19 Απριλίου, 2024
  • 19 Απριλίου, 2024

UPDATE: Το πλάνο επιστροφής στη σέντρα

By on 1 Μαΐου, 2020 0 424 Views

Μέσα σε κλίμα αναμονής για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού, αρκετά ευρωπαϊκά πρωταθλήματα κάνουν τους σχεδιασμούς τους για επιστροφή στη δράση, με αγώνες χωρίς την παρουσία φιλάθλων.

Μέχρι τώρα στη Γαλλία και στην Ολλανδία πήραν απόφαση για να μην συνεχιστεί η χρονιά, αλλά με διαφορετικές προεκτάσεις. Στη Γαλλία ανακηρύχτηκε πρωταθλήτρια η Παρί Σεν Ζερμέν, ενώ ισχύει κανονικά τόσο ο υποβιβασμός, όσο και η άνοδος, σε αντίθεση με την Ολλανδία όπου απλά τερματίστηκε η σεζόν και κατανεμήθηκαν τα ευρωπαϊκά εισιτήρια χωρίς πρωταθλήτρια και χωρίς υποβιβασμό και άνοδο.

Ας δούμε όπως τι παίζει με την πιθανότητα επιστροφής στην αγωνιστική δράση στα υπόλοιπα πρωταθλήματα:

ΚΥΠΡΟΣ

Η κυβέρνηση αξιολογώντας τα δεδομένα και λαμβάνοντας υπόψη τις απόψεις της επιδημιολογικής ομάδας, άναψε το πράσινο φως για επανέναρξη των προπονήσεων από τις 18 Μαΐου και επιστροφή στη δράση από τις 9 Ιουνίου, στην τρίτη φάση της χαλάρωσης των μέτρων. Πλέον η μπάλα είναι στα πόδια της ΚΟΠ για να πάρει την απόφαση για το κατά πόσο θα επιστρέψουν οι ομάδες στη δράση, ή αν θα τελειώσει η σεζόν με τα βαθμολογικά δεδομένα που ισχύουν αυτή τη στιγμή.

ΕΛΛΑΔΑ

Στη Super League φαίνεται να έχουν τη διάθεση να κάνουν ότι είναι δυνατόν να επιστρέψουν στη δράση και να ολοκληρώσουν τη χρονιά. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, αυτό θα μπορεί να γίνει τέλη Μαΐου – αρχές Ιουνίου, ενώ οι ομάδες μπορούν να επιστρέψουν στις προπονήσεις σε γκρουπ αρχικά των 6-8 ατόμων. Απομένει για να ολοκληρωθεί η σεζόν η διεξαγωγή των πλέι οφ και πλέι άουτ, καθώς και το κύπελλο, όπου έχουν μείνε ελάχιστοι αγώνες για την ολοκλήρωση του.

ΑΓΓΛΙΑ

Μπορεί να είναι μια από τις χώρες που έχουν μεγάλο πρόβλημα με τον κορωνοϊό,  όμως υπάρχει διάθεση να ολοκληρωθεί η σεζόν. Σύμφωνα με το πλάνο δράσης που έχει καταρτιστεί, στόχος είναι να αρχίσει ξανά η Premier League στις 8 Ιουνίου και μέσα σε ένα πρόγραμμα express να ολοκληρωθεί στις 27 Ιουλίου με συνεχόμενη δράση. Η επόμενη τηλεδιάσκεψη που είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο θα ρίξει φως, ενώ υπάρχει αποφασιστικότητα για επανέναρξη της δράσης και στις άλλες κατηγορίες Championship, League one και League two.

ΙΣΠΑΝΙΑ

Σύμφωνα με το πλάνο που έχει καταρτιστεί, μετά από τις συμβουλές των ειδικών, υπάρχει πιθανότητα επανέναρξης της δράσης και στην La Liga παρά το γεγονός ότι και η Ισπανία έχει δεχτεί μεγάλο πλήγμα σε κρούσματα και θύματα από τον κορωνοϊό. Από τη Δευτέρα οι ομάδες θα μπορέσουν να επιστρέψουν στις προπονήσεις σε μικρά γκρουπ αρχικά και στο δεύτερο στάδιο που υπολογίζεται να είναι γύρω στις 20-21 Μάϊου θα μπορέσουν αν το επιτρέψουν οι συνθήκες να γίνονται κανονικές ομαδικές προπονήσεις. Αν όλα πάνε καλά, το πρωτάθλημα θα μπορέσει να αρχίσει στο πρώτο δεκαήμερο Ιουνίου, αν και ακόμα δεν έχουν καθοριστεί ακριβείς ημερομηνίες.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Ενώ αρχικά υπήρχε διάθεση για επανέναρξη της δράσης στις 9 Μαΐου, κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό να συμβεί. Η χαλάρωση των μέτρων, έφερε αύξηση των κρουσμάτων στη Γερμανία και οι αρχές είναι επιφυλακτικές για να ανάψουν το πράσινο φως για να κυλήσει ξανά η μπάλα στο χορτάρι. Στη συζήτηση έπεσαν και άλλες ημερομηνίες για επανεκκίνηση της ποδοσφαιρικής δράσης, όπως οι 16 και 23 Μάϊου, αλλά προς το παρόν καμία απόφαση δεν έχει παρθεί. Πάντως οι ομάδες έχουν αρχίσει εδώ και μέρες προπονήσεις σε γκρουπ και τηρώντας τα πρωτόκολλα που έχουν τεθεί από το Υπουργείο Υγείας της χώρας. Στις 6 του μήνα, δηλαδή την ερχόμενη Τετάρτη θα γίνει συνάντηση που ενδεχομένως να φέρει τελικές αποφάσεις για την Bundesliga.

ΙΤΑΛΙΑ: Η χώρα που δέχτηκε το μεγαλύτερο πλήγμα στην Ευρώπη από τον κορωνοϊό. Αν και αρχικά είχε καταρτιστεί ένα πλάνο για επιστροφή στην κανονικότητα και του ποδοσφαίρου, εντούτοις οι δηλώσεις του Υφυπουργού Αθλητισμού της χώρας Βιντσέντσο Σπανταφόρα που είπε ότι είναι πολύ δύσκολο να συμβεί κάτι τέτοιο βάζουν το σενάριο επιστροφής σε μεγάλη αμφιβολία. Αρχικά είχε τεθεί σαν στόχος να αρχίσει η δράση το πρώτο δεκαήμερο Ιουνίου και να ολοκληρωθεί η σεζόν στα μέσα Ιουλίου, αλλά όπως φαίνεται οι ημερομηνίες θα πάνε παρακάτω. Οι ιταλικές ποδοσφαιρικές αρχές περιμένουν τις τελικές αποφάσεις της κυβέρνησς για να καταστρώσουν το τελικό τους πλάνο στο σενάριο που τους επιτραπεί η επιστροφή στην ποδοσφαιρική δράση.

Όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν και η μπάλα μπει ξανά στη σέντρα, η BET ON ALFA θα σας προσφέρει ολοκληρωμένες στοιχηματικές επιλογές και πολύ καλές αποδόσεις όπως πάντα για όλα τα πρωταθλήματα. Μαζί σας θα είναι πάλι οι πρωτοποριακές επιλογές όπως το build & bet, ενώ θυμίζουμε και το cash out που προσφέρεται από την εταιρεία.