18 Απριλίου, 2024
  • 18 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ:Αν οι παίκτες παίζουν με δική τους ευθύνη η ΑΕΛ θα ψηφίσει υπέρ της επανέναρξης

ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ:Αν οι παίκτες παίζουν με δική τους ευθύνη η ΑΕΛ θα ψηφίσει υπέρ της επανέναρξης

By on 6 Μαΐου, 2020 0 9184 Views

Ο πρόεδρος της ΑΕΛ, Ανδρέας Σοφοκλέους μίλησε το μεσημέρι της Τετάρτης (06/05) στον Super Sport FM 104.0, για όλα τα θέματα που αφορούν το ποδόσφαιρο και την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Αναλυτικά:
«Πολλοί δημοσιογράφοι θέλουν να ξεκινήσει το πρωτάθλημα αλλά έχει πράγματα που πρέπει να απαντηθούν. Η κυβέρνηση δηλώνει αδιαφορία για την επανέναρξη του πρωταθλήματος, εγώ θα πάω στους ποδοσφαιριστές μου και αν αναλαμβάνουν την ευθύνη για να παίξουν μπάλα τότε θα ψηφίσω θετικά αν όχι τότε θα είμαι αρνητικός. Αν οι αθλητές σε κατάσταση αγωνιστική με εισπνοές-εκπνοές, με υγρά από το στόμα μπορούν να παίξουν, εντάξει αλλά να αναλάβουν ευθύνη αν συμβεί οτιδήποτε. Θα μιλήσω στους ποδοσφαιριστές και θα τους πω ξεκάθαρα ότι αν θέλουν ν’ αγωνιστούν τότε η ευθύνη για το ότιδηποτε συμβεί θα είναι αποκλειστικά δική τους, θα ζητήσω κι έγγραφο για αυτό.
Ο προεδρος του ΠΑΣΠ είναι εύκολο να παίζει το παιχνίδι που παίζει και τα συμφέροντα, όσοι δουλεύουν μαζί μου έχουν τον ανάλογο σεβασμό. Θα παω να ψηφίσω αφού διαβουλευτώ πρώτα με τους παίκτες μου. Για μένα είναι επικίνδυνο να ξεκινήσει το πρωτάθλημα όμως αν θέλουν επαναλαμβάνω η ευθύνη θα είναι δική τους.  Η Κυβέρνηση έπρεπε να αναλάβει την ευθύνη που τις αναλογεί. Έπρεπε να δώσει προδιαγραφές για τις προπονήσεις και την προετοιμασία και πως αντιλαμβάνεται την διεξαγωγή αγώνων μέσα στον Ιούνιο. Πως το αντιλαμβάνονται; Έπρεπε να μας πουν να ξέρουμε. Οτιδήποτε προκύψει με την υγεία πρέπει να το αναβάλουν».

Επιστολή στην Κυβέρνηση και ΚΟΑ:
«Θα κοινοποιήσαμε επιστολή σε Κυβέρνηση και ΚΟΑ και σε περίπτωση που επαναρχίσει το πρωτάθλημα και συμβεί οτιδήποτε σε σχέση με εργοδοτούμενους της ΑΕΛ που τηρούν τα μέτρα, θα πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη και να τους αποζημιώσουν. Η ΚΟΠ θα πάρει απόφαση. Φαντάζομαι ότι και οι άλλες ομάδες πρέπει να λάβουν υπόψη το θέμα υγείας και όσοι έχουν άμεσα τον μεγαλύτερο κίνδυνο είναι αθλητές».

Συμβόλαια και μισθοί ποδοσφαιριστών:
«Το πως θα αναδιαρθρωθούν τα συμβόλαια δεν έχει να κάνει με το αν θα επαναρχίσει ή όχι το πρωτάθλημα, οι αθλητές δεν είναι εξωγήινοι, αντιλαμβάνονται την κατάσταση και είναι έτοιμοι να αποδεχτούν. Τα κίνητρα και τα συμφέροντα του προέδρου του ΠΑΣΠ και του συνδέσμου, είναι άλλα.
Παίκτες που έπαιζαν σε Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία, Πορτογαλία Γερμανία δεν αντιλαμβάνονται πως άλλαξε η κατάσταση στις χώρες τους; Ξέρουν ότι παντού θα υπάρχει αναπροσαρμογή.
Αν εγώ ήμουν συνδικαλιστής θα έπρεπε πρώτα να δω την Υγεία των αθλητών και μετά να δω τις οικονομικές δυνατότητες των σωματείων όπως διαμορφώθηκαν. Οι συντεχνίες της Κύπρου το 2013 αποδέχθηκαν υποχωρήσεις για να μπορεί η Κύπρος να ξεπεράσει την κρίση. Γι’ αυτό, όλα αυτά τα σούπερ συνδικαλιστικά που προσπαθεί να μας πουλήσει…
Κατηγορεί τα σωματεία ότι έχουν άλλους σκοπούς και ν’ αρχίσουν προπονήσεις. Εγώ που είμαι υπεύθυνος στην ομάδα μου θα κάμω αυτό που πρέπει. Αν θα παίξουμε φιλικά, ποιός ο λόγος να παίξουμε; Εγώ θα έχω γνωμάτευση από επιδημιολόγο κατά πόσο υπάρχει κίνδυνος, λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση της πανδημίας στην Κύπρο».

Για την δηλώσεις και στάση του προέδρου της Ανόρθωσης;
«Η πρόταση μου είναι γνωστή εδώ και δύο μήνες. Τόνισα ότι το πιο δίκαιο είναι να τερματιστεί το πρωτάθλημα και να αποζημιωθούν οι ομάδες που έχουν ελπίδες μαθηματικές να βγουν Ευρώπη.
Ο Ευγένιος Χαμπουλλάς κάνει τους σχολιασμούς του αρχίζοντας από το γεγονός πως είναι δεύτερος στην βαθμολογία και ισοβαθμεί με την Ομόνοια που είναι στην πρώτη θέση.
Αν ήταν πρώτος θα τα δεχόταν όλα και αν ήταν 5ος ή 6ος θα συμφωνούσε με αυτά που λέω εγώ.
Τώρα, το ποσοστό και το ποσό αποζημίωσης, δεν το συζήτησε κανείς. Ο κύριος Χαμπουλλάς με λίγα λόγια είπε, «δεν με ενδιαφέρει ας κουρεύκεστε». Αυτό που θέλω να του πω, είναι να πάει αρκετά πίσω στην ιστορία να δει πως αντιμετωπίστηκε η ομάδα του από τη Λεμεσό. Αν είναι γνώστης της ιστορίας της Ανόρθωσης θα ξέρει. Το πιο σημαντικό για όλους και ιερό είναι η ζωή και ο άνθρωπος».