23 Απριλίου, 2024
  • 23 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ:Ο ΠΑΣΠ δεν διοικεί τα Σωματεία ούτε τους ποδοσφαιριστές των ομάδων

ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ:Ο ΠΑΣΠ δεν διοικεί τα Σωματεία ούτε τους ποδοσφαιριστές των ομάδων

By on 16 Απριλίου, 2020 0 12315 Views

Στον Sports1 και τον συνάδελφο Χρίστο Παπακώστα μίλησε το μεσημέρι της Πέμπτης (16/04) ο Πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ, Πρόδρομος Πετρίδης.

Διαβάστε όσα ανέφερε:

Για τα δεδομένα όπως έχουν διαμορφωθεί: Ζούμε κάτι πρωτόγνωρο, όλος ο πλανήτης. Στο δικό μας νησί έχουμε ανταποκριθεί, από τις καλύτερες χώρες. Είναι άξια συγχαρητηρίων κυβέρνηση και νοσηλευτικό προσωπικό, που βλέπουμε πόσα περνούν. Δεν είναι αυτοσκοπός κανενός Σωματείου να επιδιώξουμε οποιαδήποτε μείωση. Δεν είχαμε σκοπό να υπάρξει αυτή η αναγκαστική αντιμετώπιση αυτών των πραγμάτων. Ανά τον κόσμο, κυρίως στην Ευρώπη βλέπουμε τις υποχωρήσεις και τις συζητήσεις που γίνονται.

Εμάς στην Κύπρο είναι πολύ χειρότερες οι επιπτώσεις, διότι δεν έχουμε και τον αριθμό εισιτηρίων όπως άλλες ομάδες για να καλύψουμε με κάποια έσοδα. Η επίπτωση στις ομάδες, είναι να μην έχουμε καθόλου εισοδήματα. Αν και εφόσον με την καλή θέληση όλων βρούμε οποιεσδήποτε λύσεις στα μισθολογικά των ποδοσφαιριστών, λέω πάλι ότι δεν θα είναι η αναπλήρωση των ζημιών που έχουν πάθει οι ομάδες. Απλά προσπαθούμε μαζί με την συμβολή των ποδοσφαιριστών, να συμβάλουν και αυτοί στην προσπάθεια που γίνεται για να επιβιώσουν οι εργασίες τους. Όπως γίνεται και σε άλλους κλάδους, δεν μπορεί το ποδόσφαιρο να μείνει απαθής.

-Για το αν έχουν απευθυνθεί στο Υπουργείο Εργασίας: Έχουμε ειδοποιήσει τους ποδοσφαιριστές να μιλήσουν στο Υπουργείο Εργασίας για να πάρουν εκείνο που δικαιούνται, γιατί μας έχει εγκριθεί ότι μπορούμε να ενταχθούμε στο συγκεκριμένο σχέδιο. Αυτό, και το τονίζω και είμαι κατηγορηματικός, δεν σημαίνει ότι θα πάρουν αυτό το ποσό και τέρμα η μισθοδοσία τους. Αν και εφόσον υπάρξει συνέχιση του πρωταθλήματος, αυτό θα είναι ένα βοήθημα για να καλύψουμε εμείς σαν ομάδες το υπόλοιπο που θα συμφωνήσουμε με τον μισθό τους. Αν υπάρξει γενικό Lockdown και δεν διεξαχθεί το πρωτάθλημα, που δεν είναι αυτή επιδίωξη μας σαν ομάδες, τότε μπορεί να ισχύσει αυτό που είπαμε, να πάρουν ένα ποσό και τι θα γίνει μετά κανένας δεν ξέρει. Όμως η επιδίωξη μας είναι συνεχιστεί το πρωτάθλημα και Ιούνιο και Ιούλιο αν χρειαστεί.

