18 Απριλίου, 2024
  • 18 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Μόρτεν Τόρσμπι:Κάποιοι δεν πήραν στα σοβαρά τον κορονοϊo

Μόρτεν Τόρσμπι:Κάποιοι δεν πήραν στα σοβαρά τον κορονοϊo

By on 1 Απριλίου, 2020 0 310 Views

Ο μέσος της Σαμπντόρια, Μόρτεν Τόρσμπι αναδείχθηκε νικητής στη μάχη με τον κορονοϊό και μίλησε στο gazzetta.gr για την δυσάρεστη εμπειρία του. Τα συμπτώματα, η διαίσθηση και η καραντίνα που δεν τηρήθηκε στην Ιταλία.

Ο Νορβηγός επιτελικός μέσος έπειτα από 4,5 σεζόν στην Χέρενφεν πραγματοποίησε τον Ιανουάριο του 2019, το μεγάλο άλμα στην καριέρα του παίρνοντας μεταγραφή στην Σαμπντόρια.

Στα 23 του εκπλήρωνε τον στόχο που είχε θέσει βρίσκοντας θέση σε ένα από τα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης, όπως είναι η Serie A.

Ένας από τους πρώτους ποδοσφαιριστές που διαγνώστηκαν θετικοί ήταν ο Νορβηγός μέσος, μαζί με άλλους έξι συμπαίκτες του Κόλεϊ, Αντονίνο λα Γκούμινα, Έκνταλ, Γκαμπιαντίνι, Ντεπάολι, Μπερεζίνσκι). Η Σαμπντόρια ήταν η ομάδα η οποία επλήγη περισσότερο με τον Τόρσμπι, να έχει αφήσει ευτυχώς πίσω του, την περιπέτεια που έζησε.

Ο πρώην παίκτης της Χέρενφεν βρέθηκε θετικός στις 13 Μαρτίου, αλλά όπως εξηγεί στο gazzetta.gr, είχε αντιληφθεί πως κάτι περίεργο συνέβη προτού υποβληθεί σε εξετάσεις.

«Αισθανόμουν περίεργα και μόλις είχε βγει θετικός στον ιό ένας συμπαίκτης μου. Εκεί άρχισα να καταλαβαίνω πως πιθανότατα έχω κολλήσει και εγώ. Μέσα μου είχε δημιουργηθεί αυτή η σκέψη, κάτι που επαληθεύτηκε από το τεστ που έκανα στη συνέχεια.

Έπρεπε να μπούμε σε καραντίνα όλοι μας στην ομάδα προκειμένου να ξεπεράσουμε όσο πιο σύντομα γίνεται αυτή την δοκιμασία. Ευτυχώς η ομάδα ήταν δίπλα μας σε ότι χρειαστήκαμε».

Όπως τονίζει ο Τόρσμπι, λόγω της γερής του κράσης τα συμπτώματα ήταν ήπια αν και στην αρχή δικαιολογημένα ανησυχούσε για την πορεία της υγείας του.

«Τα συμπτώματα που είχα ήταν πυρετός, πονοκέφαλος, αλλά και μυικό πόνο. Ασφαλώς όταν το συνειδητοποιείς νιώθεις ένα σοκ αφού δεν ξέρεις πως θα εξελιχθεί όλο αυτό. Ευτυχώς λόγω ηλικίας, αλλά και επειδή είμαι αθλητής, έχω καλή φυσική κατάσταση και το ξεπέρασα σχετικά εύκολα. Ήταν να σαν να πέρασα μια γρίπη, νιώθω καλά τώρα και ανυπομονώ να επιστρέψω στις προπονήσεις μαζί με τους συμπαίκτες μου».

Ο νεαρός μέσος, ο οποίος βρίσκεται σε καραντίνα ακολουθεί το πρόγραμμα που του έχει χορηγήσει η ομάδα του.

«Δεν είναι και ότι πιο ευχάριστο να περνάς όλη την μέρα στο σπίτι και να μην μπορείς να βγαίνεις έξω αλλά είναι κάτι που συμβαίνει σε όλους παγκοσμίως και πρέπει να κάνουμε υπομονή. Το σημαντικότερο είναι να έχουμε την υγεία μας και εμείς ως ποδοσφαιριστές να έχουμε την απαιτούμενη φυσική κατάσταση για να ανταποκριθούμε στις αγωνιστικές μας υποχρεώσεις. Ακολουθούμε συγκεκριμένο πρόγραμμα, το οποίο μας έχει χορηγήσει η ομάδα».

Ο Τόρσμπι έδωσε την δική του εξήγηση για την έξαρση του κορονοϊού, ειδικά στην Ιταλία, σημειώνοντας πως αρχικά ο κόσμος υποτίμησε τον ιό με συνέπεια να μην τηρείται η καραντίνα.

«Κανείς δεν περίμενε αυτή την εξέλιξη με τον κορονοϊό. Ίσως κάποιοι πριν από τρεις-τέσσερις εβδομάδες το πήραν αψήφιστα. Επειδή αρχικά κανείς δεν ήξερε που θα οδηγήσει όλο αυτό ο κόσμος δεν τηρούσε την καραντίνα και έβγαινε έξω. Έτσι ο ιός μεταδόθηκε πολύ γρήγορα σε περισσότερους ανθρώπους».

Ο Νορβηγός διεθνής έχοντας ιαθεί από τον κορονοϊό, υπογραμμίζει το αυτονόητο. Σε τέτοιες κρίσιμες στιγμές προέχει η υγεία…

«Όχι μόνο εμείς οι ποδοσφαιριστές, αλλά όλος ο κόσμος έχει ταλαιπωρηθεί από αυτή την κατάσταση. Το σημαντικότερο είναι η υγεία και όχι το ποδόσφαιρο.Το ζητούμενο είναι να βγούμε το συντομότερο δυνατό από αυτή την κατάσταση και να προσέχουμε όλοι τα αγαπημένα μας πρόσωπα».