25 Απριλίου, 2024
  • 25 Απριλίου, 2024

Παράταση στην αναβάθμιση του ΑΕΚ Αρένα

By on 16 Απριλίου, 2020 0 20211 Views

Η αναβάθμιση του γηπέδου ΑΕΚ Αρένα σε κατηγορία UEFA 4 θα πρέπει να περιμένει ακόμη λίγο, αφού η πανδημία του κορωνοϊού δεν επιτρέπει στην παρούσα φάση την ολοκλήρωση των εργασιών σε αυτό.
Πάντως, οι κιτρινοπράσινοι δεν ανησυχούν ιδιαίτερα από την αρνητική εξέλιξη που προέκυψε κι εκτιμούν ότι οι εργασίες θα συνεχιστούν όταν τερματιστεί κι επίσημα η πανδημία.
Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο περαιτέρω καθυστέρησης αυτό θα οφείλεται κυρίως στο οικονομικό, λόγω των επιπτώσεων που προκύπτουν από τον κορωνοϊό.
Η ομάδα της Λάρνακας θα επιδιώξει αν είναι δυνατόν το γήπεδο να ενταχθεί στην κατηγορία UEFA 4 μέσα στην επόμενη ποδοσφαική χρονιά.
Όταν η Αρένα ενταχθεί στην κατηγορία αυτή τότε η ΑΕΚ θα μπορεί να φιλοξενεί αγώνες των πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ ή όποιασδήποτε φάσης του Γιουρόπα Λιγκ.
Ο σχεδιασμός προνοούσε ολοκληρωση των έργων περί τα τέλη Ιουλίου, ωστόσο, αυτό αναγκαστασικά θα έχει παράταση, λόγω της κατάστασης.
Το ΑΕΚ Αρένα εγκαινιάστηκε τον Οκτώβριο του 2016 με την αναμέτρηση ΑΕΚ-Άρης (4-0) και το πρώτο γκολ στο γήπεδο αυτό πέτυχε ο Χόρχε Λαρένα.
Ο πρώτος επίσημος αγώνας στην Ευρώπη διεξήχθη 29 Ιουνίου 2017 με την Λίνκολν την οποία συνέτριψε με 5-0, για τα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ.