19 Απριλίου, 2024
  • 19 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΓΚΟΜΕΘ-ΓΚΟΜΕΣ: Θέλουμε να το τελειώσουμε στο γήπεδο…

ΓΚΟΜΕΘ-ΓΚΟΜΕΣ: Θέλουμε να το τελειώσουμε στο γήπεδο…

By on 25 Απριλίου, 2020 0 10783 Views

Μια πολύ όμορφη διαδικτυακή συνέντευξη στο facebook της Ομόνοιας παραχώρησαν οι δύο ποδοσφαιριστές της ομάδας Γιόρντι Γκόμεθ και Βίτορ Γκόμες.

Αν θέλουν να παραμείνουν στην Ομόνοια και τη νέα σεζόν:
ΒΙΤΟΡ. «100% θέλω να μείνω, να συνεχίσουμε αυτό που αρχίσαμε».
ΓΙΟΡΝΤΙ «Ναι θέλω να μείνω 100%».

Απολαμβάνετε την σεζόν στην Ομόνοια;
ΓΙΟΡΝΤΙ «Απολαμβάνω ειδικά την φετινή σεζόν που έχουμε καλή πορεία, είναι και ο κόσμος χαρούμενος και το απολαμβάνω».
ΒΙΤΟΡ «Απολαμβάνω αρκετά την παρουσία μου στην ομάδα, ο κόσμος με βοήθησε πολύ. Θέλουμε να συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο, ακόμα δεν τελείωσε η σεζόν αλλά θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε».

Αν θέλουν να ολοκληρώσουν την καριέρα τους στην Ομόνοια:
ΓΙΟΡΝΤΙ «Γιατί το ρωτάς αυτό, λόγω ηλικίας; (γέλια). Αυτή την στιγμή δεν σκέφτομαι κάτι τέτοιο, το απολαμβάνω κι εγώ και η οικογένεια μου. Μας αρέσει, θα ήθελα να μείνω όσο περισσότερο γίνεται όμως δεν με απασχολεί τώρα η αποχώρηση».
ΒΙΤΟΡ «Κι εγώ είμαι χαρούμενος εδώ όμως μου λείπει η οικογένεια μου τώρα λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό. Σκέφτομαι φυσικά να συνεχίσω εδώ, είναι νωρίς για το ενδεχόμενο απόσυρσης».

Αν τερματίσει στην πρώτη θέση η Ομόνοια θα τα καταφέρει να προκριθεί στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ;
ΓΙΟΡΝΤΙ «Πρέπει πρώτα να πάρουμε το εισιτήριο μέσω πρωταθλήματος. Μετά είναι και τα προκριματικά και θα προσπαθήσουμε να νικήσουμε κάθε ματς και αναλόγως θα δούμε την πορεία μας. Είναι ένα δύσκολο εγχείρημα όμως σίγουρα θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε».
ΒΙΤΟΡ «Πρέπει πρώτα να εξασφαλίσουμε θέση στα προκριματικά. Πρώτα πρέπει να πάρουμε τον τίτλο και μετά θα δούμε με ποιους θα παίξουμε και φυσικά θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να προκριθούμε».

Ερώτηση στον ΒΙΤΟΡ: Τι σου είχε πει ο Νούνο Ασίς πριν υπογράψεις το συμβόλαιο σου;
«Μου είπε μόνο θετικά Μου είπε ότι ο ίδιος πέρασε ωραία στην Ομόνοια και απόλαυσε την παρουσία του. Μου είπε ότι η Ομόνοια είναι η ομάδα με τον περισσότερο κόσμο και ότι θα έβρισκα πολύ καλές συνθήκες και όντως έτσι είναι τα πράγματα».\

