28 Μαρτίου, 2024
  • 28 Μαρτίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΧΑΜΠΟΥΛΛΑΣ:Το πιο δίκαιο είναι να παίξουμε μπάλα.Η κυβέρνηση έχει βάλει την μπάλα στη σέντρα

ΧΑΜΠΟΥΛΛΑΣ:Το πιο δίκαιο είναι να παίξουμε μπάλα.Η κυβέρνηση έχει βάλει την μπάλα στη σέντρα

By on 30 Απριλίου, 2020 0 5209 Views

Τη ξεκάθαρη θέση της Ανόρθωσης για ολοκλήρωση της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου, επανέλαβε ο πρόεδρος της «Κυρίας», Ευγένιος Χαμπουλλάς, μιλώντας στην εκπομπή «Χωρίς VAR» της Cablenet.

Ανάμεσα σε άλλα σχολίασε…

“Λαμβάνοντας υπόψη τα δεδομένα τα δικά μας, θα έπρεπε να εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια για να καταλήξει η σεζόν εντός αγωνιστικού χώρου. Ουσιαστικά η κυβέρνηση μετά τη σημερινή συνάντηση έχει βάλει τη μπάλα στη σέντρα και καλεί την ΚΟΠ και τα μέλη της να βρουν τους τρόπους και το πρόγραμμα για να ξεκινήσουμε απ’ εκεί που μείναμε. Δεν αντιλαμβάνομαι κάποιες αντίθετες απόψεις που επιμένουν να θέλουν να διακόψουν τα πρωταθλήματα. Πως τεκμηριώνονται;”.

“Με γνώμονα το fair-play πρέπει να τελειώσουμε το πρωτάθλημα στους αγωνιστικούς χώρους. Οι αντίθετες απόψεις πρέπει να τεκμηριώνονται. Αναμένω η λύση να προκύψει από την ΚΟΠ και όχι από τα σωματεία”.

“Η ΟΥΕΦΑ έχει προκαθορίσει τα χρονοδιαγράμματα και το αφήνει στη δική μας ευχέρεια να κάνουμε το πρόγραμμα σύμφωνα με τις δικές μας δυνατότητες”.

“Είναι καλό οι διευκρινίσεις να γίνουν με τον πιο επίσημο τρόπο, έχουμε ήδη ζητήσει γραπτώς τις απόψεις των αρμόδιων φορέων. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δικαιούνται να πάνε οι αθλητές του στίβου να προπονηθούν και δεν μπορούν 2-3-4-5 ποδοσφαιριστές σε ένα μεγάλο προπονητικό. Οι πολίτες το ίδιο δικαιούνται να περπατούν, αλλά οι παίκτες δεν μπορούν να μπουν να τρέξουν στον αγωνιστικό χώρο. Θα είναι οξύμωρο σχήμα αν τύχει αρνητικής απάντησης η διευκρίνιση η οποία ζητούμε όλοι. Θα γελά μαζί μας και το τελευταίο παρδαλό κατσίκι που έμεινε στην Κύπρο. Έχουμε αποταθεί με επιστολή μας στο Υπουργείο Υγείας”.

“Με κανονικές προπονήσεις χρειαζόμαστε 3 βδομάδες για να είμαστε έτοιμοι. Είναι ικανοποιητικός χρόνος”.

“Ναι υπάρχουν πιέσεις προς πολλές κατευθύνσεις. Έγιναν παρεμβάσεις. Αλλά ανεξάρτητα του τι έγινε, σήμερα έχουμε μπροστά μας τη θέση της κυβέρνησης που λέει ‘9 Ιουνίου ξεκινάτε τα πρωταθλήματα’. Αν κάποιοι δεν θέλουν να παίξουν, θα βρουν ένα εκατομμύριο προφάσεις”.

“Ασφαλώς δεν πρέπει να ανακηρυχθεί πρωταθλήτρια αν δεν ολοκληρωθεί η σεζόν”.

“Όσοι θέλουν να επικαλούνται το δίκιο ας κάνουν αυτό που πρέπει και να έρθουν να παίξουμε μπάλα. Οτιδήποτε άλλο δεν θεωρείται δίκαιο”.

“Ελπίζω την υστάτη να επικρατήσει η λογική και το δίκαιο”.

Ο Ευγένιος Χαμπουλλάς εξέφρασε έντονα την θέση της προσφυγικής ομάδας η οποία τάσσεται ενάντια στην αύξηση ομάδων.

Τι δήλωσε ο κύριος Χαμπουλλάς: «Αν διακοπεί το πρωτάθλημα δεν πρέπει να αυξηθούν οι ομάδες. Το πολύ να μην υπάρξει υποβιβασμός, εμείς εκφράσαμε τη θέση μας, αλλά ακούσαμε και το κάποιους που ζήτησαν 16 ομάδες για να ανέβουν κι αυτές που διεκδικούσαν άνοδο. Φαντάζομαι το ακούσατε και αυτό; Που το ακούσατε αλλού αυτό στην Ευρώπη; Να τις κάνουμε 56 αν θέλουν κάποιοι. Να μην ισχύσει υποβιβασμός ούτε άνοδος».

«Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη η βαθμολογία την ώρα της διακοπής. Είναι εκεί και υπάρχει το θέμα της ισοβαθμίας της Ομόνοιας και της Ανόρθωσης. Θα πρέπει να ρυθμιστεί με βάση το καταστατικό. Η θέση ότι η Ομόνοια λόγω των παιχνιδιών με εμάς πάει Τσάμπιονς Λιγκ είναι λάθος. Δεν θα ήθελα να επικεντρωθώ σε αυτό το θέμα. Σε περίπτωση που κάποιοι καταφέρουν να το διακόψουν, το θέμα αυτό δεν θα κλείσει όπως κάποιοι το φαντάζονται. Ανόρθωση και Ομόνοια έχουν ακριβώς τα ίδια δικαιώματα για το Τσάμπιονς Λιγκ. Να βρεθεί μια λύση και με βάση τις οδηγίες της ΟΥΕΦΑ. Έχουμε την καλύτερη επίθεση, περισσότερες νίκες και καλύτερη διαφορά τερμάτων. Μετά τη λήξη του πρωταθλήματος μετράνε τα μεταξύ μας ματς», πρόσθεσε σχετικά με τις δικές του απόψεις και της ομάδας του όσον αφορά στον πρωταθλητή και την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ.

«Η ΟΥΕΦΑ δίνει και άλλες προτάσεις για να βρούμε κατάληξη. Περιμένω την αντίδραση της ΚΟΠ μετά τη συνάντηση με τη Κυβέρνηση. Όλοι στην Ανόρθωση αντιλαμβάνονται τα δεδομένα και δηλώνουν έτοιμοι να λειτουργήσουμε όλοι με γνώμονα το συμφέρον του σωματείου. Δεν έχουμε σκοπό να αδικήσουμε κανέναν. Ελπίζω την υστάτη να επικρατήσει η λογική και το δίκαιο», είπε ακολούθως.