18 Απριλίου, 2024
  • 18 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΘΕΜΑΤΑ
  • Επιβεβαιώθηκαν 36 νέα κρούσματα.Κατέληξε μια γυναίκα σήμερα

Επιβεβαιώθηκαν 36 νέα κρούσματα.Κατέληξε μια γυναίκα σήμερα

By on 2 Απριλίου, 2020 0 398 Views

Τριάντα έξι νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη (02/04) το Υπουργείο Υγείας.  Όπως αναφέρθηκε πρόκειται για 24 κρούσματα τα οποία εντοπίστηκαν μέσω ιχνηλάτισης, το ένα είχε ταξιδεύσει στο εξωτερικό, ενώ για τα υπόλοιπα έντεκα το ιστορικό διερευνάται.  Δυστυχώς άλλος ένας άνθρωπος έχασε σήμερα τη ζωή του.  Πρόκειται για γυναίκα η οποία νοσηλευόταν σε ΜΕΘ.  Πρόκειται για γυναίκα 77 ετών, με υποκείμενα νοσήματα.  Ο συνολικός αριθμός των θανάτων στην Κύπρου ανέβηκε στους 10. 

Σε ερώτηση εάν επανεξετάζεται το ενδεχόμενο, κυρίως για Πάφο και Αραδίππου, όπως οι ασθενείς με κορωνοϊό να μπαίνουν σε καραντίνα, ο κ. Κωστρίκης είπε πως δεν πάρθηκε οποιαδήποτε απόφαση, αλλά είναι προφανές ότι και οι δύο περιοχές αποτελούν hot spots της λοίμωξης, οπότε θα τύχουν περισσότερης προσοχής.

Προσθέτοντας, ο κ. Νικολόπουλος, είπε πως οι περιοχές αυτές είναι στην σωστή κατεύθυνση και γι’ αυτό και υπάρχει αυξημένος εργαστηριακός έλεγχος.

Όσον αφορά τη σύγκριση της Κύπρου με άλλες χώρες και τους ασθενείς που υπάρχουν, ο κ. Νικολόπουλος είπε πως κινούμαστε σε πολλά πράγματα μέσα στους μέσους όρους.

Εννέα άτομα, όπως λέχθηκε, βρίσκονται διασωληνωμένα σε σταθερή αλλά κρίσιμη κατάσταση.  Στα θετικά το γεγονός ότι ένα άτομο το οποίο βρισκόταν διασωληνωμένο έχει αποσωληνωθεί.