Ποιος είναι ο αγαπημένος σας συμπαίκτης;
ΓΙΟΡΝΤΙ «Εντάξει ο Βίτορ είναι ο συγκάτοικος μου όμως έχουμε πολύ καλή χημεία στην ομάδα. Δεν έχω κάποιο συγκεκριμένο, όμως αν πρέπει να πω κάποιο αυτός θα είναι ο Βίτορ. Παίζουμε και μαζί στο κέντρο. Και με τον Ορτέγα τα πάω πολύ καλά».
ΒΙΤΟΡ «Συμφωνώ με τον Ζόρντι. Είναι ένας πολύ καλός μου φίλος όμως οι σχέσεις με όλους είναι φανταστικές. Συνήθως οι Κύπριοι και οι ξένοι είναι ξεχωριστά σε άλλες ομάδες όχι σε εμάς όμως. Με κάποιους είμαι πιο κοντά όπως με τον Ζόρντι, Ορτέγα, Μανρίκε, Τιάγκο. Στο τέλος θα πω όλη την ομάδα δεν θα ξεχωρίσω άλλους».

Αν καταλαβαίνουν τα συνθήματα που φωνάζει ο κόσμος;
ΓΙΟΡΝΤΙ «Καταλαβαίνω όταν λένε Ομόνοια, από εκεί και πέρα δεν ξέρω καλά ελληνικά. Όταν φωνάζουν συνθήματα όμως καταλαβαίνω πως μας στηρίζουν».
ΒΙΤΟΡ «Ούτε κι εγώ καταλαβαίνω πολλά. Η ατμόσφαιρα είναι εξαιρετική στα ματς. Καταλαβαίνω κάτι που λένε για το ΑΠΟΕΛ όμως δεν ξέρω αν πρέπει να το πω εδώ».

Αν γνωρίζουν την ιστορία της Ομόνοιας;
ΓΙΟΡΝΤΙ «Το γνωρίζουμε ότι η Ομόνοια είναι η δημοφιλέστερη ομάδα. Το βλέπουμε και στα εντός αλλά κυρίως στα εκτός. Είναι φοβερή η ατμόσφαιρα σε κάθε ματς».
ΒΙΤΟΡ «Μου το είπε και ο Ασίς για τον κόσμο. Όπου πάμε νιώθουμε ότι παίζουμε εντός. Εμείς θέλουμε να τους κάνουμε περήφανους. Όσο νικάμε μας στηρίζουν ακόμη περισσότερο».

Για το πολύκροτο θέμα με τους μισθούς των ποδοσφαιριστών:
ΓΙΟΡΝΤΙ:«Καλή ερώτηση. Αυτή την στιγμή βιώνουμε μια κατάσταση πρωτόγνωρη. Θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει. Νομίζω την άλλη εβδομάδα θα μάθουμε εάν θα επιστρέψουμε στις προπονήσεις και εάν θα παιχτεί ποδόσφαιρο. Ακόμη περιμένουμε, συγνώμη αλλά δεν έχω απάντηση».
ΒΙΤΟΡ «Η κατάσταση είναι δύσκολη για όλους. Δεν ξέρουμε τι θα γίνει. Περιμένουμε την κυβέρνηση και την ομοσπονδία. Τους περιμένουμε να μας πουν τι θα γίνει στο μέλλον, οπότε δεν μπορώ να πω πολλά».

Για την δουλειά του Χένινγκ Μπεργκ:
ΓΙΟΡΝΤΙ «Ο τρόπος που παίζουμε δείχνει και την καλή δουλειά. Είναι κλειδί το γεγονός ότι όλοι ακολουθούν τις οδηγίες και τις ιδέες του. Αυτό είναι το μυστικό της επιτυχίας. Για τακτικές δεν θα αποκαλύψω κάτι, είναι εσωτερικά μυστικά»
ΒΙΤΟΡ «Είναι ένας πολύ καλός τύπος, είναι σαν φίλος. Προσπαθεί να μας καταλάβει και είναι ένας πολύ καλός προπονητής για μένα. Κάποιοι μπορεί να πουν ότι το λέω επειδή παίζω στην ομάδα όμως δεν είναι έτσι, το λέω επειδή το πιστεύω. Προσπαθεί να μας περάσει τον τρόπο που θέλει να παίζουμε. Στην αρχή ήταν δύσκολο να το καταλάβουμε επειδή ήμασταν καινούριοι παίκτες, μια καινούρια ομάδα. Στην αρχή ήταν δύσκολα όμως μετά που καταλάβαμε τι ήθελε και τι έπρεπε να κάνουμε ήταν καλύτερα».

