23 Απριλίου, 2024
  • 23 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΑΝΟΡΘΩΣΗ:Καμιά παρανομία δεν έγινε…Περιμένουμε τις αποφάσεις για τη συνέχεια

ΑΝΟΡΘΩΣΗ:Καμιά παρανομία δεν έγινε…Περιμένουμε τις αποφάσεις για τη συνέχεια

By on 10 Απριλίου, 2020 0 8728 Views

Ο εκπρόσωπος τύπου της Ανόρθωσης, Σάββας Πηλακούτας, μίλησε στον Super Sport FM 104.0 και τοποθετήθηκε για το θέμα το οποίο είδε το φως της δημοσιότητας, για το ότι κάποιοι ποδοσφαιριστές της Ανόρθωσης βρέθηκαν στο αθλητικό κέντρο της ομάδας. Επίσης, αναφέρθηκε και στα οικονομικά δεδομένα και αν θα επηρεάσουν τον προϋπολογισμό της ομάδας για τη νέα σεζόν.

Για το τι συμβαίνει με το αθλητικό κέντρο, «Αντώνης Καράς»: «Δεν πραγματοποιούνται προπονήσεις ανά γκρουπ, όπως βγήκε προς τα έξω. Απλά κάποιοι ποδοσφαιριστές που διαμένουν εκεί κοντά στο αθλητικό κέντρο, τρέχουν εκεί γύρω και μέσα στο γήπεδο. Διατηρώντας πάντα τις αποστάσεις σύμφωνα με τα διατάγματα της κυβέρνησης. Τα αποδυτήρια και τα γυμναστήρια του αθλητικού κέντρου παραμένουν κλειστά. Οι ποδοσφαιριστές έτρεχαν εκεί γύρω και όλοι γνωρίζουμε ότι δεν είναι εύκολο να τρέχει σε ένα ανώμαλο οδόστρωμα, σε ένα πεζοδρόμιο ή στον δρόμο. Τηρούνται όλα τα διατάγματα. Δεν έχουμε σπάσει καμία καραντίνα. Οι ποδοσφαιριστές μας απλά τρέχουν σε ένα καλύτερο χώρο. Δεν έρχεται κάποιος από την Λεμεσό για παράδειγμα, για να τρέχει στο «Αντώνης Καράς». Είναι ποδοσφαιριστές που μένουν κοντά στο αθλητικό κέντρο».

Για το αν είναι νόμιμο να είναι ανοιχτό το «Αντώνης Καράς»: «Αυτό που θέλω να πω είναι πως σε σχέση με άλλα προπονητικά κέντρα, είναι σε κοινή θέα. Δεν θεωρώ πως κάνουμε κάτι που είναι εκτός των διαταγμάτων».

Για το αν υπάρχει άδεια για να χρησιμοποιείται το αθλητικό κέντρο: «Οι ποδοσφαιριστές μας χρησιμοποιούν το SMS που όπως κάθε πολίτης, έτσι και αυτοί στέλνουν το μήνυμα στον αριθμό 6 για να μπορούν να τρέξουν και να αθληθούν. Αυτό είναι που ισχύει».

Για την επιστροφή Νταουσβίλι: «Επέστρεψε σήμερα το πρωί και θα μπει σε καραντίνα 14 ημερών. Ο Ανανίτζε έμεινε στη Γεωργία για να ακολουθήσει την αποθεραπεία του».

Για το αν θα κλείσει το «Αντώνης Καράς» και την πληροφόρηση ότι ο ΚΟΑ θα εξετάσει το θέμα: «Ότι χρειάζεται να γίνει για να τηρήσουμε τα διατάγματα αυτό θα γίνει. Αν θεωρούσαμε ότι κάναμε κάτι παράνομο με βάση τα διατάγματα, μπορούσαμε να το κάνουμε κρυφά στο «Αντώνης Παπαδόπουλος».

Για το πώς είναι η κατάσταση αυτό το διάστημα: «Προσπαθούμε και εμείς να δώσουμε μέσω κουίζ, ενδιαφέρον προς τον κόσμο. Οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές είναι στα σπίτια τους, ακολουθούν το πρόγραμμα εκγύμνασης που τους απέστειλαν οι Λάμπρος Ιωάννου και Μιχάλης Μιχαήλ. Είμαστε σε επικοινωνία μαζί τους και αναμένουμε τις γνώμες των ειδικών για το πώς θα προχωρήσει αυτή η κατάσταση. Μένοντας στο σπίτι, προσπαθούμε να ξεπεράσουμε αυτό το πρόβλημα, να κάνουμε αυτά που πρέπει να κάνουμε και να επανέλθουμε στην κανονικότητα».

Για τα οικονομικά δεδομένα και τις οφειλές προς τους ποδοσφαιριστές, κυρίως για τον μήνα Μάρτιο: «Έχει πληρωθεί ο Φεβρουάριος εκ μέρους της διοίκησης. Ο Μάρτιος είναι πιο ιδιαίτερος. Είμαστε σε στάση αναμονής. Έχει γίνει μια συνάντηση από την ΚΟΠ και το Υπ. Οικονομικών και περιμένουμε την ενημέρωση, όπως και τις συζητήσεις ΚΟΠ-ΠΑΣΠ. Ναι μεν έχουμε κάποια πράγματα υπόψιν μας, όμως αναμένουμε τις αποφάσεις. Είναι δύο κομμάτια που παίζουν ρόλο σε αυτό, το τι χρειάζεται να δοθεί στους ποδοσφαιριστές και ο απαραίτητος μισθός, αλλά πρέπει να ληφθεί υπόψη και το ότι ζούμε σε μια διαφορετική κατάσταση. Πρέπει να βρεθεί η χρυσή τομή που θα δουλέψουν πάνω σε αυτό και περιμένουμε την κατάληξη».

Για το αν θα αλλάξουν τα οικονομικά δεδομένα από τη νέα χρονιά με βάση τον προϋπολογισμό: «Είναι όλα σχετικά. Πρώτα απ’ όλα πρέπει να ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Όσο αφορά αυτό το κομμάτι επηρεάζει το κομμάτι, σε σχέση με τους στόχους που θα έχεις, αν θα αλλάξουν κάποιες χορηγίες και το τι θα γίνει με τα τηλεοπτικά συμβόλαια. Σαφώς και θα υπάρξουν απώλειες εσόδων. Καλούνται όλα τα σωματεία να το λάβουν υπόψιν τους αυτό».