26 Απριλίου, 2024
  • 26 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΛΑΖΟΣ:Από την πρώτη στιγμή, υπήρχε θέση της Νέας Σαλαμίνας για διακοπή

ΛΑΖΟΣ:Από την πρώτη στιγμή, υπήρχε θέση της Νέας Σαλαμίνας για διακοπή

By on 23 Απριλίου, 2020 0 12845 Views

Ο εκπρόσωπος τύπου της Νέας Σαλαμίνας, Δημήτρης Λάζος, μίλησε στον Super Sport FM 104.0, για την κατάσταση που επικρατεί.
Για τα οικονομικά της ομάδας: «Η Νέα Σαλαμίνα ήταν η πρώτη ομάδα που κατέθεσε δεδουλευμένα Μαρτίου με εξαίρεση τους χαμηλόμισθους που πληρώθηκαν ολόκληρο τον μήνα. Βλέπουμε τα πράγματα από την ανθρώπινη τους πλευρά. Υπάρχει η αβεβαιότητα για το αν θα συνεχιστεί η δράση. Υπάρχει σοβαρή ανησυχία για το οικονομικό σκέλος. Το σωματείο μας έχει υποφέρει πολύ τα τελευταία χρόνια. Ότι και να γίνει θα είναι ένα πισωγύρισμα για το σωματείο μας».
Τι περιμένετε στη συνέχεια; «Ευελπιστούμε να ληφθούν επιτέλους αποφάσεις. Η θέση μας από την πρώτη στιγμή, ήταν η άμεση διακοπή του πρωταθλήματος. Έχουμε κάποιους σοβαρούς προβληματισμούς. Αν ξεκινήσουν οι προπονήσεις και έχουμε κρούσμα, τι θα γίνει; Πάλι δεν θα έχουμε πρωτάθλημα. Το πρόβλημα είναι το οικονομικό σκέλος, αλλά και το θέμα υγείας. Είναι σοβαροί οι προβληματισμοί. Ασφαλώς και θα αδικηθούν ομάδες. Ακόμα και αυτό που λέμε για επικύρωση της βαθμολογίας και ότι παίρνει το πρωτάθλημα η Ομόνοια, ακόμα και για την Ομόνοια είναι άδικο, αφού μπορούσε να το έπαιρνε και να το πανηγύριζε όπως θα ήθελε. Ασφαλώς και για την Ανόρθωση είναι μεγάλη αδικία από τη στιγμή που ισοβαθμεί με την πρωτοπόρο Ομόνοια. Πρέπει να βάλουμε προτεραιότητα, το θέμα υγείας, αλλά να σκεφτούμε και τα οικονομικά των σωματείων. Δεν υπάρχουν εισοδήματα στα σωματεία, δεν μπορούμε να εισπράξουμε ούτε και ένα ευρώ. Θέλουμε να αντιληφθούν το πρόβλημα με τα σωματεία και τη σοβαρότητα της κατάστασης».
Για το ότι καθυστερούμε να πάρουμε αποφάσεις: «Από την πρώτη στιγμή, υπήρχε θέση της Νέας Σαλαμίνας για διακοπή. Με την πάροδο του χρόνου, ωρίμασε αυτό».
Για τις συζητήσεις με τους παίκτες: «Εμείς από τις αρχές Μαρτίου πληρώσαμε δεδουλευμένα Μαρτίου. Η ομοσπονδία ανέλαβε με τον ΠΑΣΠ να ξεκαθαρίσει το θέμα. Επομένως δεν μπορούσαμε να μπούμε και εμείς στις συζητήσεις. Τα σωματεία ακολουθούν την ΚΟΠ, δεν μπορούν να λειτουργούν από μόνα τους».
Για το ότι δεν προέκυψε κάτι νεότερο μετά την απόρριψη της πρότασης από τον ΠΑΣΠ: «Περιμένουμε να δούμε αποφάσεις για να κινηθούμε αναλόγως. Πρέπει να γνωρίζουμε τα πραγματικά οικονομικά δεδομένα για να διαπραγματευτούμε με τους ποδοσφαιριστές μας. Από τη στιγμή που δεν υπάρχουν αποφάσεις, δεν γνωρίζουμε τους πραγματικούς αριθμούς. Ο ΠΑΣΠ πρέπει να αντιληφθεί την πλευρά των σωματείων. Πρέπει να βρεθεί μια δίκαιη λύση και για τις δύο πλευρές. Αν θεωρούσε παράλογη την πρόταση της ΚΟΠ, θα μπορούσε να βρεθεί λύση με διάλογο».