Ποια από τα φετινά παιχνίδια ξεχωρίσατε;
ΓΙΟΡΝΤΙ «Θα πω το ματς με την Ανόρθωση, το 1-0. Ήταν πολύ σημαντικό για εμάς. Το θυμάμαι χαρακτηριστικά. Επίσης και με το ΑΠΟΕΛ ήταν πολύ καλή ατμόσφαιρα».
ΒΙΤΟΡ «Θα πω το ματς με την ΑΕΚ πριν τα Χριστούγεννα. Νικήσαμε και μετά η ατμόσφαιρα ήταν εκπληκτική. Ένιωσα την υποστήριξη του κόσμου, ήταν απίστευτο το συναίσθημα. Επίσης και το τελευταίο ματς με την ΑΕΛ εκτός έδρας Η υποστήριξη του κόσμου μετά το τέλος ήταν φοβερή, όλοι τραγουδούσαν για την ομάδα».

Αν είχαν πρόταση από άλλες Κυπριακές ομάδες:
ΓΙΟΡΝΤΙ «Όλες, όλες (αστείο). Όταν ήρθε εδώ από την Βουλγαρία η Ομόνοια ήταν η μόνη ομάδα που μίλησα. Είμαι πολύ χαρούμενος εδώ, και δεν με ενδιαφέρει κάποια άλλη ομάδα. Η απάντηση είναι όχι. Χαίρομαι που μόνο η Ομόνοια με είχε προσεγγίσει».
ΒΙΤΟΡ: «Όταν ήταν προπονητής στον Απόλλωνα ο Πέδρο Εμάνουελ μου είπε ένας μάνατζερ ότι υπάρχει ενδιαφέρον από τον Απόλλωνα αλλά δεν ήρθε επίσημη πρόταση. Η μοναδική επίσημη πρόταση ήρθε από την Ομόνοια».

Ποιο είναι το αγαπημένο σας φαγητό;
ΓΙΟΡΝΤΙ «Χαλλούμι. Το είπα σωστά»;
ΒΙΤΟΡ «Χαλλούμι κι’ εμένα. Πριν δύο μέρες έφαγα».

Μπορεί η Ομόνοια να κατακτήσει το πρωτάθλημα;
ΓΙΟΡΝΤΙ «Είμαστε πρώτοι, το πιστεύουμε. Αν παίξουμε θα βάλουμε τα δυνατά μας για να το πάρουμε. Έχουμε πολύ καλή ομάδα, παίζουμε πολύ καλά φέτος και θα προσπαθήσουμε να το κατακτήσουμε».
ΒΙΤΟΡ  «Φυσικά και πιστεύουμε ότι μπορούμε να το κατακτήσουμε. Είμαστε πρώτοι στην βαθμολογία. Μπορούμε να υποσχεθούμε ότι θα βάλουμε τα δυνατά μας για να το κατακτήσουμε. Ξέρουμε ότι δεν θα είναι εύκολο, αλλά το πιστεύουμε».

