουμε. Αν δεν μας αρέσουν και αν θέλουμε μπαράζ, να το κάνουμε από του χρόνου».
Θα θέσετε θέμα για να αναδειχθείτε πρωταθλητές; «Γιατί να μην το κάνουμε και εμείς, αφού το κάνουν και οι άλλοι;»
Για το ότι η Ανόρθωση κινείται νομικά: «Έχουν δικαίωμα να κάνουν αυτό που νομίζουν. Παίξαμε όλες τις ομάδες δύο φορές. Είχαμε την καλύτερη βαθμολογία από όλο το πρώτο γκρουπ. Μίλησα με τον κ. Χαμπουλλά, όμως αυτά έγιναν. Καταλαβαίνω τη θέση τους, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω τι θα αλλάξει από εδώ και πέρα».
Για την πρόταση της Ανόρθωσης για αγώνα μπαράζ: «Δεν ήταν πρόταση που άξιζε να τη σκεφτούμε. Θα αναγκάζαμε τους ποδοσφαιριστές να κάνουν προπονήσεις για μεγάλο διάστημα για ένα παιχνίδι. Αν ήταν να παίξουμε ένα παιχνίδι, καλύτερα, να τα παίζαμε όλα».
Για την αναφορά της Ανόρθωσης σε ανακοίνωση για τη χρήση τιμοκαταλόγου: «Δεν χρειάζεται να απαντήσουμε. Είμαι δύο χρόνια στο ποδόσφαιρο της Κύπρου. Μίλησα με τους προέδρους τους τελευταίους δύο μήνες. Για τα προβλήματα του κυπριακού ποδοσφαίρου, δεν άλλαξε τίποτα. Δεν έχουμε να κάνουμε με οτιδήποτε παράνομο και οτιδήποτε που δεν ήταν δίκαιο για όλες τις ομάδες».
Για τον κόσμο: «Ελπίζουμε να έχουμε φιέστα για να πανηγυρίσουμε αυτά που πετύχαμε. Είτε μας δώσουν το πρωτάθλημα, είτε όχι. Το αξίζει ο κόσμος».
Για την αύξηση των ομάδων: «Μετά τη διακοπή, προσπαθήσαμε να βρούμε λύσεις για να ικανοποιήσουμε όλους ή τουλάχιστον αυτούς που αδικήθηκαν. Οι 4 πρώτες ομάδες θα παίξουν Ευρώπη, για ΑΕΚ και ΑΕΛ θα βρούμε τρόπο να αποζημιωθούν. Οι 12 ομάδες είναι υπεραρκετές για ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Για ένα χρόνο αποφασίσαμε να μην αδικήσουμε κανένα».
Για τους ξένους διαιτητές ενόψει και του νέου πρωταθλήματος: «Δεν έχουμε αρκετούς διαιτητές για να τελειώσει η χρονιά. Θα ήταν καλύτερο για την ΚΟΠ να φέρουμε 1-2 ξένους διαιτητές για να βγάλουμε τη χρονιά χωρίς προβλήματα. Δεν είμαστε εναντίον των Κυπρίων διαιτητών. Τους προτιμάμε. Όταν κάνουν συνεχόμενα λάθη, δημιουργείται η ερώτηση, αν μπορεί ή δεν θέλει. Πρέπει να αυξηθούν τα νούμερα για να δημιουργηθεί ανταγωνισμός και να διαλέγονται οι καλύτεροι. Η ΚΟΠ θα δει θετικά το αίτημα για κάθοδο ξένων διαιτητών. Δεν ξέρω να υπάρχουν διαιτητές για να τελειώσουμε το πρωτάθλημα του χρόνου».
Για την εισήγηση να ολοκληρωθεί η σεζόν μετά τον Αύγουστο: «Ήταν μια καλή ιδέα, όμως δεν ήθελαν τα σωματεία και η Ανόρθωση. Δεν ήθελαν, γιατί θα άλλαζε το ρόστερ».
Πλέον, ο στόχος είναι ο πρωταθλητισμός; «Από τα πρώτα παιχνίδια, το πιστεύαμε και το λέγαμε μεταξύ μας ότι μπορούσαμε για το πρωτάθλημα. Του χρόνου, μόνο πρωτάθλημα».
Για τη νέα τάξη πραγμάτων: «Θέλουμε να κάνουμε μεταγραφές που θα μας ανεβάσουν επίπεδο. Θα δούμε που υπάρχει ανάγκη για να κάνουμε κινήσεις».
Για τους Λούφτνερ και Ακιντόλα: «Επιθυμία, εμάς και των παικτών είναι να παραμείνουμε. Τα δικαιώματα τους, τα έχουν οι ομάδες τους. Είμαστε σε καλό δρόμο, όμως δεν έχουμε κάτι να ανακοινώσουμε».
Για τον Ουζόχο: «Ανήκει στην Ομόνοια μέχρι τις 30 Ιουνίου. Ευχή μας είναι να κρατήσουμε τον Φράνσις. Θα προσπαθήσουμε να τον κρατήσουμε. Αν θέλει να πάει κάπου αλλού, δικαίωμα του».
Για την ανανέωση με τον Χένινγκ Μπεργκ: «Είναι ένας επαγγελματίας και ένας σωστός άνθρωπος».
Για το θέμα του ιδιόκτητου γηπέδου: «Είναι κάτι που μας απασχολεί. Δεν είναι η μεγαλύτερη προτεραιότητα. Θα γίνει ανακατασκευή του «Ηλίας Πούλλος».  Θα το χτίσουμε από την αρχή. Θα είναι ένα μοντέρνο προπονητικό κέντρο. Θα έχουμε τα γραφεία της ομάδας, θα αυξήσουμε και τα γήπεδα».
Για το ποσό που θα χρειαστεί για το προπονητικό κέντρο: «Νομίζω θα είναι στα 4 εκ. ευρώ».
Για τις καταγγελίες που έγιναν σε UEFA και FIFA:

“Στείλαμε το φάκελο στην ΟΥΕΦΑ και τη ΦΙΦΑ. Δεν θέλω να σχολιάσω αν υπάρχει ανταπόκριση και επαφές. Θα περιμένουμε πρώτα να βγουν κάποιες αποφάσεις. Δεν κατέθεσα στοιχεία γιατί προέκυψε η πανδημία. Αυτά που θέλουμε να κάνουμε και αυτά που μας ζητάνε δεν μπορέσαμε να τα κάνουμε. Αυτά που είδα εγώ δεν νομίζω να είναι πρωτόγνωρα. Ναι να μιλήσω και να τους πω αυτά που είδα αλλά περιμένουμε οι Αρχές να κάνουν πράξεις και να καθαρίσει το Κυπριακό ποδόσφαιρο. Η πανδημία δεν το καθάρισε, ο κίνδυνος να λερωθεί παραπάνω σήμερα είναι μεγαλύτερος”

“Υπάρχουν ανησυχίες για θέμα προστασίας περισσότερο για τους ανθρώπους που είναι στην Κύπρο, εγώ είμαι στην Αμερική. Είναι πληροφορίες και από άλλα άτομα όχι μόνο από εμένα. Αν δεν τους δώσουμε προστασία ότι δεν κινδυνεύουν αυτοί και οι οικογένειές τους, τότε πως θα μιλήσουν;”


Υπάρχει η θέληση και η δυνατότητα για μια πιο καθαρή μέρα στο κυπριακό ποδόσφαιρο; «Πιστεύω ότι υπάρχει. Είδα και τι μάθαμε σε ένα χρόνο. Το θέμα είναι η θέληση».
Ένα τελευταίο μήνυμα στον κόσμο της Ομόνοιας: «Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο της Ομόνοιας. Αυτό που ζήσαμε ήταν κάτι τρομερό. Νιώσαμε ευχαρίστηση, βλέποντας οικογένειες να έρχονται στο γήπεδο. Ελπίζουμε ότι σύντομα, θα τους δούμε ξανά στα γήπεδα και θα τους δώσουμε χαρές που τους έλειψαν τόσα χρόνια».
Οι ενδείξεις λένε ότι θα έχουμε αγώνες χωρίς θεατές, τουλάχιστον στις αρχές του νέου πρωταθλήματος: «Είναι κάτι που πρέπει να δούμε και να βρούμε λύσεις. Όλοι έχουν πεθυμήσει το ποδόσφαιρο. Θέλουν να νιώσουν τις χαρές και τις πίκρες. Αν τουλάχιστον δοθεί άδεια στους κατόχους εισιτηρίων διαρκείας, θα είναι κάτι σημαντικό».