ΔΙΕΘΝΗ
Like

«Ναι» ο Άγιαξ στην μη απονομή του τίτλου στην Ολλανδία, «όχι» η Άλκμααρ στην μοιρασιά των ευρωπαϊκών εισιτηρίων

24 Απριλίου, 2020
525 Views
0 Comments
«Ναι» ο Άγιαξ στην μη απονομή του τίτλου στην Ολλανδία, «όχι» η Άλκμααρ στην μοιρασιά των ευρωπαϊκών εισιτηρίων

Ο Άγιαξ δέχεται (με βαριά καρδιά) την απόφαση της ολλανδικής ομοσπονδίας να μην απονείμει τίτλο φέτος, ενόχληση στην Άλκμααρ για την μοιρασιά των ευρωπαϊκών εισιτηρίων.

Η ιστορική απόφαση της ολλανδικής ομοσπονδίας να μην απονείμει τον φετινό τίτλου του πρωταθλητή, λόγω της οριστικής διακοπής εξαιτίας του κορονοϊού, έγινε αποδεκτή από τον Άγιαξ, όχι όμως και από την ισόβαθμη Άλκμααρ, η οποία νιώθει (και όχι άδικα) ριγμένη στην μοιρασιά των ευρωπαϊκών εισιτηρίων.

Ο διευθυντής ποδοσφαίρου του Αίαντα, Έντβιν Φαν ντερ Σαρ, είπε σχετικά ότι «είναι κρίμα που δεν θα υπάρξει πρωταθλητής, αλλά σε αυτή την κατάσταση, ίσως είναι κατανοητό. Υπάρχουν πολύ πιο σημαντικά πράγματα από το ποδόσφαιρο αυτή την στιγμή. Αλλά σαν παίκτης είναι λογικό να έχεις την φιλοδοξία να αναδειχθείς πρωταθλητής».

Και αν η επίσημη θέση του Άγιαξ έδειξε αποδοχή μέσω του θρυλικού, παλαίμαχου τερματοφύλακα του, η Άλκμααρ έδειξε την δυσαρέσκειά της για το γεγονός πως, παρ’ ότι ισόβαθμη με την ομάδα του Άμστερνταμ, «τερμάτισε» δεύτερη και θα πρέπει να παίξει προκριματικά στο Champions League.

«Η Άλκμααρ ενημερώθηκε επίσημα ότι ο σύλλογος πήρε το δεύτερο καλύτερο ευρωπαϊκό εισιτήριο. Ο σύλλογος δεν συμφωνεί με αυτή την μοιρασιά» ανέφερε η Άλκμααρ σε ανακοίνωσή της.

Ο γενικός διευθυντής Ρόμπερτ Έενχορν, από την πλευρά του, αποκάλυψε ότι η Άλκμααρ πρότεινε εναλλακτικά σενάρια, όπως το να γίνει ένα μίνι πρωτάθλημα που θα απέδιδε μεγαλύτερη (ποδοσφαιρική) δικαιοσύνη, αλλά η ομοσπονδία δεν της έδωσε καμία απολύτως σημασία και δεν της απάντησε ποτέ.

Comments are closed.