Τι πιστεύετε ότι πρέπει να γίνει με την συνέχεια του πρωταθλήματος;
ΓΙΟΡΝΤΙ «Δεν ξέρω. Εγώ θέλω να παίξω. Θέλουμε να προσπαθήσουμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα στο γήπεδο. Πρώτα πρέπει να κοιτάξουμε την υγεία του κόσμου, πρέπει να περιμένουμε τις αποφάσεις όμως ασφαλώς και θέλουμε να παίξουμε ξανά».
ΒΙΤΟΡ «Κι εγώ θέλω να παίξω, θέλω να κερδίζω στο γήπεδο. Πριν ξαναρχίσουμε πρέπει όλοι να κάνουν τεστ, οι παίκτες και το προσωπικό. Αν είναι όλοι καλά πρέπει να παίξουμε. Το κύριο είναι να ελεγχθούν ότι όλοι είναι καλά, οι άνθρωποι από την τηλεόραση, οι υπεύθυνοι της Ομοσπονδίας και όλοι όσοι εμπλέκονται. Αν ελεγχθούν και είναι όλοι καλά τότε να παίξουμε και να ολοκληρώσουμε τη χρονιά».

Ποιο ήταν το ποδοσφαιρικό σας είδωλο;
ΓΙΟΡΝΤΙ «Δεν είχα κάποιο είδωλο όμως ο Ζιντάν μου άρεσε πάντα».
ΒΙΤΟΡ «Δεν έχω κάποιο είδωλο. Θα μπορούσα να πω Πίρλο, Τζέραρντ, Λάμπαρντ, Ζιντάν. Πολλοί παίκτες που παίζουν στην θέση μου και τους έβλεπα για να μαθαίνω».

Πως διατηρήστε σε φόρμα στην καραντίνα; 
ΓΙΟΡΝΤΙ «Ακολουθούμε το πρόγραμμα που μας έδωσε η ομάδα. Κάνουμε διαδικτυακές προπονήσεις και λίγο τρέξιμο έξω. Προσωπικά νομίζω ότι είναι πολύ καλό γιατί δεν μπορείς να μένεις μέσα συνέχεια. Το κάνουμε πολύ καλά στην Ομόνοια, όλοι οι παίκτες προσπαθούν να μείνουν σε καλή κατάσταση σε περίπτωση που χρειαστεί να παίξουμε ξανά».
ΒΙΤΟΡ «Ακολουθούμε το πρόγραμμα που μας έδωσε η Ομόνοια. Πάμε έξω για τρέξιμο. Σαν επαγγελματίες παίκτες δεν μπορούμε να μένουμε σπίτι και να βλέπουμε τηλεόραση από τον καναπέ. Πρέπει να τρέχουμε και να κάνουμε πρόγραμμα ενδυνάμωσης».

Ποιος ήταν ο πιο δύσκολος σας αντίπαλος φέτος;
ΓΙΟΡΝΤΙ «Δεν θα πω παίκτη αλλά ομάδα. Με τον Απόλλωνα υποφέραμε».
ΒΙΤΟΡ «Δεν θα πω παίκτη αλλά θα συμφωνήσω με τον Γιόρντι για Απόλλωνα αλλά και ΑΠΟΕΛ».

Ποιος είναι ο πιο διασκεδαστικός ποδοσφαιριστής στα αποδυτήρια;
ΓΙΟΡΝΤΙ «Μάικλ Ορτέγα αλλά δεν μπορώ να πω το γιατί. Πρέπει να είσαι εκεί για να καταλάβεις. Είναι πολύ αστείος».
ΒΙΤΟΡ «Ο Ορτέγα 100%. Μόνο που το σκεφτόμαστε γελάμε. Πρέπει να είσαι μέσα στα αποδυτήρια όμως για να καταλάβεις».

Ποια είναι η καλύτερη ομάδα όλων των εποχών;
ΓΙΟΡΝΤΙ «Η Ολλανδία έχει γράψει ιστορία όμως θα πω την Μπαρτσελόνα του Γκουαρδιόλα».
ΒΙΤΟΡ «Η Μπαρτσελόνα του Γκουαρδιόλα ήταν ότι καλύτερο».

Μέσι ή Ρονάλντο;
ΓΙΟΡΝΤΙ: «Μέσι».
ΒΙΤΟΡ «Θα πω Ρονάλντο, είναι και Πορτογάλος. Όμως δεν μπορούμε να τους συγκρίνουμε, είναι και οι δύο φοβεροί».

