20 Απριλίου, 2024
  • 20 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΚΕΡΚΕΖ:Να τελειώσει στο γήπεδο το πρωτάθλημα.Μακάρι…

ΚΕΡΚΕΖ:Να τελειώσει στο γήπεδο το πρωτάθλημα.Μακάρι…

By on 10 Απριλίου, 2020 0 25795 Views

Ολοκληρώθηκε η συνέντευξη του προπονητής της ΑΕΛ, Ντούσαν Κέρκεζ, μέσω της επίσημης σελίδας της ομάδας στο Instagram. Ο Βόσνιος τεχνικός ανακρίθηκε από το φίλαθλο κοινό της ομάδας.

Για την κατάσταση που επικρατεί λόγω κορωνοϊού: «Είναι πολύ σημαντικό να προσαρμοστείς. Δεν μπορείς να κάνει κάτι, θα περάσει. Αυτό το κακό θα περάσει…»
Το πρωτάθλημα στην Κύπρο: «Να τελειώσει στο γήπεδο. Μακάρι να μπορέσουμε να παίξουμε ποδόσφαιρο».
Για τους ποδοσφαιριστές:  «Είναι σημαντικό να έρθουν φρέσκοι οι ποδοσφαιριστές. Σίγουρα θα έχουν τρομερή όρεξη να παίξουν ποδόσφαιρο. Μιλώ μέσω κάμερας με τους ποδοσφαιριστές. Μου αρέσει να μιλώ μαζί τους, δεν μιλώ μόνο για ποδόσφαιρο. Γενικά για την ζωή. Όλοι είναι καλά. Θέλουν να παίξουν μπάλα. Παράδειγμα ο Τόρες, όταν η οικογένεια του είναι καλά είναι και αυτός».
Για την παραμονή του: «Είμαι δύο χρόνια στην ΑΕΛ, κάθε λίγο μιλάμε για το μπάτζετ. Η ΑΕΛ είναι μεγάλη και ιστορική ομάδα, από τις πιο μεγάλες στην Κύπρο. Κανονικά η ΑΕΛ πρέπει πάντα να έχει στόχο Ευρώπη, Κύπελλο και πρωτάθλημα. Τα τελευταία 10 χρόνια έχει πρωτάθλημα, Κύπελλο και Σούπερ Καπ, χωρίς να έχει μεγάλο μπάτζετ. Είμαστε έτοιμοι να δουλεύουμε με αυτά τα πράγματα, μνα φέρουμε παίκτες από μικρές ομάδες από Κύπρο κα εξωτερικό. Και οι παίκτες όταν έρθουν στην ΑΕΛ καταλαβαίνουν που ήρθαν και να είναι έτοιμοι να αντέξουν την πίεση. Θα αλλάξουν τα πλάνα μας. Το πιο σημαντικό για μένα είναι το πλάνο. Ο Πρόεδρος και ο Θεόδωρος έχουν πλάνο, το ίδιο και εγώ. Αν μπορώ να μείνω, θα μείνω. Αλλά δεν εξαρτάται τόσο από το μπάτζετ».
Για τον Μαΐντεβατς και το κατά πόσο θέλει να τον διατηρήσει στην ομάδα: «Ναι θέλω να παραμείνει. Θα βρει τον τρόπο ο Πρόεδρος».
Για το ποιο παίκτη από άλλη ομάδα θα ήθελε να έχει στην ΑΕΛ:
«Ο Κορέια μου αρέσει από πέρσι αλλά άκουσα ότι υπέγραψε σε άλλη ομάδα. Ειδικά με την αποχώρηση του Γουήλερ. Αν πρέπει να πω έναν παίκτη, θα είναι αυτόν».
Για τις ακαδημίες της ΑΕΛ: «Εγώ ξεκίνησε την προπονητική μου καριέρα από Κ21. Έχουμε πολύ καλή συνεργασία με όλους; Τους προπονητές. Ξέρω πολλά παιδιά και είμαι σίγουρος ότι πρέπει η κουλτούρα να αλλάξει, όλοι να βοηθήσουν τους Κύπριους παίκτες. Εγώ ότι μπορώ, το κάνω».
Για το ότι ο Πρόεδρος είπε ότι θα τα βρουν με τον Κέρκεζ μέσα σε λίγα λεπτά: «Αυτό είναι καλό. Ο Πρόεδρος είναι ένας απλός και καλός άνθρωπος, κάνει λάθη όπως όλοι. Διαφωνούμε σε κάποια πράγματα, πρέπει να διαφωνούμε, αλλά κάθε φορά που κάτσαμε και μιλήσαμε βρήκαμε την λύση».
Για τους νεαρούς Νταβόρ, Αντρέ και Ράσο που καθιερώθηκαν: «Είναι σοβαροί, δουλεύουν πολύ. Είμαι σίγουρος ότι μπορούν να κάνουν μεγαλύτερη καριέρα αλλά αυτό εξαρτάται από πολλά πράγματα».
