24 Απριλίου, 2024
  • 24 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Σταθερά υπερ της διακοπής η Ν.Σαλαμίνα και στην αύξηση των ομάδων στην Α΄κατηγορία

Σταθερά υπερ της διακοπής η Ν.Σαλαμίνα και στην αύξηση των ομάδων στην Α΄κατηγορία

By on 11 Μαΐου, 2020 0 3536 Views

Ο εκπρόσωπος τύπου της Νέα Σαλαμίνας Δημήτρης Λάζος μίλησε στον Super Sport fm 104.0.

«Ευχόμαστε με την εξέλιξη με τα σχολεία να πάνε όλα καλά. Είτε σωστή είναι, είτε λανθασμένη η απόφαση ευχόμαστε να μην έχουμε κρούσματα. Δεν ασχολούμαστε μόνο με το ποδόσφαιρο αλλά με την κοινωνία γενικότερα. Οι αριθμοί έχουν μειωθεί και ευχόμαστε το συντομότερο να έχουμε μηδενικά κρούσματα» είπε αρχικά και πρόσθεσε:
«Την περασμένη Παρασκευή μετά την άτυπη συνέλευση υπήρξε συνεδρία του δ.σ. της Νέας Σαλαμίνας και αποφασίσαμε να επανέλθουμε στις προπονήσεις. Μελετήσαμε το πρωτόκολλο για να τηρούμε τα απαραίτητα μέτρα για να προστατεύσουμε όλο το οικοδόμημα της Νέας Σαλαμίνας. Φτιάξαμε κι εμείς το πρωτόκολλο το οποίο θα ανακοινωθεί και θα υπογραφεί από τους ποδοσφαιριστές. Πέρασαν όλοι από εξετάσεις το Σαββατοκύριακο και από σήμερα αρχίζουμε προπονήσεις ανά γκρουπ ώστε εάν και εφόσον επαναρχίσει το πρωτάθλημα να κερδίσουμε τον χαμένο χρόνο. Από κει και πέρα υπάρχουν ακόμα εξελίξεις που θα έρθουν τις οποίες αξιολογούμε και είμαστε προετοιμασμένοι και για τα δύο σενάρια για να μην βρεθούμε προ εκπλήξεως. Είμαστε έτοιμοι και αναμένουμε τις εξελίξεις και αποφάσεις οι οποίες θα είναι σεβαστές. Εμείς από την αρχή είχαμε μια σταθερή θέση από την αρχή και αυτό το σεβάστηκε ο κόσμος της Νέας Σαλαμίνας και γενικότερα ο φίλαθλος κόσμος».
Η αίσθηση λέει ότι δύσκολα θα επαναρχίσουμε: «Δεν μπορώ να το γνωρίζω αυτό και ούτε μπορώ να προκαταλάβω αποφάσεις. Εμείς μελετήσαμε και τα δύο σενάρια και από κει και πέρα η θέση μας είναι ξεκάθαρη. Ήμασταν και είμαστε υπέρ της διακοπής και αναλύσαμε τους λόγους. Αν αποφασιστεί να παίξουμε ποδόσφαιρο πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, είναι δύσκολη η διαδικασία και αν επιστρέψουμε στην δράση πρέπει να γίνουν όλα όσα πρέπει να γίνου. Υπάρχουν και αναπάντητα ερωτήματα όπως π.χ. αν βρεθεί ένα κρούσμα σε  μια ομάδα τι θα γίνει».
Στην Γερμανία κάνουν το τεστ πριν τους αγώνες και αν 14 παίκτες είναι καλά τότε παίζουν κανονικά: «Θα παίζεται επί ίσοις όροι το πρωτάθλημα έτσι; Αν βρεθεί θετικός ένας πρωτοκλασάτος παίκτης που κάνει την διαφορά σε μια ομάδα τι θα γίνει; Μελετήσαμε και το Γερμανικό πρωτόκολλο. Οι ομάδες εκεί είναι ήδη απομονωμένες, μακριά από τις οικογένειες τους. Είναι δύσκολα τα πράγματα, δεν λύθηκαν τα προβλήματα, θα μελετηθούν τα πρωτόκολλα και η απόφαση θα παρθεί ανάλογα με το αν μπορεί να εφαρμοστεί το πρωτόκολλο».
Για το οικονομικό: «Πολλοί λένε για το β΄ γκρουπ ότι δεν θα υπήρχαν εισιτήρια. Να σας πω ότι στη Νέα Σαλαμίνα να θα υπάρχουν εισιτήρια. Έχουμε και αποκοπή χορηγιών. Η Νέα Σαλαμίνα έχει ιδιόκτητο γήπεδο και έχει διαφημίσεις. Δικαιολογημένα κάποιοι από τους χορηγούς έκαναν αναστολή πληρωμών. Να δούμε τις πραγματικές οικονομικές ζημιές για να μπορέσουμε να αρχίσουμε προγραμματισμό».
Με 14 ομάδες το νέο πρωτάθλημα; «Δεν γνωρίζω αν θα είναι 14 ομάδων το νέο πρωτάθλημα, είναι όλα ανοικτά».
Εσείς στηρίζετε σενάριο 14 ομάδων: «Εμείς στηρίζουμε το σενάριο 14 ομάδων και όχι 16 ή 18 ομάδων. Το είπαμε από πέρσι και από πρόπερσι. Όταν έγιναν 12 ομάδες ρωτηθήκαμε και είμαστε να το δούμε για δύο χρόνια και μετά να το αξιολογήσουμε και το κάθε σωματείο θα θέσει τις απόψεις του. Το κάθε σωματείο εξυπηρετεί τα δικά της συμφέροντα. Δεν είναι κακό να υπάρχουν διαφωνίες αλλά πρέπει να μάθουμε να σεβόμαστε και τα επιχειρήματα της αντίθετης άποψης».