-Για την ανακοίνωση του ΠΑΣΠ που ζητά μείωση για τους τρεις μήνες, όχι πριν από τις 15 Μαρτίου: Θα μιλάμε για άλλο ποσοστό μείωσης για τους τρεις μήνες, που θα είναι ίσως το τριπλάσιο από το 23%. Δεν θέλω να επεκταθώ επί του θέματος, σκοπός και επιδίωξη μας είναι μέσω ενός εποικοδομητικού διαλόγου να βρεθούν λύσεις για να είναι σύμφωνες και οι δύο πλευρές. Ο ΠΑΣΠ μπορεί να λέει ότι θέλει, δεν διοικεί τα Σωματεία ούτε τους ποδοσφαιριστές των ομάδων. Αν εγώ καλέσω τους ποδοσφαιριστές και κάνω συμφωνίες, καλές ή κακές, δεν είναι ο ΠΑΣΠ που θα πληρώσει ή θα αναπληρώσει τα ελλείμματα. Ας χαμηλώσει τους τόνους ο ΠΑΣΠ, να μην προκαλεί με τις καθημερινές τους δηλώσεις, γιατί δεν είναι οι μέρες και ο οι συνθήκες να πάμε στα άκρα. 

-Για το ότι αμφισβητεί ο ΠΑΣΠ ότι τα Σωματεία έχουν ζημιά: Είναι το πιο, να μην το πω αστείο, ερασιτεχνικό και επιπόλαιο. Ξέρετε τι υποφέρουν οι τηλεοπτικές πλατφόρμες από τνα μην δείχνουν παιχνίδια και τι υποφέρει όλο το οικοδόμημα με όλη αυτή την πανδημία. Ο ΠΑΣΠ κάνει μεγάλο λάθος να λέει δεν είμαστε ζημιογόνοι, για όνομα του Θεού.  

-Για τα στοιχεία που ζήτησε ο ΠΑΣΠ: Υπάρχουν κριτήρια κάθε μήνα, υπάρχουν εταιρίες, καταχωρούν και καταθέτουν χρονιαία τους λογαριασμούς τους. Ο ΠΑΣΠ μπορεί να τους πάρει από τον έφορο εταιριών ή την ΚΟΠ. Από εκεί και πέρα εγώ δεν είμαι υπόλογος σε κανένα ΠΑΣΠ να δώσω καμία οικονομική πληροφορία όσον αφορά τα τεκταινόμενα του ΑΠΟΕΛ. Για όνομα του Θεού πλέον. Δεν νομίζω να είναι πρόθυμος κανένας Πρόεδρος να δώσει στοιχεία της ομάδας του στον ΠΑΣΠ. Ποιος είναι ο ΠΑΣΠ;

-Για τους ποδοσφαιριστές του ΑΠΟΕΛ: Στο τέλος της ημέρας, αν υπάρξει αδιέξοδο, κάθε ομάδα θα μιλήσει με τους ποδοσφαιριστές της. Και σας διαβεβαιώνω,  εγώ και σήμερα να καθίσω με τους ποδοσφαιριστές μου, θα βρω τις λύσεις. Έτυχαν ξανά πέτρινοι καιροί στο παρελθόν και δεν είχαμε κανένα πρόβλημα να τα βρούμε με τους ποδοσφαιριστές μας. Και αυτή την στιγμή, επειδή είμαι σε επαφή και τους έχω φέρει σε γκρουπ την περασμένη εβδομάδα και τους έχω εξηγήσει τι συμβαίνει, τις επόμενες μέρες που θα έχουμε περισσότερη ενημέρωση που οδηγούνται τα πράγματα, θα έρθουν οι παίκτες στο προπονητικό κέντρο. Θα τους επεξηγηθεί, θα γίνει μια συζήτηση μαζί τους περί των θεμάτων των αποκοπών – πληρωμών και νομίζω αν όχι το 100%, τουλάχιστον με το 80% των ποδοσφαιριστών μου δεν θα έχω πρόβλημα να συναινέσουν σε αυτό που θα προτείνουμε.

-Για τις διαφορές ανάμεσα στα συμβόλαια: Υπάρχουν και ιδιόρρυθμες καταστάσεις. Δεν μπορεί ένας παίκτης του Εθνικού πχ να συγκρίνεται με έναν παίκτη του ΑΠΟΕΛ, της Ομόνοιας, του Απόλλωνα στην μισθοδοσία. άρα εκείνος ο παίκτης ακούγοντας το 23%, είσαι πολύ διαφορετικό στην αντίληψη του από τον ποδοσφαιριστών των μεγάλων ομάδων με διαφορετική μισθοδοσία. 

