29 Μαρτίου, 2024
  • 29 Μαρτίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΚΕΤΣΠΑΓΙΑ:Το πιο δίκαιο είναι να τελειώσουμε στο γήπεδο το πρωτάθλημα.Γιατί βιάζονται κάποιοι να πάρουν όφελος;

ΚΕΤΣΠΑΓΙΑ:Το πιο δίκαιο είναι να τελειώσουμε στο γήπεδο το πρωτάθλημα.Γιατί βιάζονται κάποιοι να πάρουν όφελος;

By on 10 Απριλίου, 2020 0 12507 Views

Ο Τιμούρ Κετσπάγια μίλησε για την κατάσταση με τον κορωνοϊό, το πώς το βιώνει ο ίδιος, το γεγονός ότι προπονούνται κάποιοι ποδοσφαιριστές στο «Αντώνης Καράς» τι θα γίνει με το κυπριακό πρωτάθλημα και πολλά άλλα και ενδιαφέροντα

Για το πώς περνά αυτό το διάστημα: «Είμαι στο σπίτι. Αυτό το πρόβλημα, δεν αγγίζει μόνο την Κύπρο, αγγίζει και τη Γεωργία και όλο τον πλανήτη. Εγώ περνώ χρόνο στο σπίτι με την γυναίκα μου. Προσπαθώ να έχω επικοινωνία και με τα δικά μου άτομα στην χώρα μου και με την κόρη μου στην Αγγία» ανέφερε αρχικά στον στον Super Sport FM 104.0

Για το πώς είναι τα πράγματα στην Γεωργία: «Είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα παρά τις άλλες χώρες. Έκλεισαν τα σύνορα αρκετά νωρίς, πήραν αυστηρά μέτρα. Τώρα πλησιάζουν οι γιορτές και δεν έχει λυθεί ακόμη το θέμα και εκεί με τις εκκλησίες».

Για το γεγονός ότι κάποιοι ποδοσφαιριστές της Ανόρθωσης προπονούνται στο «Αντώνης Καράς»: «Προπονούνται και τρέχουν όπως όλος ο κόσμος. Αντί να τρέχουν στους δρόμους τρέχουν στο γήπεδο. Πάνε εκεί ένας-ένας, δύο-δύο, τρέχουν. Δεν έχει γίνει τίποτα. Ο καθένας προσπαθεί να βγάλει είδηση χωρίς να υπάρχει πρόβλημα. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει πρόβλημα. Είναι μεγάλος χώρος το γήπεδο. Πηγαίνουν παίκτες εκεί και κάνουν προπόνηση. Αντί να τρέχουν στο πεζοδρόμιο, τρέχουν στο γήπεδο. Αν αυτό είναι το πρόβλημα, σε ένα σουπερμάρκετ είναι 50-50 άτομα εκεί δεν έχει πρόβλημα; Οι παίκτες είναι στο γήπεδο σε ένα χώρο 170 μέτρα».

Για το πόσο καιρό χρειάζεται ένας παίκτης για να επανέλθει: «Καθόμαστε εδώ και ένα μήνα. Κάποιοι παίκτες προπονούνται μόνοι τους με οποιοδήποτε τρόπο, έτσι ώστε να μην κάθονται. Σίγουρα για να ετοιμάσουμε την ομάδα για τη νέα σεζόν, θελουμε 5-6 εβδομάδες. Όταν παίζεις Ευρώπη, δεν έχεις αυτό το χρόνο. Χρειάζονται ξεκούραση οι ομάδες. Έτσι όπως είναι τα πράγματα και δεν ξέρουμε πότε θα επαναρχίσει, τουλάχιστον τρεις εβδομάδες τις χρειαζόμαστε. Θα αναγκαστούμε να παίξουμε μέσα στις συνθήκες που υπάρχουν μέσα στο καλοκαίρι. Θα είναι δύσκολες οι καιρικές συνθήκες».

Για το πότε πρέπει να επαναρχίσει το πρωτάθλημα: «Αλλάζουν τα δεδομένα καθημερινά. Δεν είναι εύκολο. Δεν σε αναγκάζει κάποιος για να επαναρχίσει το πρωτάθλημα, όμως κάποιοι βιάζονται. Το θέμα είναι, απλό και πρέπει να τελειώσουμε το πρωτάθλημα, αυτό πρέπει να κάνουμε. Με αυτό τον ιό, αναγκαστήκαμε και πρέπει να βρούμε κάποιες λύσεις για να τελειώσουμε το πρωτάθλημα».

Για το αν θα υπάρχει κόστος στο ποδόσφαιρο μετά την πανδημία: «Σίγουρα θα επηρεαστούν όλες οι ομάδες, όλες οι χώρες. Σε άλλες χώρες υπάρχουν ήδη οικονομικά προβλήματα. Απλά δεν πρέπει κάποιοι να εκμεταλλευτούν αυτή την κατάσταση και να κάνουν περικοπές. Χωρίς να υπάρχει λόγος. Πρέπει να δούμε κάποια πράγματα καλύτερα. Σίγουρα θα υπάρχουν προβλήματα για 1-2 μήνες και πρέπει να υπάρχει υπομονή. Δεν πρέπει να υπάρχει όμως εκμετάλλευση. Ξέρουμε πόσο μεγάλο ρόλο παίζει σε αυτό τον τόπο το ποδόσφαιρο. Είχαμε και το πρόβλημα το 2013 με την οικονομική κρίση, όμως αυτό που στάθηκε στα πόδια του, όταν υπήρχε αυτή, ήταν το ποδόσφαιρο. Είμαι εναντίον στα υπερβολικά ποσά που πληρώνουν ομάδες για έναν ποδοσφαιριστή. Που πληρώνουν 100 εκατομμύρια για ένα παίχτη. Είναι πολλά πράγματα υπερβολικά στο ποδόσφαιρο όμως θεωρώ πως μετά τον ιό δεν θα υπάρχει αυτό το ανεξέλεγκτο πράγμα. Τα τρελά λεφτά. Δυστυχώς και ευτυχώς, το ποδόσφαιρο μπορεί να βρει αυτά τα λεφτά».

Για το αν τα χρήματα παίζουν τον μεγαλύτερο ρόλο: «Δεν είναι κάτι που θα το πω εγώ. Εδώ υπάρχουν και μεγάλες ομάδες, όπως η Σίτι, που έγινε τεράστια ομάδα. Κάποιοι έβαλαν εκατομμύρια και έγιναν ομάδες παγκόσμιας κλάσης. Αυτός που έχει λεφτά, κάνει κουμάντο. Τώρα όλοι θέλουν λεφτά».

Για το αν θα γίνουν φιλικά πριν την επανέναρξη του πρωταθλήματος: «Δεν νομίζω να υπάρχει ο χρόνος για φιλικά. Θα είναι μικρό το χρονικό διάστημα. Μία εισήγηση είναι να μπορούμε να κάνουμε 5 αλλαγές. Να μπορούμε να κάνουμε 2 στο α’ ημίχρονο και τρεις στο β’ ημίχρονο. Να βοηθάς τις ομάδες να μην έχουν τραυματισμούς και να χρησιμοποιείς και άλλους παίκτες, να διαχειριστείς καλύτερα το ρόστερ. Θεωρώ λογική αυτή την εισήγηση. Να δώσεις περισσότερη ξεκούραση και χρόνο στους παίκτες που έχεις. Ειδικά σε εμάς. Δεν είμαστε Σκανδιναβικές χώρες. Τώρα η θερμοκρασία θα ανέβει πολύ. Θα παίζουμε και Σάββατο-Τετάρτη, θα είναι πολύ δύσκολο».

Για το τι πρέπει να γίνει με το πρωτάθλημα: «Το ποδόσφαιρο στην Ευρώπη, τα πρωταθλήματα και γενικά παντού, πρέπει να κριθεί στον αγωνιστικό χώρο. Όχι στα χαρτιά. Ορισμένοι κάνουν σενάρια και μαζεύονται σε ομάδες και κάτι… μαγειρεύουν. Δεν χρειάζεται μαγείρεμα εδώ. Χώρες, όπως η Αγγλία που είναι ξεκάθαρα τα πράγματα με την Λίβερπουλ, δεν το τελειώνουν. Ακόμη και η Λίβερπουλ δεν λέει ότι θα τελειώσει το πρωτάθλημα, αλλά να το κατακτήσει στο γήπεδο. Δυστυχώς κάποιοι έχουν μάθει εδώ άλλα πράγματα».

Για τους Νταουσβίλι και Ανανίτζε: «Ήρθε ο Νταουσβίλι. Δεν ξέρουμε ακόμη για τον Ανανίτζε και πότε θα ανοίξουν τα σύνορα και πότε θα ξεκινήσουν τις πτήσεις».

*«Ήθελα να πω πως, στην Γεωργία, αυτή η ομάδα που παίρνει το πρωτάθλημα, παίρνει 300.000 ευρώ. Εδώ, ξεκινά το πρωτάθλημα και το τελειώνεις και είναι ζημιά. Αν δεν βγεις Ευρώπη, είναι όλο ζημιά. Και αυτό αφορά και το γεγονός αν δεν πάρεις το πρωτάθλημα και το κύπελλο. Αντί να αγοράσουμε αυτά τα φτηνιάρικα πράγματα, τα φτηνιάρικα τρόπαια και να δίνουμε 100 ευρώ για ένα κυπελάκι, να υπάρχει ένα έπαθλο. Να υπάρχει ένα χρηματικό ποσό»

Για το γεγονός πως ομάδες της Β’ κατηγορίας, ζήτησαν όπως να μην πληρώνουν τους ποδοσφαιριστές, αλλά να ανέβουν 4 ομάδες στην Β’ κατηγορία: «Είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει στην Β’ κατηγορία. Κάποιοι ζητούν να μην πληρώσουν τους παίκτες και θέλουν να ανεβούν στην α’ κατηγορία 4 ομάδες. Αφού λες ότι δεν θα πληρώσεις, θέλεις και να ανεβείς; Αυτούς τους παίκτες, που δεν τους πληρώνουμε, σημαίνει ότι κάνανε τη δουλειά για να πάρεις την άνοδο. Όχι να μην πληρώσουμε αλλά να ανέβουμε κατηγορία».

Για το πώς θεωρεί την κατάλληλη διεξαγωγή του πρωταθλήματος: «12 ομάδες, ακόμη και τόσες, πολλές είμαστε. Σοβαρά μιλάμε τώρα; Να γίνεται πρωτάθλημα με 16 ομάδες ;Ακόμη και 10 μπορούμε να παίξουμε. Από την άλλη έχουν και δίκαιο αυτοί. Αν η ομάδα δεν έχει γήπεδο 3.000, φιλάθλους δεν μπορεί να ανέβει. Η ομοσπονδία πρέπει πρώτα να τους πει να φτιάξουν γήπεδα. Να μην φεύγουν από την πόλη ή το χωριό τους. Εγώ βλέπω πως 15-16 ομάδες έχουν κοινή γραμμή, αυτή, είναι να δοθούν, χρήματα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα, είναι πως, στο τέλος θα παίρνουν αποφάσεις για τις αλλαγές στο ποδόσφαιρο αυτές οι ομάδες, χωρίς να ρωτούν τις μεγάλες ομάδες».

Για το τι εισηγείται: «Αυτό που ανέφερα. Εδώ οι ομάδες που είναι στην Β’ κατηγορία, όλη την αγωνιστική και δεν μαζεύουν 500 άτομα. Από πού θα πάρεις τα λεφτά για τηλεοπτικά. Δεν δίνει λεφτά η τηλεόραση γιατί δεν έχουν κόσμο. Τα λεφτά είναι στην α’ κατηγορία, όπου ο κόσμος γίνεται συνδρομητής και υπάρχουν λεφτά», ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε:
«Αν θα ξεκινήσουμε το πρωτάθλημα θα είναι κεκλεισμένων. Και αυτό πρέπει να γίνει. Ο περισσότερος κόσμος θα είναι στο σπίτι. Θα μπουν περισσότερα λεφτά στην τηλεόραση που θα δείξει αυτά τα παιχνίδια».

Για τον κανονισμό που αυτή τη στιγμή, έχει την Ομόνοια πρώτη στην βαθμολογία: «Λέμε για τους κανονισμούς που υπάρχουν τώρα. Γιατί δεν λέμε για τις βρομιές του κυπριακού ποδοσφαίρου που είχαμε παλαιότερα με τα περισσότερα γκολ. Υπήρχαν κάποιες διαφορές μεταξύ των ομάδων και πήγαινες να παίξεις με μία ομάδα και έβαζες 5-6-7 γκολ για να είσαι πρώτος. Σε όλα τα πρωταθλήματα του κόσμου, μετρούν τα γκολ, αλλά δεν λέω ότι αυτό που έχουμε είναι λάθος. Σωστός είναι ο κανονισμός που έχουμε».

