19 Απριλίου, 2024
  • 19 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ:Εμείς θέλουμε να παίξουμε αλλά …περιμένω το πρωτόκολλο.Δεν είναι αρμοδιότητα του Ντε Βινσέντι

ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ:Εμείς θέλουμε να παίξουμε αλλά …περιμένω το πρωτόκολλο.Δεν είναι αρμοδιότητα του Ντε Βινσέντι

By on 7 Μαΐου, 2020 0 7556 Views

Σας μεταφέρουμε αποσπάσματα της συνέντευξης του προέδρου του ΑΠΟΕΛ Πρόδρομου Πετρίδη στην εκπομπή «Χωρίς VAR» του Cablenet.

«Δεν ερωτηθήκαμε αν θέλουμε να συνεχιστεί το πρωτάθλημα. Θέλουμε να τελειώσει στα γήπεδα όμως βλέποντας πως μεταδίδεται αυτός ο ιός, η ΚΟΠ αποτάθηκε στο ανάλογο Υπουργείο για να πάρει διευκρινήσεις, πρωτόκολλο για τις προπονήσεις και κατ’ επέκταση για το πώς θα συνεχιστεί το πρωτάθλημα. Μέχρι στιγμής δεν έχω ενημερωθεί σαν πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ. Θέλω να πιστεύω ότι στην Γ.Σ. η ΚΟΠ θα είναι έτοιμη να μας θέσει και τις προδιαγραφές του πρωτοκόλλου. Θέλω να διευκρινίσω κάτι. Υπάρχουν κάποια δεδομένα της καθημερινότητας. Πρέπει να κυκλοφορούμε με μάσκες, με γάντια και να κρατάμε απόσταση και άλλα πολλά. Εδώ μπαίνουν τα ερωτήματα. Από την ΚΟΠ είπαν ότι μπορούν να αρχίσουν προπονήσεις χωρίς αποδυτήρια, χωρίς γυμναστήρια και χωρίς πολλά άλλα. Ρωτώ όλους και τον ΠΑΣΠ πως μπορεί μια ποδοσφαιρική ομάδα να κάνει μια προετοιμασία 4-5 εβδομάδων παρά το γεγονός ότι είναι χρειαζόμαστε έξι εβδομάδες προετοιμασίας σύμφωνα με εμπειρογνώμονες»;

Η 20η Ιουλίου είναι εισήγηση ή υποχρέωση; «Η ημερομηνία αυτή έχει τοποθετηθεί στην συνδιάλεξη της εκτελεστικής της UEFA πριν δέκα μέρες και αναφέρει ότι οι ομάδες που θα παίξουν στον α΄ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ θα πρέπει να είναι δηλωμένες μέχρι 20 Ιουλίου. Είναι και το θέμα των συμβολαίων, δεν μπορούμε να ξέρουμε που θα ανήκουν οι ποδοσφαιριστές. Επίσης είναι και το ξεκίνημα των πρωταθλημάτων. Είδαμε εφτά χώρες να διακόπτουν οριστικά τα πρωταθλήματα τους».

Η κυβέρνηση έδωσε το «ΟΚ»: «Κάποιοι όροι του πρωτοκόλλου αναφέρουν ότι στα παιχνίδια οι ποδοσφαιριστής της ομάδας που παίζει εκτός έδρας θα πρέπει να πάνε γήπεδο με τα δικά τους αυτοκίνητα και οτι δεν θα χρησιμοποιούν αποδυτήρια. Γνωρίζουμε πολύ καλά σε κάποια γήπεδα τα αποδυτήρια των φιλοξενούμενων κάθε άλλο παρά πληρούν τα κριτήρια. Είναι τόσο μικρά και δεν θα μπορεί να τηρηθεί το πρωτόκολλο. Θα τα δούμε αύριο αυτά για να μπορέσουμε να ξεκαθαρίσουμε τις θέσεις μας. Το ΑΠΟΕΛ μπορεί να διεκδικήσει και να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Η θέση μας δεν είναι άλλη από το να επαναρχίσει και να τελειώσει το πρωτάθλημα στο γήπεδο. Μπορεί ο ΠΑΣΠ ο οποίος διατυμπανίζει επανέναρξη να μου εγγυηθεί ότι σε περίπτωση που επαναρχίσουν προπονήσεις και αγώνες δεν θα προσβληθεί κάποιος από τον ιό. Και αν γίνει αυτό ποια θα είναι η θέση του ΠΑΣΠ και πώς θα συνεχίσει το πρωτάθλημα; Το ΑΠΟΕΛ είναι υπέρ της ολοκλήρωσης του πρωταθλήματος στο γήπεδο. Γιατί ακούστηκε ότι το ΑΠΟΕΛ πρωτοστατεί στην διακοπή για να γλιτώσει χρήματα. Το ΑΠΟΕΛ μπορεί να ανταποκριθεί με δικά του αποθέματα ασχέτως αν έχει υποστεί μια ζημιά δυόμιση εκατομμυρίων αυτούς τους μήνες Δεν δέχομαι από κανέναν να διαβάλλει το ΑΠΟΕΛ και να λέει ότι το ΑΠΟΕΛ είναι πίσω από όλο αυτό».

