20 Απριλίου, 2024
  • 20 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΚΕΤΣΠΑΓΙΑ:Σαν να τιμωρείται ο πλανήτης.Το πιο δίκαιο στο ποδόσφαιρο είναι να κριθούν όλα στο γήπεδο

ΚΕΤΣΠΑΓΙΑ:Σαν να τιμωρείται ο πλανήτης.Το πιο δίκαιο στο ποδόσφαιρο είναι να κριθούν όλα στο γήπεδο

By on 23 Μαρτίου, 2020 0 646 Views

Ο προπονητής της Ανόρθωσης, Τιμούρ Κετσπάγια, μίλησε στον Super Sport FM 104.0, για την έξαρση του κορωνοϊού στην χώρα μας, για το ενδεχόμενο επανέναρξης του πρωταθλήματος τον Μάιο, τους Ανανίτζε και Νταουσβίλι, ενώ παρέθεσε και την άποψη, όπως θα ήταν καλό να γίνονται περισσότεροι αγώνες των χειμώνα.

Για το πως περνά αυτό το διάστημα: «Και εγώ σπίτι, όπως όλος ο κόσμος. Πρέπει να ακούμε τους ειδικούς. Δεν το αντιμετωπίζουμε μόνο εμείς αυτό το πρόβλημα, πρέπει να είμαστε προσεχτικοί, να αποφεύγουμε να μαζευόμαστε πολλά άτομα μαζί. Πρέπει να είμαστε υπεύθυνοι απέναντι στους εαυτούς μας, όπως και απέναντι σε όλους τους άλλους».

Για το αν τηρεί απόλυτα του κανόνες: «Απόλυτα δεν θα το έλεγα, αποφεύγω τα μέρη που μαζεύεται ο κόσμος. Μένω στο σπίτι μου. Δεν είναι και εύκολο πράγμα να μένεις στο σπίτι. Έχεις αυτή τη δυνατότητα να είσαι σπίτι, έχει σχεδόν τρεις εβδομάδες που είμαστε σπίτι. Δεν είναι και εύκολο πράγμα. Σαν να τιμωρείται ο πλανήτης. Μπορεί και η φύση να ήθελε να σταματήσουν όλα αυτά. Οι βιομηχανίες, για να καθαρίσει και ο πλανήτης από τα καυσαέρια. Αυτή η ασθένεια, είναι κάτι που βλέπεις μόνο στα έργα αυτά τέτοια σενάρια. Είναι κρίμα που πεθαίνει ο κόσμος».

Για το αν προπονούνται ατομικά οι παίκτες στο σπίτι τους: «Όποιος έχει την όρεξη, κάνει αυτά που πρέπει να κάνει. Όποιος μπορεί να δουλέψει το κάνει, έχουμε επικοινωνία. Είναι και για μας δύσκολο. Πρώτα είπαμε για 2-3 μέρες ότι δεν θα γίνονται προπονήσεις, μετά είδαμε ότι δεν θα είχε προπονήσεις για μία εβδομάδα. Είναι δύσκολο να τους πεις τι μπορείς να κάνεις. Δεν μπορούν όλοι να προπονηθούν ατομικά. Αυτή τη στιγμή τελευταίο που σκεφτόμαστε είναι το ποδόσφαιρο. Πρέπει να ξεπεράσουμε όλοι μαζί το πρόβλημα που υπάρχει σε όλο τον κόσμο».

Για το ενδεχόμενο επανέναρξης τον Μάιο: «Με προβληματίζει και εμένα, δεν κάνουμε τίποτα πάνω από δύο εβδομάδες, όσο περνάνε μέρες είναι δύσκολο, χρειάζεται μέρες για να δουλέψεις, δεν σημαίνει πως αρχίζει Μάιο το πρωτάθλημα ότι θα είμαστε έτοιμοι, θα πρέπει να ξεκινήσουμε προπόνησες. Είναι κάποια πράγματα που δεν έχουν σκεφτεί, πρώτα απ’ όλα να περάσουν αυτά τα προβλήματα που υπάρχουν με την ασθένεια και να δούμε τι μπορεί να γίνει. Δεν μπορείς να ξεκινήσεις τον Μάιο να παίζεις ποδόσφαιρο. Πρέπει να μας πουν τουλάχιστον τρεις εβδομάδες πριν, να ετοιμάσουμε την ομάδα».

