25 Απριλίου, 2024
  • 25 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΘΕΜΑΤΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ:Σταθερή πορεία.19 νέα κρούσματα.Αποδίδουν τα μέτρα

ΚΥΠΡΟΣ:Σταθερή πορεία.19 νέα κρούσματα.Αποδίδουν τα μέτρα

By on 6 Απριλίου, 2020 0 353 Views

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας τα νέα επιβεβαιωμένα περιστατικά είναι 19 από σύνολο 718 εργαστηριακών διαγνώσεων.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για:

*εννέα άτομα που εντοπίστηκαν μέσω ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων περιστατικών, και

*10 άτομα, των οποίων το ιστορικό διερευνάται.

Σύμφωνα με τον δρ. Λεόντιο Κωστρίκη, στα σημερινά 19 κρούσματα τα εφτά εντοπίστηκαν σε δύο ιδιωτικά νοσηλευτήρια σε Λευκωσία και Λάρνακα, ενώ σε σχέση με τα έξι περιστατικά που δηλώθηκαν τις προηγούμενες μέρες ως υπό διερεύνηση, βρέθηκε σύνδεση για όλα με ήδη επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Ο δρ. Κωστρίκης πρόσθεσε πως «είναι σημαντικό να πούμε ότι τα 465 περιστατικά COVID-19 εντοπίστηκαν μετά τη διεκπεραίωση συνολικά 11,664 εργαστηριακών αναλύσεων από το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου και το Μικροβιολογικό Τμήμα των νοσηλευτηρίων του ΟΚΥπΥ και τα ιδιωτικά εργαστήρια. Τα 332 από τα 465 προέρχονται από επαφές, άρα οι λοιμώξεις είναι από την Κύπρο. Θέλω να σημειώσω ότι 45 από τα άτομα που διαγνώστηκαν θετικά με στον ιό και νοσηλεύτηκαν, έχουν αποθεραπευτεί».

«Ενθαρρυντικά τα σημερινά στοιχεία»

Σχολιάζοντας τον αριθμό των σημερινών κρουσμάτων ο δρ. Κωστρίκης είπε πως «τα σημερινά στοιχεία συντηρούν την ενθαρρυντική εκτίμηση που διατυπώσαμε και χθες ότι τα περιοριστικά μέτρα που εφαρμόζουμε είναι αποτελεσματικά.

Εκ μέρους της επιστημονικής ομάδας απευθύνω και σήμερα θερμές ευχαριστίες προς όλους τους πολίτες για την υπομονή και τη συνεργασία. Σας παρακαλούμε να συνεχίσετε με την ίδια προσήλωση γιατί βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη φάση και δεν έχουμε το περιθώριο λάθους. Είναι κρίμα να καταστρέψουμε ό,τι με κόπο κτίζουμε».

Σύμφωνα με τον κ. Κωστρίκκη, αναφορικά με τη δειγματοληψία της Αραδίππου, τις προηγούμενες μέρες ανακοινώθηκαν τέσσερα θετικά κρούσματα σε σύνολο 216 εργαστηριακών διαγνώσεων.

“Σήμερα, διεκπεραιώθηκαν 292 εργαστηριακές διαγνώσεις, εκ των οποίων διαγνώστηκαν δύο θετικά. Συνολικά στην Αραδίππου, διεκπεραιώθηκαν μέχρι σήμερα 508 δείγματα με έξι θετικά κρούσματα.Στην Πάφο, οι προγραμματισμένες δειγματοληψίες ολοκληρώνονται αύριο. Μέχρι στιγμής διεκπεραιώθηκαν 96 εργαστηριακές εξετάσεις και εντοπίστηκε ένα θετικό”.

Επεσήμανε ότι τα σημερινά στοιχεία συντηρούν την ενθαρρυντική εκτίμηση που διατυπώσαμε και χθες ότι τα περιοριστικά μέτρα που εφαρμόζουμε είναι αποτελεσματικά.

“Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων συμβαδίζει με την πτωτική πορεία των τελευταίων ημερών. Ο χαμηλός αριθμός των κρουσμάτων στην περιοχή Αραδίππου μάς επιτρέπει να αισιοδοξούμε. Όταν ολοκληρωθεί η έρευνα και στην Πάφο τότε θα έχουμε μια καλύτερη εικόνα”.