Για την ανάρτηση του Ντε Βινσέντι στα σόσιαλ μίντια που διερωτάται αν υπάρχει κάτι παράξενο που δεν επαναρχίζει το πρωτάθλημα: «Ξεκαθαρίσαμε και στον Ντε Βισνέντι αλλά και σε όλους την επιθυμία να συνεχιστεί το πρωτάθλημα και την πίστη για κατάκτηση του πρωταθλήματος. Δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες του να τοποθετείται με αυτό τον τρόπο και θα το μελετήσει το συμβούλιο».

Ποια θα είναι η ψήφος του ΑΠΟΕΛ στην συνέλευση; «Για να τοποθετηθώ θέλω να ακούσω πρώτα τους όρους του πρωτοκόλλου».

Για την κόντρα με τον ΠΑΣΠ: «Δεν αναγνωρίζω τον ΠΑΣΠ, δεν είναι συνδικαλιστικό όργανο, είναι εγγεγραμμένος σαν ένα σωματείο απλά. Τους ποδοσφαιριστές μας τους έχουμε συμφωνημένους με τα δικά μας δεδομένα και επανεξετάζοντας τα συμβόλαια θα επανέλθουμε».

Για την διαφορά με τους ποδοσφαιριστές; «Υπάρχει μια διαφορά σε ποσοστά με τους ποδοσφαιριστές μας. Θα περιμένουμε και τις αποφάσεις που θα παρθούν».

“Μαύρη και σκανδαλώδης θα είναι η απόφαση αν επαναρχίσουμε και υπάρχουν κρούσματα σε παίκτες. Ο ΠΑΣΠ δεν μας έχει απαντήσει γι’ αυτό. Εγώ δεν αναγνωρίζω τον ΠΑΣΠ, δεν έχει το δικαίωμα να εκπροσωπεί νομικά οποιοδήποτε παίκτη”.

“Ακούστηκε πως το ΑΠΟΕΛ είναι πρωτοστάτης στη διακοπή για οικονομικούς λόγους. Διαβεβαιώνω πως το ΑΠΟΕΛ μπορεί να ανταποκριθεί άσχετα αν έχει υποστεί μια ζημιά 2.5 εκατομμυρίων. Είμαι κατηγορηματικός, το ΑΠΟΕΛ δεν είναι πίσω από την απόφαση να διακοπεί το πρωτάθλημα”.

“Υπάρχει μια διαφορά στις επαφές με τους παίκτες μας. Εμείς έχουμε όλη την καλή διάθεση να συμφωνήσουμε”

“Να διευκρινίσω ότι οι ομάδες δεν θα πάρουν απόφαση αύριο. Οι ομάδες θα τοποθετηθούν μετά που θα ακούσουν τα δεδομένα. Θα ακούσουμε και αναλόγως θα τοποθετηθούμε”.

“Η Ανόρθωση χωρίς να ακούσει το πρωτόκολλο ισχυρίζεται ότι η Κυβέρνηση έδωσε πρόσταγμα να μπει η μπάλα στη σέντρα. Η Κυβέρνηση να πω στον φίλο Χαμπουλλά ότι δεν έδωσε αυτό το πρόσταγμα. Η Κυβέρνηση είπε ότι μπορούν να αρχίσουν προπονήσεις”.

Για το θέμα της αύξησης των ομάδων; «Είναι επειδή υπάρχουν 12 ομάδες που είναι καλό το πρωτάθλημα ή γιατί άλλες δύο μεγάλες ομάδες ανέβασαν επίπεδο και είναι ανταγωνιστικές; Εάν και εφόσον διακοπεί το πρωτάθλημα θέλω να ακούσω τους λόγους και με ποιο τρόπο θα επαναρχίσει το νέο πρωτάθλημα. Το πρωτάθλημα της επόμενης χρονιάς θα είναι πολύ πιο δύσκολο. Το μεταγραφικό πλαίσιο δεν το γνωρίζει κανείς. Κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει με τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις  και αν θα είναι με κόσμο. Εμείς τα τελευταία χρόνια έχουμε περίπου 8 χιλιάδες εισιτήρια διαρκείας μου μας έδιναν ένεση τον Ιούνιο-Ιούλιο για να πορευθούμε μέχρι τον Οκτώβριο. Τώρα θα στερηθούμε αυτών των εισοδημάτων. Δεν είναι μόνο σήμερα το πρόβλημα. Οι φίλοι μου του ΠΑΣΠ θέλουν μόνο το δικό τους. Αν θέλουν τα μέλη τους να έχουν και τα επόμενα χρόνια δουλειές θα πρέπει να αλλάξουν στάση».

“Έχουμε προσυμφωνήσει με τον κ.Ουζουνίδη και το τιμ του και το ανακοινώνω. Έμειναν κάποιες λεπτομέρειες. Δεν έχουμε υπογράψει. Θα τα δούμε την επόμενη βδομάδα”