Για τον Μαέ: «Είναι ένας παίκτης που μπορεί να κάνει μεγάλη καριέρα σίγουρα. Είναι μικρός, μου αρέσει, είναι δουλευταράς. Μπορεί να πάει εξωτερικό και να κάνει μεγάλη καριέρα».
Για τον Χάρη Κυριάκου: «Πρέπει να ρωτήσω κάποιους από τον κόσμο για τον Χάρη. Κάποιες φορές δεν καταλαβαίνω. Ένα δικός μας παίκτης πρέπει να έχει στήριξη, ειδικά από την στιγμή που τα δίνει όλα. Ο Χάρης ξέρει 7, θα παίξει 7. Ξέρουν όλοι πόσο δύσκολα πέρασε ο Χάρης, πάγκο και πάγκο. Έπαιζε ο Αϊρόσα, μετά ο Νιλς. Αλλά μπράβο στον Χάρη, είμαι πολύ ευχαριστημένος».
Για την δυσκολότερη στιγμή του ως ποδοσφαιριστής: «Το 2009, ο χαμένος τελικός με την Πέγεια. Ήταν πάρα πολύ δύσκολο, είχαμε πολλή κόσμο, ήμασταν το φαβορί».
Για τα στοιχεία που πρέπει να έχει ένας καλός προπονητής: «Να κάνει μαγικά (γέλια). Αν ρωτήσετε τοπ προπονητές, και αυτοί δεν θα είναι σίγουροι. Πρέπει να δουλεύεις, να πιστεύεις στον εαυτό σου. Πρέπει να κάνεις τα πάντα από την δική σου πλευρά, κάποιοι λένε χρειάζεται και λίγη τύχη. Πρέπει να αξίζεις την τύχη».
Για τον τρόπο που διαχειρίζεται τους διαφορετικούς χαρακτήρες: «Θυμάστε τον Φρέντι. Όλοι ξέρουν πόσο καλός και πόσο πελλός είναι. Κανένας δεν πίστευε ότι μπορούσαμε να μείνουμε μαζί στο ίδιο δωμάτιο, όμως μείναμε. Μπορώ να προσαρμόζομαι στον χαρακτήρα του άλλου».
Για την επιστροφή του Θεόδωρου Αντωνίου: «Είναι πολύ σημαντικό να έχουμε ανθρώπους που ξέρουν τι σημαίνει η ομάδα. Είναι η ζωή του η ΑΕΛ, αγαπά την ΑΕΛ και με βοηθά πολύ, όχι μόνο εμένα αλλά και όλους εδώ. Θα βοηθήσει την ομάδα για πολλά χρόνια».
Για τον κόσμο: «Στο τελευταίο παιχνίδι στο Τσίρειο, παίξαμε εκτός έδρας με την Ομόνοια. Και μπράβο τους. Πέρσι αν είχαμε περισσότερο κόσμο θα ήμασταν πιο κοντά στην 1η θέση μέχρι το τέλος. Αυτές τις μέρες που είμαι σπίτι, βλέπω το ντοκιμαντέρ της Σάντερλαντ στο Νέτφλιξ. Πρέπει να το δουν όλοι. Ομάδα από την Πρέμιερ Λιγκ, έπεσε σε Τσάμπιονσιπ και Λιγκ 1. Αλλά σε ένα παιχνίδι είχαν 40 χιλιάδες κόσμο».
Για το αν έχει αγαπημένες ομάδες στο εξωτερικό: «Είναι η Παρτιζάν. Παλαιοτέρα συμπαθούσα την Μίλαν, τώρα την Λίβερπουλ του Κλοπ».
Για τους παίκτες που τον έκαναν να αγαπήσουν το ποδόσφαιρο: «Οι Ολλανδοί της Μίλαν, Φαν Μπάστεν, Ράικαρντ και Γκούλιτ. Αλλά και οι παίκτες του Ερυθρού Αστέρα αρχές δεκαετίες 90′ που κατέκτησαν το πρωτάθλημα Ευρώπης».
Μέσι ή Ρονάλντο: «Μου αρέσει να βλέπω τον Μέσι. Αλλά όταν έπαιζα ήμουν δουλευεταράς, έκανα περισσότερη δουλειά. Γι’ αυτό Ρονάλντο, είναι παράδειγμα για όλους με τον τρόπο που δουλεύει».
Γκουαρδιόλα ή Μουρίνιο: «Και οι 2 είναι τοπ προπονητές. Προσωπικά γνώρισα τον Μουρίνιο, μιλήσαμε για λίγα λεπτά. Επιλέγω Μουρίνιο για τον τρόπο που συνεργάζεται με τους παίκτες, όχι με τον τρόπο που αγωνίζεται».