ΕΘΝΙΚΗ
Like

Η πρώτη νίκη της Εθνικής Ελπίδων σε διοργάνωση της UEFA(1981)

7 Μαΐου, 2020
559 Views
0 Comments
Η πρώτη νίκη της Εθνικής Ελπίδων σε διοργάνωση της UEFA(1981)

Συνεχίζουμε τα αφιερώματα με τις επιτυχίες μας στις διοργανώσεις της UEFA με την Εθνική μας ομάδα των Ελπίδων και την πρώτη της διεθνή νίκη που σημειώθηκε στις 6 Δεκεμβρίου 1981.

Στο Τσίρειο Στάδιο φιλοξένησε τότε την αντίστοιχη ομάδα της Γαλλίας και πανηγύρισε την πρώτη της επιτυχία με 2-1 στη διοργάνωση του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 1980-1982 (η πρώτη μας συμμετοχή καταγράφεται στη διοργάνωση 1978-1980).

Μετά το ισόπαλο 0-0 στο πρώτο ημίχρονο, η Εθνική μας προηγήθηκε με αυτογκόλ για να ισοφαρίσουν οι Γάλλοι και να διαμορφωθεί το 2-1 με γκολ του Κωστάκη Πέτσα.

ΚΥΠΡΟΣ: Αντώνης Κλέφτης, Ηλίας Χρυσοστόμου, Κυριάκος Κυριάκου, Λευτέρης Κουής, Κώστας Κωνσταντίνου (αρχηγός), Κύπρος Δαμιανού, Νεόφυτος Τσούκκας, Μάκης Σωκράτους, Ευαγόρας Χριστοφή (Γιώργος Σαββίδης), Κωστάκης Πέτσας, Μάριος Τσίγγης (Βάσος Χριστοφίδης)

Στην αποστολή της ιστορικής νίκης ήταν επίσης οι Χριστάκης Χριστοφή (τερματοφύλακας), Χριστάκης Μαύρος και Δημητράκης Αγάς.

Φωτογραφία
Η ομάδα που πανηγύρισε την πρώτη διεθνή νίκη με προπονητή τον αείμνηστο Πανίκο Ιακώβου. Όρθιοι από αριστερά διακρίνονται επίσης: Κυριάκος Κυριάκου, Αντώνης Κλέφτης, Ηλίας Χρυσοστόμου, Ευαγόρας Χριστοφή, Λευτέρης Κουής, Κώστας Κωνσταντίνου. Καθήμενοι από αριστερά Κύπρος Δαμιανού, Νεόφυτος Τσούκκας, Κωστάκης Πέτσας, Μάκης Σωκράτους, Μάριος Τσίγγης.

Comments are closed.