-Για την εκτίμηση του για το πώς θα εξελιχτεί το πρωτάθλημα: Προ εβδομάδων έκανα κάποιες δηλώσεις που παρεξηγήθηκαν. Βεβαίως τα πρωταθλήματα πρέπει να τελειώσουν στο γήπεδο και να πάρει ο καθένας ότι του αξίζει. Υπάρχει και η περίπτωση να μην συνεχιστεί, κάτι που απεύχομαι. Βλέπω μια καλή πορεία αυτού του ιού, να υποχωρεί σιγά σιγά. Μην αγνοείται ότι η διακοπή αυτή είναι μεγαλύτερη και απ’ την διακοπή του Καλοκαιριού. Οι ποδοσφαιριστές όσο κι αν κάνουν προπονήσεις από τα σπίτια τους, δεν είναι το ίδιο να προπονούνται όπως στο γήπεδο. Άρα χρειάζονται 4 εβδομάδες περίπου προετοιμασία για να μπορέσουν να ενταχθούν οι παίκτες για να μην έχουν μετά τραυματισμούς. Το άλλο πιο σοβαρό πρόβλημα, είναι το μεταγραφικό. 30 Μαΐου, όλοι οι ποδοσφαιριστές που λήγουν τα συμβόλαιά τους, είτε δανεικοί, παύουν να ισχύουν. Συζητάμε και αυτό με τον ΠΑΣΠ. Η ομοσπονδία θα το καθοδηγήσει αυτό, βάση της οδηγίας της ΟΥΕΦΑ η οποία έχει δώσει κάποιες κατευθηντήριες γραμμές και βάση αυτών κάναμε την πρόταση μας. Εάν και εφόσον δεν βρούμε λύση, τότε η ΟΥΕΦΑ μας στέλνει πίσω στους νόμους του κράτους. Οι παίκτες δεν το έχουν συνειδητοποιήσει, αν πάμε στους νόμους του κράτους θα βγουν ζημιωμένοι, αλλά δεν είναι αυτή η επιδίωξη μας. 

Για τους δανεικούς: “Έχουμε αρκετούς δανεικούς, είναι από την μια καλό και από την άλλη κακό. Είναι καλό γιατί για την επόμενη χρονιά θα μπορούμε να προγραμματιστούμε εντελώς διαφορετικά, κακό είναι για αυτή την περίοδο τώρα πως θα προχωρήσουμε. Η ΟΥΕΦΑ όμως είναι σαφής οποιοδήποτε συμβόλαιο λήγει και θα συνεχιστεί το πρωτάθλημα το δικαίωμα το έχει η ομάδα που ανήκει, έστω και με δανεισμό”.

Για την πρόταση του: “Είχα παρεξηγηθεί για το ότι είχα πει για τις ομάδες… η μία εισήγηση ήταν για τις περσινές ή άλλη γι τις φετινές όπως είναι, αν σταματήσει το πρωτάθλημα θα πάνε όπως είναι σήμερα οι ομάδες στην Ευρώπη. Είναι άδικο για την ΑΕΛ και για την ΑΕΚ. Και είχα πει να γίνει μια φόρμουλα προς αποζημίωση οικονομική. Αν πάνε οι περσινές ομάδες, να αποζημιωθούν η Ομόνοια και η Ανόρθωση που είναι πρώτες στο πρωτάθλημα και είναι άδικο. Εδώ πρέπει να βρούμε τις λύσεις. Δεν είπα είμαι κάθετος και δεν συζητώ. Δεν το κάνω γιατί με συμφέρει εμένα, το κάνω γιατί το θεωρώ μια ίσως πιθανή λύση. Υπάρχει και άλλο σενάριο στην ολοκλήρωση του πρωταθλήματος σε μεταγενέστερο στάδιο. Είναι πολύπλοκο αλλά υπάρχει αυτό το σενάριο”.

