16 Απριλίου, 2024
  • 16 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • Απάντηση Λίγκας Βελγίου σε UEFA: “Σας σεβόμαστε, αλλά ήταν η καλύτερη απόφαση”

Απάντηση Λίγκας Βελγίου σε UEFA: “Σας σεβόμαστε, αλλά ήταν η καλύτερη απόφαση”

By on 3 Απριλίου, 2020 0 392 Views

Ο εκπρόσωπος της Jupiler Pro League απάντησε στην επιστολή της UEFA τονίζοντας ότι η απόφαση που πάρθηκε για τη διακοπή του πρωταθλήματος ήταν η καλύτερη δυνατή.

Το μεσημέρι της Πέμπτης (2/4) το Βέλγιο με ψήφισμα της λίγκας αποφάσισε να τελειώσει η σεζόν και να στεφθεί πρωταθλήτρια η Μπριζ. Η UEFA και η ECA με επιστολή τους προς τις ομάδες τονίζουν ότι η διακοπή είναι η έσχατη λύση και απειλούν με αποκλεισμό όσες Λίγκες το κάνουν.

Μετά από αυτή την εξέλιξη ήρθε νέα αντίδραση από την πλευρά της Λίγκας του Βελγίου.

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος της Jupiler Pro League, Στιν Βαν Μπέβερ, με δήλωση του υπεραμύνθηκε της απόφασης που πάρθηκε παρά την απειλή της UEFA για αποκλεισμό. Μάλιστα, ανέλυσε το σκεπτικό σύμφωνα με το οποίο προχώρησαν σε αυτή τη λύση οι ομάδες του Βελγίου.

Συγκεκριμένα ανέφερε μεταξύ άλλων: “Κάθε πρωτάθλημα θα πρέπει να λάβει την απόφαση που θεωρεί ως η πλέον ενδεδειγμένη. Η μορφή του Βελγικού πρωταθλήματος είναι διαφορετική, με κανονική περίοδο και μετά με play-off. Έχουμε ακόμα μία αγωνιστική για την κανονική περίοδο και 10 για τα play-off.

Αυτό που μας ώθησε να πάρουμε την απόφαση ήταν το γεγονός ότι δεν ήταν δυνατό να γίνουν προπονήσεις, να πηγαίνουμε στο γήπεδο, και δεν ξέρουμε μέχρι πότε δεν θα μπορέσουμε να το κάνουμε. Έτσι αποφασίσαμε να τα σταματήσουμε. Σεβόμαστε την UEFA, αλλά αυτή ήταν η καλύτερη δυνατή απόφαση για το βελγικό ποδόσφαιρο”.