Like

Κ.ΦΙΛΙΠΠΟΥ:Κανείς δεν ξέρει τι ξημερώνει.Δεν έχουμε το δικαίωμα να ρισκάρουμε την υγεία των παικτών

Απρίλιος 6, 2020
30310 Views
0 Comments
Κ.ΦΙΛΙΠΠΟΥ:Κανείς δεν ξέρει τι ξημερώνει.Δεν έχουμε το δικαίωμα να ρισκάρουμε την υγεία των παικτών

Στον Super Sport fm 104.0 μίλησε ο πρόεδρος του Εθνικού Κίκης Φιλίππου.
«Δεν μιλάμε μόνο για την Κύπρο αλλά για όλη την υφήλιο.  Τεράστιες χώρες, υπερδυνάμεις έχουν πανικοβληθεί. Σε κάποιες χώρες που λέγαμε ότι είναι ανίκητες βλέπουμε τώρα ότι ο εχθρός αφήνει πολλές απώλειες. Και στο ποδόσφαιρο κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι θα γίνει. Όλοι οι παράγοντες τουλάχιστον στην α΄ κατηγορία είναι προβληματισμένοι και ο κάθε ένας προσπαθεί με την σειρά του για να βρούτε λύσεις και να υπάρξει ποδόσφαιρο. Κανείς δεν ξέρει τι ξημερώνει» είπε αρχικά και πρόσθεσε:
«Ίσως να είναι η πρώτη φορά που υπάρχει ομοφωνία ανάμεσα στους παράγοντες. Νιώθω ότι όλος ο ποδοσφαιρικός κόσμος προσπαθεί».

Πότε περιμένετε να ξεκαθαρίσει κάτι χρονικά και πότε θα είστε σε θέση να πάρετε τελεσίδικες αποφάσεις; «Τα χρονικά περιθώρια στενεύουν όλων στόχος είναι να τελειώσει το πρωτάθλημα αλλά δεν εξαρτάται από εμάς, ούτε από την UEFA αλλά από τον κοινό εχθρό. Εμείς είμαστε στα σπίτια μας κλεισμένοι, καλά την έχουμε και ευχαριστούμε αυτούς που τρέχουν για εμάς είτε είναι γιατροί, είτε νοσοκόμοι είτε αστυνομικοί. Και αυτοί πολεμάνε χωρίς να βλέπουν τον εχθρό και χωρίς να ξέρουν την δύναμη του»

Γενικότερα το κλίμα που υπάρχει στις ομάδες είναι ότι εσείς σαν πρόεδροι δεν μπορείτε να πάρετε ευθύνη να πείτε στους παίκτες να επιστρέψουν στις προπονήσεις: «Το πρώτο που πρέπει να δούμε είναι την υγεία. Δεν θα ρισκάρουμε για την υγεία οποιοδήποτε. Θεωρώ ότι δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να πούμε οποιουδήποτε ποδοσφαιριστή να έρθει στο γήπεδο ρισκάροντας την υγεία του. Όπως κι εμείς νοιαζόμαστε για τους εαυτούς μας και τις οικογένειες μας, πρέπει να νοιαστούμε και τους ποδοσφαιριστές και ιδιαίτερα τους ξένους που οι οικογένειες τους, τα παιδιά τους είναι σε μια άλλη χώρα. Για να πάρουμε τέτοιες αποφάσεις πρέπει να είμαστε βέβαιοι ότι θα είναι ασφαλισμένοι αυτοί οι ποδοσφαιριστές».

Για την θέση της UEFA: «Θα εκφράσω την προσωπική μου θέση. Η UEFA έγινε η Πυθία. Είναι ήξεις αφίξεις. Λέει αυτά που λέει αλλά στο τέλος υπάρχει και ένα αλλά… Οι αποφάσεις θα παρθούν αναλόγως της πορείας και της εξέλιξης της πανδημίας και κανείς δεν ξέρει πως θα κυλήσει. Στο τέλος της ημέρας εμείς που ηγούμαστε των σωματείων, αν θέλουμε πραγματικά να είμαστε μπροστάρηδες πρέπει να πάρουμε κάποιες αποφάσεις. Αν δεν θέλουμε να χαλάσουμε και τις δύο σεζόν και την φετινή και την επόμενη πρέπει να παρθούν αποφάσεις»

Μέχρι πότε θα πρέπει να παρθούν αποφάσεις; «Μέχρι τις 20 Απριλίου θα πρέπει να παρθούν αποφάσεις».

