Like

ΠΑΣΠ: Αποτελεί εξαίρεση η Κύπρος με την μη επανέναρξη…Υπάρχει χρονοδιάγραμμα για ολοκλήρωση του πρωταθλήματος. Η 20η Ιουλίου δεν είναι υποχρέωση

7 Μαΐου, 2020
256 Views
0 Comments
ΠΑΣΠ: Αποτελεί εξαίρεση η Κύπρος με την μη επανέναρξη…Υπάρχει χρονοδιάγραμμα για ολοκλήρωση του πρωταθλήματος.  Η 20η Ιουλίου δεν είναι υποχρέωση

Στο πλαίσιο της δημοσιογραφικής διάσκεψης του ΠΑΣΠ, ο πρόεδρος του συνδέσμου Σπύρος Νεοφυτίδης ανέφερε ότι σε 31 χώρες πάρθηκε απόφαση να επαναρχίσουν τα πρωταθλήματα και στην Κύπρο ενώ έδωσε το «OK» η κυβέρνηση πιθανότατα δεν θα προκύψει επανέναρξη.

«Σε 31 χώρες έχει εγκριθεί η επανέναρξη των πρωταθλημάτων.  Μόνο έξι χώρες δεν θα ξεκινήσουν λόγω αποφάσεων της κυβέρνησης. Εφτά χώρες δεν αποφάσισαν ακόμη.

Σε δέκα χώρες οι ομοσπονδίες έχουν δώσει την έγκριση και περιμένουν την απόφαση της κυβέρνησης. Η Κύπρος είναι η μοναδική που η κυβέρνηση έχει δώσει την έγκριση αλλά η ομοσπονδία θέλει να το διακόψει. Έχουμε χρόνο για να τελειώσουμε το πρωτάθλημα και η ΟΥΕΦΑ ζητά να εξαντληθούν οι πιθανότητες. Η 20η Ιουλίου αποτελεί εισήγηση και όχι υποχρέωση από την UEFA» δήλωσε ο κ. Νεοφυτίδης.

Στο πλαίσιο της δημοσιογραφικής διάσκεψης του ΠΑΣΠ, ο πρόεδρος του συνδέσμου Σπύρος Νεοφυτίδης αποκάλυψε ένα πλάνο για συνέχιση και ολοκλήρωση του πρωταθλήματος.

 «Η ημερομηνία που επικαλείται η ΚΟΠ και είναι η 20η Ιουλίου, αποτελεί εισήγηση της ΟΥΕΦΑ και όχι απόφαση-υποχρέωση. Αυτό αποτελεί ένα μεγάλο ψέμα και εμείς έχουμε ένα συγκεκριμένο πλάνο. 18 Μαΐου έναρξη προπονήσεων σε γκρουπ, μετά την 1η Ιουνίου κανονικά οι προπονήσεις, 17η Ιουνίου έναρξη αγώνων και μέχρι 15/7 με απόσταση από κάθε αγώνα 72 ώρες. 18η Ιουλίου μονός ημιτελικός κυπέλλου σε ουδέτερη έδρα και 21 Ιουλίου ο τελικός».

Ο Σπύρος Νεοφυτίδης πρόσθεσε ότι είναι το πιο λίγο ειρωνικό να λένε στην ΚΟΠ ότι θέλουν να παίξουν αλλά σκέφτονται την υγεία των ποδοσφαιριστών. Η εύκολη λύση είναι να αφήσουμε το πρόβλημα πιο μετά. Αυτό δεν είναι λύση. Αυτό που πάει να γίνει αύριο αποτελεί την πιο μαύρη και σκανδαλώδη απόφαση στην ιστορία του Κυπριακού ποδοσφαίρου» δήλωσε .

