25 Απριλίου, 2024
  • 25 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΣΙΛ:Ουδεμία σχέση έχουν οι μικρές κατηγορίες με την Α’ κατηγορία.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΣΙΛ:Ουδεμία σχέση έχουν οι μικρές κατηγορίες με την Α’ κατηγορία.

By on 28 Απριλίου, 2020 0 10296 Views

Ο πρόεδρος του ΑΣΙΛ, Γιώργος Χρίστου μίλησε το πρωί της Τρίτης (28/04) στον Super Sport FM 104.0, για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο ποδόσφαιρο, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και την επιστολή του ΠΑΣΠ προς τον πρόεδρο της Δημοκρατίας με την οποία καταγγέλλει ότι στόχος των σωματείων είναι η διακοπή των πρωταθλημάτων και η αποφυγή πληρωμής των μισθών των ποδοσφαιριστών τους και όχι η υποτιθέμενη προστασία της δημόσιας υγείας..

Αναλυτικά:
«Δεν έχω την διάθεση για ν’ ασχοληθώ με τον ΠΑΣΠ, θεωρώ πως έχουμε τον πρώτο λόγο ως σωματεία και πρέπει να γίνει κατανοητό ότι βρίσκονται όλοι σε πολύ δύσκολη θέση. Προσπαθούμε να βρούμε λύσεις και δεν θέλω να πιστέψω ότι ο ΠΑΣΠ κάνει ότι κάνει για να φέρει σε δύσκολη θέση 30 με 35 σωματεία.
Για την επιστολή στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, ήδη πήρε απάντηση ο ΠΑΣΠ, τον άδειασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Αν φτάσαμε στο σημείο να επηρεάζουμε σε αυτό τον βαθμό εμείς τον πρόεδρος της Δημοκρατίας, τότε θεωρώ ότι κάπου χάσαμε τον δρόμο.
Ο ΠΑΣΠ πρέπει να καταλάβει ότι υπάρχουν πολλά θέματα, είναι και το θέμα υποδομής στα γήπεδα των μικρών κατηγορίων και δεν μπορεί ξαφνικά ν’ ασκεί πίεση για να ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Δεν έχουμε θέμα να ξεκινήσει, όμως, αυτό να γίνει μέσα σ’ ένα λογικό πλαίσιο, εδώ υπάρχει σοβαρό θέμα υγείας και δεν είναι μόνο ο κορωνοϊός. Πρέπει να καταλάβουμε ότι ουδεμία σχέση έχουν οι μικρές κατηγορίες με την Α’ κατηγορία. Πρέπει μερικοί να καταλάβουν ότι υπάρχουν υποχρεώσεις που τρέχουν, ας ρωτήσουν μέχρι πότε είναι πληρωμένοι οι ποδοσφαιριστές.
Έχουμε καλύψει τα 2/3 του πρωταθλήματος και πρέπει ν’ αποφευχθεί το περιθώριο της αδικίας στην όποια απόφαση. Αυτή θα κριθεί από την Γενική Συνέλευση η οποία αναμένεται τις επόμενες μέρες Πέμπτη ή Παρασκευή, ουσιαστικά μετά τις αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου. Ο πρόεδρος της ΚΟΠ δείχνει διάθεση και είναι έτοιμος να βοηθήσει, συνέστησε υπομονή και αυτό κάνουμε είναι λογικό, πιστεύω ότι ο πρόεδρος κινείεται προς την σωστή κατεύθυνση».