Αν δεν κατακτήσει φέτος το πρωτάθλημα, θα τα καταφέρει τα επόμενα χρόνια;
ΓΙΟΡΝΤΙ «Ναι, είμαστε σε πολύ καλή θέση για το καταφέρουμε. Ακόμα και να τα καταφέρουμε φέτος θα προσπαθήσουμε και του χρόνου. Ο σύλλογος είναι στη σωστή κατεύθυνση. Όλοι γνωρίζουν τη δουλειά που γίνεται και όλοι θέλουμε η Ομόνοια να είναι όπως ήταν και παλιά, να διεκδικεί κάθε χρόνο τους τίτλους».
ΒΙΤΟΡ «Ναι ασφαλώς και το θέλουμε. Αλλά και να μην το κάνουμε θα τα δώσουμε όλα για να κερδίσουμε του χρόνου. Δεν είναι εύκολο να φτιάξεις ομάδα με τόσους νέους παίκτες και ειδικά με τον τρόπο που παίζουμε. Αν κρατήσουμε την ομάδα μας του χρόνου και τη βελτιώσουμε σίγουρα θα κοντράρουμε για το πρωτάθλημα αλλά δε θέλω να μιλώ για του χρόνου. Η φετινή χρονιά δεν τελείωσε ακόμα και μπορούμε να το κατακτήσουμε».

Το πρώτο πράγμα που νιώσατε όταν ήρθατε στην Ομόνοια;
ΓΙΟΡΝΤΙ «Θυμάμαι το συναίσθημα που ένιωσα από τον κόσμο, την δίψα για επιτυχίες. Και για αυτό θέλω φέτος να πάρουμε τον τίτλο και να κάνουμε χαρούμενο τον κόσμο».
ΒΙΤΟΡ «Για να είμαι ειλικρινής αρχικά ένιωσα την ευγένεια του κόσμου. Όλοι ήθελαν να με κάνουν να νιώσω καλά. Ναι πιστεύω η ευγένεια ήταν το πρώτο πράγμα που πρόσεξα».

Πιστεύεται ότι η Ομόνοια είναι η καλύτερη ομάδα στην Κύπρο; Και αν μπορεί για τίτλο και Ευρωπαϊκούς ομίλους;
ΓΙΟΡΝΤΙ «Ναι σίγουρα είμαστε η καλύτερη ομάδα και μπορούμε για τον τίτλο, θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε. Όταν φτάσουμε στα ευρωπαϊκά ματς σίγουρα θα το προσπαθήσουμε, είναι δύσκολο και θα είναι φανταστικό αν το καταφέρουμε».
ΒΙΤΟΡ «Ναι είμαστε η καλύτερη ομάδα. Δεν είναι μόνο η άποψη μου, είναι και από άλλους παίκτες και άλλες ομάδες. Μου το είπαν ότι είμαστε η καλύτερη ομάδα. Για την δεύτερη ερώτηση, ναι πιστεύω ότι θα πάμε για τίτλο αν συνεχίσουμε έτσι και βελτιωθούμε. Όσο για τους ομίλους, δεν είναι εύκολο να μπεις σε όμιλο όμως αν πάμε μέχρι εκεί θα το προσπαθήσουμε σίγουρα».

Αν μπορούν οι Κύπριοι ποδοσφαιριστές να παίξουν στα κορυφαία πρωταθλήματα Αγγλία, Ισπανία Ιταλία:
ΓΙΟΡΝΤΙ «Ένας καλός παίκτης μπορεί να παίξει παντού. Φτάνει να δουλεύεις σκληρά και να είσαι καλός παίκτης. Δεν βλέπει κάποιος το διαβατήριο και λέει είναι Κύπριος ή Ισπανός».
ΒΙΤΟΡ «Πιστεύω δεν είναι τόσο θέμα ποιότητας όμως περισσότερο να αρπάξεις την ευκαιρία σου. Όλοι μπορούν. Να έχει και ποιότητα αλλά να πάρει και την ευκαιρία».