Στην διάσκεψη του ΠΑΣΠ, μετά τον Σπύρο Νεοφυτίδη, τον λόγο πήρε ο νομικός σύμβουλος του ΠΑΣΠ, Πάρης Σπανός που ανέφερε:

«Η εισήγηση της FIFA είναι σε τέσσερα κεφάλαια. Εμάς μας ενδιαφέρουν τα πρώτα δύο. Στο πρώτο αναφέρεται στην επέκταση των συμβολαίων που λήγουν, μέχρι τη λήξη των πρωταθλημάτων, ενώ όσες ομάδες έκαναν συμφωνίες με νέους παίκτες, συμφωνία θα επεκταθεί με τις ομάδες που βρίσκονται τώρα. Θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία για τους μήνες που υπάρχει διακοπή. Αυτό είναι που αναφέρει η FIFA. Η ΚΟΠ παραβίασε την εισήγηση της FIFA με την πρόταση που έκανε, αφού το 23% αφορούσε όλη την αγωνιστική περίοδο. Εμείς ζητήσαμε να γίνει νέα πρόταση στο πλαίσιο των οδηγιών της FIFA. Η ΚΟΠ επέμενε στη δική της εισήγηση και μας ζήτησε αντιπρόταση. Θεωρώ πως η πρόταση είναι άκυρη αφού είναι εκτός οδηγιών. Δεν μπορεί να αποτελεί βάση για συζήτηση. Πρέπει να υπολογιστεί η ζημιά και ανάλογα να σηκώσουν βάρος οι παίκτες. Πριν καθοριστεί ποσοστό πρέπει να ξέρουμε για τι ζημιά μιλούμε», ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε:

«Είναι μήπως ο Μπαμπινιώτης η ΚΟΠ; Δεν χρειάζεται να έχει ποσοστό μια πρόταση για να είναι τέτοια. Η ΚΟΠ δεν ήθελε να μπει σε διάλογο και έβρισκε προθέσεις. Μπορούμε ακόμα να υποθέσουμε πως ήθελε να μην ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα. Τα στοιχεία που ζητήσαμε(σ.σ. κριτήρια και οικονομικές καταστάσεις), δημοσιοποιούνται ούτως ή άλλως στην ιστοσελίδα της ΚΟΠ. Αυτά ανακοινώνονται κάθε χρόνο. Γιατί δεν μπορούσαμε να τον ξέρουμε; Θέλαμε να μάθουμε αν έχασαν τα τηλεοπτικά επειδή αυτό έλεγαν. Διεφάνη πως η πλειοψηφία των σωματείων προπληρώθηκε το ποσό και κάποια άλλα σωματεία πήραν τουλάχιστον το 80%. Δηλαδή ποιο είναι το μυστικό; Περίμεναν να δεχθούν οι παίκτες χωρίς να ξέρουν το μέγεθος της ζημιάς;»

Στην διάσκεψη του ΠΑΣΠ, ο Σπύρος Νεοφυτίδης ρωτήθηκε και για τις προσωπικές επιθέσεις που δέχεται, ότι είναι έμμισθος και άλλα πολλά:
«Ο γενικός διευθυντής της ΚΟΠ είναι άμισθη θέση δηλαδή; Υπάρχουν 5 άτομα προσωπικό στον ΠΑΣΠ που είναι έμμισθοι. Ο Σπύρος Νεοφυτίδης δεν είναι ποδοσφαιριστής, συνδικαλιστής είναι και κάνει τη δουλειά του. Η κατάσταση έχει πάει σε εμετικά όρια. Θα λάβουν τις απαντήσεις τους από τον κ. Σπανό όσοι έχουν ξεφύγει».
Για το ποσοστό παικτών που δεν θέλουν να παίξουν: «Με σιγουριά μπορώ να πω ότι στην Α’ κατηγορία η θέση των παικτών ήταν να αγωνιστούν, υπό την προϋπόθεση πως θα είχαμε την έγκριση υπουργείου υγείας και κυβέρνησης. Οι ατομικές συζητήσεις έχουν τεράστιους κινδύνους».
Για το τι θα γίνει αν βρεθεί θετικό κρούσμα: «Τα mall θα τα κλείσουμε επειδή βρέθηκε κρούσμα; Τα καταστήματα θα τα κλείσουμε; Πρέπει να ληφθούν αποφάσεις μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο, που δε θα το έχουμε ως το τέλος του 2020. Κάποιος μου είπε, να μην πω όνομα, να πίνουμε χάπι μέχρι τότε».

Comments are closed.