Για τον Σόουζα:“Φανήκαμε τυχεροί. Φανήκανε πολύ τυχεροί. Μια πολύ καλή πρόταση για το ΑΠΟΕΛ και τον ίδιο. Ολοκληρώθηκε 48 ώρες πριν συμβούν όλα αυτά. Υπάρχουν οι παίκτες να αναπληρώσουν το κενό του. Ήταν ένα κομμάτι από εμάς και παραμένει ένας σημαντικός ποδοσφαιριστής που πρόσφερε στις επιτυχίες του ΑΠΟΕΛ”.

Για τον Τάμαρι:“Δεν κάνουμε καμία συζήτηση τώρα. Κάναμε μια πρόταση νωρίτερα. Ο παίκτης επιφυλάχθηκε να μας απαντήσει. Όταν ξεκινήσουμε θα το δούμε και αυτό. Κάτι διάβαζα για ενδιαφέρον από τουρκία, αλλά τίποτα δεν είχε. Aπλά υπάρχουν κάποιες βολιδοσκοπήσεις από διάφορες ομάδες”.

Αν δεν το πάρει το ΑΠΟΕΛ, ποια ομάδα θα ήθελε να είναι πρωταθλήτρια:”Ο καλύτερος ας κερδίσει το πρωτάθλημα. Δεν έχω προτίμηση εγώ. Πριν 15 μέρες η Ανόρθωση ήταν πρώτη και η Ομόνοια 2η με κάποιες μικροδιαφορές. Εννέα αγωνιστικές μπορούν να ανατραπούν τα πάντα”.

Για το ποια είναι καλύτερη ανάμεσα σε Ομόνοια και Ανόρθωση: “Η Ομόνοια είναι λίγο πιο οργανωμένη και ας μην ξεχνάμε ότι πριν περάσει 1η, αν δεν κάνω λάθος όταν έχασε από την ΑΕΛ έπεσαν στην Λεμεσό  πέσανε όλοι στον προπονητή, μετά από δύο εβδομάδες έγινε σούπερ ομάδα. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Η Ανόρθωση είναι μια συσταρισμένη μεσοαμυντικά ομάδα. Αν εξαιρέσουμε το παιχνίδι με τον Εθνικό, σε όλα τα άλλα παιχνίδια δύσκολα της βάζεις γκολ. Για μένα, η καλύτερη άμυνα κερδίζει πρωταθλήματα”.

-Βρήκε χημεία ο προπονητής της Ομόνοιας. Υστερεί και η Ομόνοια επιθετικά, όσο καλοί κι αν είναι οι winger της και αυτό το βλέπεται. Εκεί που υστερούμε και εμείς, στο τέλειωμα των φάσεων, έχει θέμα και η Ομόνοια νομίζω. Μιλώ σαν οπαδός και φίλαθλος του ποδοσφαίρου, να μην παρεξηγηθώ πάλι”.

Για τα λάθη που έγιναν με τους προπονητές: “Φέτος είναι γεγονός ότι το παρακάναμε. Όμως δεν μετανιώνω για καμία αλλαγή που έκανα. Έγινε η λανθασμένη επιλογή κυρίως του κ.Κόρε. Θα μπορούσαμε από τότε να φέρναμε τον κ.Ουζουνίδη. Όμως επιλέξαμε να πάμε σε μία άλλη σχολή ποδοσφαίρου που στο τέλος με τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου ποδοσφαιριστή δεν μας βγήκε. Δεν τον αμφισβητώ όμως η κουλτούρα, η φιλοσοφία του δεν ταίριαζε με το ΑΠΟΕΛ”.

Για την παραμονή Ουζουνίδη: “Είμαστε θετικοί και οι δύο πλευρές, προγραμματιζόμαστε για την νέα χρονιά μαζί. Αντιλαμβάνομαι ότι η επιθυμία του είναι να παραμείνει και η δική μας επιθυμία είναι να παραμείνει.Τεχνικό Διευθυντή δεν σκεφτόμαστε να πάρουμε αυτή τη στιγμή”.

Για τον Αποστολάκη: ” Η ελληνική αγορά είναι η πρώτη που κοιτάζουμε και Έλληνες και ξένους. Ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής μένει ελεύθερος και στα είναι στα υπόψιν μας”.