18 Απριλίου, 2024
  • 18 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Κ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ:Λύσεις για να ολοκληρωθεί η σεζόν, υπάρχουν. Αρκεί να υπάρχει θέληση

Κ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ:Λύσεις για να ολοκληρωθεί η σεζόν, υπάρχουν. Αρκεί να υπάρχει θέληση

By on 3 Μαΐου, 2020 0 3034 Views

Ο εκπρόσωπος τύπου της ΑΕΚ, Κυριάκος Δημητρίου, μίλησε στον Super Sport FM 104.0, για τις εξελίξεις στο ποδόσφαιρο μας.
Αν η θέση της ΑΕΚ ήταν από την αρχή η ίδια: «Ο ίδιος ο πρόεδρος είπε ξανά ότι τα πάντα πρέπει να κριθούν στο γήπεδο. Αυτή τη θέση την είχα επαναλάβει και εγώ. Δεν υπήρχε κάτι αντίθετο. Το επαναλάβαμε και στην τελευταία δήλωση του προέδρου».
Για την τοποθέτηση του Άντρου Καραπατάκη, ότι θα μπορούσε να παιχτεί μόνο το α΄ γκρουπ: «Το μήνυμα που ήθελε να στείλει και ο πρόεδρος είναι ότι εφόσον υπάρχει καλή θέληση, λύσεις μπορεί να βρεθούν. Εφόσον τα πράγματα συνεχίσουν να κινούνται θετικά, λύσεις για να ολοκληρωθεί η σεζόν, υπάρχουν. Αρκεί να υπάρχει θέληση».
Για το ότι μπορούν να διαφοροποιηθεί ο τρόπος διεξαγωγής των πρωταθλημάτων για να διευκολυνθεί η ολοκλήρωση τους: Η UEFA δίνει το δικαίωμα στην ομοσπονδία τον τρόπο που μπορεί να αλλάξει το πρωτάθλημα και το κύπελλο. Είναι κάτι που το βλέπουμε και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Ψάχνουν τον τρόπο για να τελειώσει με ένα διαφορετικό τρόπο η σεζόν».
Για το χρονοδιάγραμμα λήξης περιόδου: «Ούτως ή άλλως είναι σε επαφές τα σωματεία με την ομοσπονδία. Περιμένουμε μέσα στην επόμενη βδομάδα να έχουμε εξελίξεις. Θα γνωρίζουμε αν θα υπάρξει επανέναρξη και πότε θα ολοκληρωθεί η σεζόν».
Αν προλαβαίνουμε να ολοκληρώσουμε τις διοργανώσεις μας: «Σίγουρα. Το θεωρώ δεδομένο. Όταν το λένε οι ειδικοί ότι είναι ικανό το διάστημα να τελειώσουμε, δεν μπορώ να πω το αντίθετο. Έχουμε ξεκαθαρίσει τη θέση μας και περιμένουμε την ομοσπονδία και τις υπόλοιπες ομάδες. Η επιθυμία υπάρχει και από τους ποδοσφαιριστές που έκαναν και σχετικές δηλώσεις».
Αν υπάρχει συμφωνία για τα δύο διαφορετικά σενάρια: «Ισχύει αυτό. Η συμφωνία έγινε σε χρόνο ρεκόρ. Κάθισαν στο τραπέζι και βρήκαν τη λύση. Οι διαπραγματεύσεις έγιναν σε πολύ καλό κλίμα, χωρίς παρέμβαση τρίτου».
Για το οικονομικό: «Το τι ακριβώς θα συμβεί με τα συνολικά έσοδα είναι κάτι που το αξιολογούμε μέρα με τη μέρα. Δεν γνωρίζουμε από τώρα πόση θα είναι η απώλεια εσόδων τους επόμενους μήνες».
Για την ανακοίνωση του ΑΠΟΕΛ που είπε ότι δεν εξαρτάται από το ποιος θα φωνάξει περισσότερο και ότι δεν θα έπρεπε να εκφράζονται θέσεις που αποσκοπούν μόνο στη δημιουργία εντυπώσεων: «Το ξεκαθαρίσαμε προηγουμένως. Είμαστε από τις πρώτες μέρες που εκφράσαμε τις απόψεις μας από την αρχή με τον πλέον επίσημο τρόπο. Είπαμε τις θέσεις, τις μεταφέραμε».