16 Απριλίου, 2024
  • 16 Απριλίου, 2024

ΑΡΗΣ:Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας

By on 4 Μαΐου, 2020 0 14732 Views

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Άρης Λεμεσού.
Αναλυτικά:
Αναφορικά με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας το τελευταίο 24ωρο νοιώθουμε υποχρεωμένοι όπως για αποκατάσταση της αλήθειας ενημερώσουμε το φίλαθλο κοινό, αυτούς  που πέρα από τις οπαδικές τους προτιμήσεις αγαπούν το ποδόσφαιρο ως άθλημα, για το τι πραγματικά συμβαίνει σήμερα στην Κύπρο (δηλαδή να δίνει το πράσινο φως η πολιτεία για επανέναρξη των πρωταθλημάτων, οι άμεσα εμπλεκόμενοι ποδοσφαιριστές και προπονητές να είναι πρόθυμοι να επιστρέψουν στους αγωνιστικούς χώρους και μόνο τα σωματεία να μην το επιθυμούν είναι Κυπριακό φαινόμενο).
Η UEFA κατά τρόπο σαφή και ξεκάθαρο έχει δώσει στις οικείες ομοσπονδίες (συμπεριλαμβανομένης και της ΚΟΠ) τις κατευθυντήριες γραμμές και το μήνυμα ότι τα πρωταθλήματα πρέπει να τελειώσουν στα γήπεδα εκτός εάν:
Α) Δεν το επιτρέπουν οι κυβερνήσεις των χωρών των οικείων ομοσπονδιών και
Β) Εφόσον η οικονομική ζημιά των σωματείων είναι τέτοια που θα είναι καταστροφική η επανεκκίνηση του πρωταθλήματος.
Στην Κύπρο καμία εκ των δύο αυτών ρητών και ξεκάθαρων προϋποθέσεων που έθεσε η UEFA δεν ισχύει. Λυπούμαστε να παρατηρήσουμε αυτή η πολυπόθητη διακοπή έχει δύο και μόνο στόχους:
Α) Η διασφάλιση της παραμονής και ανόδου σωματείων τα οποία «έτυχε» 8 αγωνιστικές πριν την λήξη των πρωταθλημάτων να βρίσκονται σε προνομιούχες και μη θέσεις της βαθμολογίας.
Β) Τα σωματεία να «γλυτώσουν» την πληρωμή των συμβολαίων των ποδοσφαιριστών, δηλαδή την τήρηση της συμβατικής ευθύνης των σωματείων η οποία δεν μπορεί να αποτελέσει «ζημιά» για τα σωματεία τα οποία εάν επαναρχίσουν τα πρωταθλήματα θα λάβουν τα υπόλοιπα των τηλεοπτικών και άλλων χορηγιών.
Η μοναδική ζημιά που θα μπορούν τα σωματεία να επικαλεστούν για να πείσουν την UEFA είναι αυτή της απώλειας των εισιτήριων των ποδοσφαιρικών συναντήσεων. Άραγε εκτός από την Ανόρθωση και την Ομόνοια ποια άλλα σωματεία στην Κύπρο μπορούν να καταδείξουν τέτοια ζημιά; Η απάντηση είναι ΚΑΝΕΝΑ.
Ας μην κρυβόμαστε λοιπόν πίσω από το δάκτυλο μας και να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Διαφορετικά ας έχουμε το θάρρος να πούμε στον φίλαθλο κόσμο ότι όλο αυτό δεν γίνεται γιατί σκεφτόμαστε την υγεία των ποδοσφαιριστών και των προπονητών αλλά για να μην εκπληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας και να διασφαλίσουμε έστω και με αυτό τον τρόπο την παραμονή ή την άνοδο μας.
Ερώτηση 1: Εάν τον Σεπτέμβριο υπάρξει έξαρση  των κρουσμάτων ο πρωταθλητής και όλα τα υπόλοιπα πως θα κριθούν; Με «κλήρωση» ή με την βαθμολογική θέση των σωματείων κατά την συγκεκριμένη αγωνιστική;
Ερώτηση 2: Στα πρωταθλήματα της Ισπανίας, Αγγλίας, Γερμανίας και άλλων χωρών η προετοιμασία των ποδοσφαιριστών μέχρι την επανέναρξη πόσο χρόνο θα διαρκέσει;