Τι γίνεται με το οικονομικό, κάποιες ομάδες έχουν να παίρνουν και δόση από τα τηλεοπτικά: «Βασικό κομμάτι των εσόδων είναι τα τηλεοπτικά. Είναι καθαρό ότι από άλλες πλευρές έχουν εξαφανιστεί και οι χορηγοί και αυτοί που βοηθούσαν το σωματείο. Κανείς δεν μπορεί αυτή την στιγμή να τα σκέφτεται αυτά. Σταμάτησε και το τηλεοπτικό. Δυστυχώς δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε όσον αφορά κάποιες υποχρεώσεις. Βλέπετε τι γίνεται σε όλο το φάσμα της κοινωνίας. Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα και πρέπει να περάσει κάποιος χρόνος για να δούμε πως θα το λύσουμε το θέμα. Η ΚΟΠ νυχθημερόν προσπαθεί να βρει λύσεις, έχει επαφές και με την UEFA και με άλλες ομοσπονδίες και τις επόμενες μέρες πιστεύω ότι θα μπουν στο τραπέζι κάποιες εισηγήσεις».

Τια θα γίνει με τους μισθούς, θα πληρώσετε μέχρι μέσα Μαρτίου και από κει και πέρα όταν θα επαναρχίσει η δράση; «Ετοιμάζει ένα σχέδιο η ΚΟΠ και ορίστηκε και μια επιτροπή για να μιλήσει με τον ΠΑΣΠ. Εγώ θέλω να  μεταφέρω την άποψη μου στον εκτελεστικό πρόεδρο του ΠΑΣΠ Σπύρο Νοεφυτίδη. Εγώ πάντα ήμουν υπέρ των δικαιωμάτων των ποδοσφαιριστών και όσοι πέραν από τον Εθνικό κανείς δεν έχει παράπονο από τον Κίκη Φιλίππου. Αυτή την στιγμή υπάρχει μια εμπόλεμη κατάσταση, μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Μπορεί κάποιοι να έχουμε 5 λίρες στην άκρη για να περάσουμε αλλά εί ναι και οι άλλοι που δεν ξέρουν αν θα έχουν φαγητό την επόμενη μέρα και αυτό δεν θα σταμάτησε αύριο ή μεθαύριο. Όταν ο κ. Νεοφυτίδης λέει ότι κάποιοι βρήκαν την ευκαιρία να μην πληρώσουν τους ποδοσφαιριστές. Τέτοιες δηλώσεις από έναν παράγοντα που αντιπροσωπεύει τους ποδοσφαιριστές δεν είναι σωστές. Ο φίλος ο Σπύρος γνωρίζει πολύ καλά ότι τα σωματεία κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες. Άλλαξε πολύ η συμπεριφορά των παραγόντων απέναντι στους ποδοσφαιριστές. Αν σήμερα υπάρχει ποδόσφαιρο στην Κύπρο είναι λόγω των σωματείων και των παραγόντων. Ο Σπύρος δεν σκέφτεται περισσότερο από εμάς τους ποδοσφαιριστές. Δεν είναι ώρα να χωριστούμε στα δύο. Αν η επόμενη μέρα δεν έχει ποδόσφαιρο στην Κύπρο δεν υπάρχουν ούτε ποδοσφαιριστές και τότε ποιον θα εκπροσωπεί ο φίλος μου ο Σπύρος. Πρέπει όλοι μαζί να βάλουμε νερό στο κρασί μας για να υπάρξει επόμενη μέρα».

Για την κατάσταση του β΄ γκρουπ:«Οι έξι πρόεδροι του β΄ γκρουπ θα στείλουμε εισηγήσεις στην ΚΟΠ και θα καταθέσουμε σήμερα όλα αυτά που προτείνουμε. Ακολούθως τρεις εκπρόσωποι του α΄ γκρουπ και τρεις εκπρόσωποι του β΄ γκρουπ θα έχουμε μια τηλεδιάσκεψη».

Comments are closed.