Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Like

Οι απαντήσεις για τις πέντε φάσεις που δόθηκαν από το τμήμα διαιτησίας

3 Μαΐου, 2020
376 Views
0 Comments
Οι απαντήσεις για τις πέντε φάσεις που δόθηκαν από το τμήμα διαιτησίας

⚽️Το τμήμα διαιτησίας της ΚΟΠ σας δίνει τις απαντήσεις για τις πέντε φάσεις που ζητήσαμε την άποψη σας αυτή την εβδομάδα.

Σας ευχαριστούμε 🙏 όλους για το μεγάλο σας ενδιαφέρον και τα σχόλια σας!

✅Οι απαντήσεις είναι:

➡️Περίπτωση 1: Περιστατικό πέναλτι. Είναι σαφές ότι ο κόκκινος παίκτης δεν ήθελε να συνεχίσει την ενέργεια του και προσπάθησε να ξεγελάσει το διαιτητή πέφτοντας στο έδαφος πριν από την επαφή με τον αντίπαλό του. Ακόμα κι αν υπήρχε μια επαφή, ο επιθετικός αρχίζει να πέφτει πριν από αυτή. Το τμήμα διαιτησίας αναμένει ένα έμμεσο ελεύθερο λάκτισμα και κίτρινη κάρτα για τον επιτιθέμενο για θέατρο.

➡️Περίπτωση 2: Πρέπει να αναλύσουμε μια προφανή ευκαιρία επίτευξης γκολ. Ο τερματοφύλακας, έξω από την περιοχή του πέναλτι, έκανε μια καθαρή παράβαση στον επιθετικό. Ήταν βέβαιο ότι ο επιθετικός θα μπορούσε εύκολα να σκοράρει εάν δεν του έκανε παράβαση ο τερματοφύλακας. Το Τμήμα Διαιτησίας αναμένει για αυτήν την κατάσταση ένα άμεσο ελεύθερο λάκτισμα και κόκκινη κάρτα για τον τερματοφύλακα.

➡️Περίπτωση 3: Περιστατικό πέναλτι. Ο αμυντικός χρησιμοποίησε αντικανονικά το πόδι του πολύ ψηλά για να παίξει την μπάλα και επηρέασε σαφώς τον επιθετικό στη προσπάθεια του να κάνει κεφάλι . Το τμήμα διαιτησίας αναμένει για αυτήν την ριψοκίνδυνη ενέργεια πέναλτι και κίτρινη κάρτα στον αμυντικό.

➡️Περίπτωση 4: Για αυτήν την υποσχόμενη επίθεση, στον μπλε επιθετικό γίνεται παράβαση στην περιοχή πέναλτι . Ο αμυντικός δεν άγγιξε ποτέ την μπάλα και έκανε μια ξεκάθαρη και απρόσεκτη παράβαση στον επιθετικό. Σύμφωνα με τη θέση του επιθετικού όταν το φάουλ διαπράττεται (πολύ κοντά στο γκολ) και έχει τον πλήρη έλεγχο της μπάλας, το τμήμα διαιτησίας αναμένει απόφαση για πέναλτι και κίτρινη κάρτα.

➡️Περίπτωση 5: Ο λευκός επιθετικός σουτάρει την μπάλα προς το τέρμα. Η μπάλα κτυπώντας στο χέρι του αμυντικού αλλάζει πορεία Το τμήμα διαιτησίας θεωρεί ότι ο αμυντικός αυξάνει τον όγκο του σώματος του ανοίγοντας το αριστερό του χέρι . Σύμφωνα με τους κανονισμούς και τις κατευθυντήριες γραμμές, ο διαιτητής θα πρέπει να δώσει ένα άμεσο ελεύθερο λάκτισμα και κίτρινη κάρτα στον αμυντικό για στέρηση υποσχόμενη επίθεση.

Από την σελίδα της ΚΟΠ

Comments are closed.