Αν νιώθουν άνετα στην Κύπρο:
ΓΙΟΡΝΤΙ «Σίγουρα το κύριο πράγμα είναι το ποδόσφαιρο, είμαι στην καλύτερη ομάδα. Η Κύπρος είναι μια όμορφη χώρα για να είσαι με την οικογένεια σου. Είναι όλα όσα ζητάω. Απολαμβάνω το ποδόσφαιρο, η οικογένεια μου είναι χαρούμενη, δεν μπορώ να ζητήσω περισσότερα».
ΒΙΤΟΡ «Είμαι καλά εδώ. Σας είπα μου λείπει η γυναίκα μου και η κόρη μου. Είμαι στην καλύτερη ομάδα στην Κύπρο. Η Κύπρος είναι μια όμορφη χώρα, μοιάζει με την Πορτογαλία με καλό καιρό και καλό φαγητό. Είμαι χαρούμενος αλλά μου λείπει η οικογένεια μου τώρα που δεν είναι μαζί μου».

Για το ενδεχόμενο να παίξουν χωρίς κόσμο;
ΓΙΟΡΝΤΙ «Εμείς θέλουμε να παίζουμε με κόσμο, ειδικά με τους δικούς μας οπαδούς. Όμως η υγεία είναι πάνω απ’ όλα γιατί δεν είναι ασφαλές να παίξουμε με κόσμο και είναι η μόνη λύση για να τελειώσει το πρωτάθλημα».
ΒΙΤΟΡ «Είναι σαν φιλικοί αγώνες, ακούς τη φωνή σου σαν παίζεις και δεν είναι ωραίο. Αλλά αν τους ρωτήσεις αν προτιμούν να πάνε και να το χάσουμε ή να μην πάνε και να το πάρουμε θα διαλέξουν να το πάρουμε. Θα είναι παράξενο αλλά έτσι πρέπει να γίνει».

Πως φαντάζεστε την Ομόνοια σε πέντε χρόνια από τώρα;
ΓΙΟΡΝΤΙ «Υπάρχουν οι συνθήκες τα επόμενα χρόνια να δημιουργηθεί κάτι πολύ δυναμικό. Χτίζουμε κάτι πολύ ωραίο αυτή τη σεζόν. Είναι όλοι όσοι αποτελούν το οικοδόμημα, ο σύλλογος, οι παίκτες, ο κόσμος και στα επόμενα χρόνια θα υπάρχει κάτι δυναμικό».
ΒΙΤΟΡ «Δεν ξέρω τι θα γίνει σε πέντε χρόνια, είναι δύσκολο να προβλέψω. Το μόνο που ξέρω είναι πως χτίζουμε κάτι μοναδικό. Αν συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε, θα παλεύουμε κάθε χρόνο για το πρωτάθλημα. Όσον αφορά στις συνθήκες, παίκτες, κόσμο, τότε αυτές υπάρχουν».

Το μήνυμα στον κόσμο της Ομόνοια;
ΓΙΟΡΝΤΙ «Ελπίζω όλοι να είναι υγιείς και ασφαλείς. Θέλω να τους πω να προσέχουν σε αυτή την δύσκολη κατάσταση. Μπορώ να τους εγγυηθώ ότι εάν ξαναπαίξουμε θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για να στεφθούμε πρωταθλητές».
ΒΙΤΟΡ «Θέλω να πω ευχαριστώ για αυτή την συζήτηση με τους Ομονοιάτες. Το μήνυμα μου είναι να συνεχίσουν να μας υποστηρίζουν ακόμη και εάν δεν θα είναι στο γήπεδο. Οπότε συνεχίστε έτσι και σίγουρα εμείς θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να πάρουμε πρωτάθλημα και κύπελλο».