Για το τι θα μπορούσε να γίνει, ή σε περίπτωση διακοπής του πρωταθλήματος: «Ότι και να πούμε σε άλλες χώρες, Λίβερπουλ και Παρί για παράδειγμα θα μπορούσαν να αναδειχθούν πρωταθλήτριες, σε χώρες που παίζεται ακόμη το πρωτάθλημα, πιστεύω δεν είναι σωστό, να πάρει το πρωτάθλημα αυτή που είναι πρώτη. Θα ήταν άδικο για τις ομάδες που κάνουν την προσπάθεια για τον τίτλο και στο τέλος, να κριθούν όλα στα χαρτιά», ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε:
«Όπως είδα το πρόγραμμα, θα μπορούμε να παίζουμε μία εβδομάδα δύο παιχνίδια, και μετά ένα παιχνίδι. Το πρόβλημα δεν είναι τα παιχνίδια. Το χειμώνα, έχουμε ημερομηνίες που μπορούμε να παίξουμε Τετάρτες και δεν παίζουμε. Γιατί να μην παίζουμε παιχνίδια 15:00 τον χειμώνα και να αγωνιζόμαστε η ώρα 19:00, ημέρα Δευτέρα. Πρέπει κάποιοι άνθρωποι να τα σκεφτούν σοβαρά αυτά τα πράγματα. Δεν υπάρχει λογική. Γιατί να μην παίξουμε τον χειμώνα κάποιες Τετάρτες;»

Για το αν γίνεται ο προγραμματισμός της Ανόρθωσης: «Ο προγραμματισμός γίνεται καθημερινά. Αυτή τη στιγμή, αυτά που έχουμε μπροστά μας, δεν είναι ποδοσφαιρικά. Είναι πολύ πιο σοβαρά τα πράγματα. Δεν είναι μόνο στην Κύπρο που έχουμε αυτά τα προβλήματα. Στο ποδόσφαιρο θα βρούμε τις λύσεις, το θέμα είναι να βρούμε τις λύσεις και στα υπόλοιπα θέματα.

Για την άδεια σε Ανανίτζε-Νταουσβίλι: «Έτσι όπως είναι τα πράγματα, απαγορεύεται να έρθουν. Και να έρθει στην Κύπρο θα είναι σε καραντίνα δύο εβδομάδες. Όταν όλος ο κόσμος ηρεμήσει, τότε θα μιλήσουμε γι’ αυτά».

Για το αν ζήτησαν κι άλλοι να φύγουν: «Όχι. Το πρόβλημα με τον Νταουσβίλι, ήταν πως ήταν μόνος του εδώ, είχε στείλει την οικογένειά του στην Γεωργία και έκλεισαν το αεροδρόμιο από εκεί, δεν μπορούσε να επιστρέψει. Ήταν δύσκολο να ήταν μακριά από τα δικά του άτομα. Ήρθε και μου ζήτησε να πάει, αφού μου είπε πως δεν κοιμόταν τα βράδια, δεν μπορούσα να του πω να μείνει εδώ, όταν ήθελε να είναι δίπλα στην οικογένειά του. Ήταν δύσκολο για μένα να του απαγορεύσω να πάει. Είναι ανθρωπιστικό το θέμα».

Για την κατάσταση στην Γεωργία: «Είναι πιο λίγες οι επιπτώσεις, όμως έχουν πάρει δραστικά μέτρα από την αρχή. Δεν κυκλοφορεί κανένας. Μόνο αν κάποιος πάει στο φαρμακείο ή στις υπεραγορές».

Για τα δικά του άτομα: «Καλά είναι. Έχουμε καθημερινή επαφή. Έχω και την κόρη μου που είναι στην Αγγλία. Μιλήσαμε μαζί της. Εκεί είναι δύσκολα τα πράγματα. Αναγκαστήκαμε εμείς να της στείλουμε κάποια πράγματα. Στο τέλος βλέπεις ότι είναι μόνο… βιτρίνα αυτές οι χώρες. Αυτοί φάνηκαν πιο ερασιτέχνες από άλλες χώρες. Ακούς Αγγλία και λες, ίσως ξέρουν κάτι καλύτερο, αλλά στο τέλος…».

Για την δήλωση Ινφαντίνο: «Πράγματι και εμείς θέλουμε να γίνουν τα πράγματα με τον σωστό τρόπο. Δεν ξέρουμε κάποια πράγματα. Δεν θέλουμε να απογοητεύσουμε τους εαυτούς μας και γενικώς το ποδόσφαιρο. Όταν πρέπει κάτι να γίνει, πρέπει να γίνει σωστά. Εμείς, κάναμε πολύ μεγάλη προσπάθεια από την αρχή. Δεν θέλουμε αυτή η προσπάθεια, να την χαλάσουμε με βεβιασμένες κινήσεις που θα γίνουν».