Για το ότι θα αδικηθούν κι άλλες ομάδες αν τελειώσει το πρωτάθλημα τώρα: «Για ποιον θα είναι το πιο άδικο. Για εμάς ή το ΑΠΟΕΛ και τον Απόλλωνα; Όλοι θα αδικηθούν όμως περισσότερο εμείς που είμαστε εκεί. Πρέπει να τελειώσει το πρωτάθλημα στο γήπεδο. Να παιχθεί κανονικά και η διαβάθμιση».

Για την τρίτη διοργάνωση της UEFA που θα ισχύσει από την σεζόν 2021-22: «Θα ωφεληθούν οι κυπριακές ομάδες από αυτό. Όσα λεφτά και να είναι. Άλλοι ξοδεύουν μόνο για καφέδες 200 και 300 χιλιάδες, όμως για εμάς είναι σημαντικά αφού θα μπορείς να πληρώσεις χρέη που είχες. Ότι και να γίνει από την Ευρώπη, πάντα θα ωφελείται η Κύπρος».

Για το ενδεχόμενο να φέρει κι άλλους παίκτες στην Ανόρθωση από την Γεωργία, και γενικότερα για το πώς προτιμά ο ίδιος να ενισχύσει την βαρωσιώτικη ομάδα: «Φέτος είχα την τύχη να φέρω παίκτες από την Γεωργία, που είναι της βασικής 11άδας της Εθνικής. Αν θα έχω αυτή τη δυνατότητα να το κάνω και του χρόνου, ή να φέρω ένα νεαρό παιδί από τη Γεωργία με ταλέντο, βέβαια θα το κάνω. Στην Ανόρθωση έχουμε και αρκετούς Έλληνες. Έχουμε παίκτες από διάφορες χώρες. Όποιος ποδοσφαιριστής αξίζει, το μελετάμε για να το κάνουμε καλύτερο για την ομάδα. Ωστόσο, πάντα δίνω προτεραιότητα σε παίκτες που αγωνίζονται στο κυπριακό ποδόσφαιρο και πιστεύουμε να μας βοηθήσουν. Αν δούμε ότι κάποιοι μας κάνουν και μπορούν να μας βοηθήσουν, γιατί όχι. Αν είναι διαθέσιμοι το προχωράμε. Προτιμώ να πάρω παίκτες από το κυπριακό πρωτάθλημα, παρά να ψάξω από άλλες χώρες».

Για την περίπτωση του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου: «Εμείς δεν είχαμε επαφή με κανένα. Μπορεί να το συνδύασαν στην Ελλάδα λόγω της συνεργασίας που είχαμε στην ΑΕΚ».

Για το χειρότερο και το καλύτερο παιχνίδι της Ανόρθωσης για φέτος: «Το χειρότερο με την Άχνα. Δεν μπορούσαν να γίνουν χειρότερα τα πράγματα σε εκείνο το παιχνίδι. Έχουμε κάνει πολύ καλά παιχνίδια. Δεν είναι 1-2 παιχνίδια. Το ότι βρισκόμαστε στη θέση που είμαστε, νομίζω τα λέει όλα. Είμαστε στην κορυφή στους «4» του κυπέλλου. Τι να πούμε άλλο».

Για τον Ανανίτζε αν θα επανέλθει: «Αν είναι μετά το Μάιο έτοιμος, όταν ξεκινήσει το πρωτάθλημα, πιστεύω θα είναι σε κατάσταση να κάνει κανονικά προπόνηση, δεν ξέρω όμως από τώρα. Πρέπει να μιλήσουμε μαζί του».

Για το ποιες ομάδες έχουν τον πρώτο λόγο για το πρωτάθλημα: «Εμείς και η Ομόνοια. Από εκεί και πέρα, δεν είναι η κατάσταση όπως ήταν της προηγούμενες χρονιές. Το ΑΠΟΕΛ έχει δύο ομάδες μπροστά του να ξεπεράσει. Και ο Απόλλωνας έχει πιθανότητες. Δεν είναι όμως εύκολο».

Ένα καταληκτικό σχόλιο: «Πρέπει να σκεφτούμε το γενικό συμφέρον και όχι το ατομικό. Όχι να θέλουμε μόνο. Πρέπει να μοιραστούμε. Πάντα έτσι ήταν. Απλά με αυτό το πρόβλημα που υπάρχει, φάνηκε ακόμη περισσότερο. Άνθρωποι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν αυτή την κατάσταση και να πάρουν όφελος».