Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Like

Α.ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ:Είναι άδικο να πάμε Ευρώπη για τις περσινές επιτυχίες…

20 Μαρτίου, 2020
2968 Views
0 Comments
Α.ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ:Είναι άδικο να πάμε Ευρώπη για τις περσινές επιτυχίες…

Ο πρόεδρος της ΑΕΛ, Ανδρέας Σοφοκλέους, μίλησε στο ραδιόφωνο του Active και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην εισήγηση του Πρόδρομου Πετρίδη, να παίξουν στην Ευρώπη οι περσινές ομάδες εάν ακυρωθεί το πρωτάθλημα αλλά και στο σενάριο επανέναρξης του πρωταθλήματος.Για την εισήγηση του Πρόδρομου Πετρίδη να παίξουν στην Ευρώπη οι περσινές ομάδες εάν ακυρωθεί το πρωτάθλημα:«Είναι άδικο αυτό. Όπως θα είναι άδικο, ΑΕΛ και ΑΕΚ να μείνουν εκτός Ευρώπης γιατί έχουν τις πιθανότητες τους να περάσουν στην Ευρώπη. Η σεζόν η περσινή τέλειωσε και εμείς ικανοποιηθήκαμε μέσω του κυπέλλου. Θα φανεί λίγο… κάπως να πάμε εμείς λόγω της περσινής επιτυχίας. Η πρόταση μου είναι όπως οι δύο ομάδες που δεν θα παίξουν Ευρώπη όποιες και αν είναι αυτές αν ακυρωθεί το πρωτάθλημα πρέπει αποζημιωθούν, αυτό το θεωρώ δίκαιο». Για το σενάριο επανέναρξης του πρωταθλήματος που έστειλε στις ομάδες η ΚΟΠ: «Εσείς πιστεύετε ότι θα προλάβουμε; Έχει κάποιο που μπορεί να δώσει ξεκάθαρη εικόνα; Μακάρι να ισχύσει η θέληση και η απόφαση της UEFA να τελειώσουν όλες οι διοργανώσεις μέχρι τις 30 Ιουνίου. Δύσκολο το βλέπω, έχουμε όλοι να διαχειριστούμε μία διαφορετική κατάσταση».

Για τις δηλώσεις του Άντρου Καραπατάκη να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα: «Για να καταφέρουμε να κάνουμε βήματα στο χώρο του ποδοσφαίρου, θα πρέπει να αφήσουμε τα προσωπικά μας συμφέροντα έξω. Άδικο είναι το σενάριο που είπε ο Πρόδρομος όπως και άδικο είναι να με αφήσεις εμένα έξω. Πιο άδικο είναι να πάμε οι περσινοί παρά να τελειώσει το πρωτάθλημα όπως είναι. Αν μείνουμε με το παλιό καθεστώς δεν θα υπάρχει άνοδος από τη Β’ Κατηγορία, άρα δεν θα ανέβουν ομάδες. Να μας αφήσετε μόνους μας σαν προέδρους και Ομοσπονδία να βρούμε τις δίκαιες λύσεις. Πρέπει να βρούμε δίκαιες λύσεις για όλους».

Για τις πρωτοβουλίες που ανέπτυξαν στα ΜΚΔ της ΑΕΛ: «Έχουμε κι άλλες σκέψεις. Από Δευτέρας θα ανακοινώσουμε πρόγραμμα στήριξης στις ευάλωτες ομάδες. Πρέπει, ναι, να κλειστούμε στο σπίτι μας αλλά και να βρούμε τρόπο ο ένας να βοηθήσει στον άλλο. Όποιος ζητά βοήθεια, να επικοινωνεί μαζί μας. Αν υπάρχουν ευάλωτες ομάδες που δεν μπορούν να κινηθούν, θα βοηθούμε εμείς. Έχουμε προσωπικό στην ΑΕΛ και όλα τα παιδιά δεχθήκαν να βοηθήσουν σ΄ αυτή την προσπάθεια. Αρχίζουμε, μαζί μας είναι και ο Κώστας Βήχας και όλοι ξέρουν πόσο μπορεί να βοηθήσει».

Για την σχέση του με τον κόσμο της ΑΕΛ και γιατί υπάρχει τόση αποχή: «Είναι ιδιόρρυθμοι οι οπαδοί μας. Δεν μπορείς να καταλάβεις εύκολα τους ΑΕΛίστες. Χόρτασαν από τίτλους. Κάναμε 44 χρόνια να πιάσουμε πρωτάθλημα, 30 χρόνια να πιάσουμε κύπελλο. Τι άλλο να θέλουν; Ότι θες μπορείς να πεις στον ΑΕΛίστα, αλλά δεν μπορείς να τον καλουπώσεις. Αρκετός κόσμος στο γήπεδο πήγαινε για να δει την κερκίδα. Πηγαίναμε διαβάθμιση και η Θύρα ήταν γεμάτη. Ο κόσμος απολάμβανε την ατμόσφαιρα. Αν πουλήσεις ψέματα στον ΑΕΛίστα θα έρθει πίσω. Αν τους πεις “έλα να πιάσουμε το Τσάμπιονς Λιγκ” θα έρθει, αλλά μετά θα τον χάσεις τελείως».

Για τις δηλώσεις του Παπασταύρου περί τιμολογίου για κατάκτηση του πρωταθλήματος: «Είναι πελλάρες. Δεν ξέρω αν πήγε κανένα τόπο και να του έδωσαν τιμοκατάλογο. Για να σου δώσουν τιμοκατάλογο, πρέπει να τον ζητήσεις. Έπρεπε να πει “παιδιά δεν συμμετέχω σ’ αυτό το πράγμα”. Δηλαδή όλοι εμείς που είμαστε τόσα χρόνια σε αυτό το χώρο… και αφού υπάρχει τόση βρωμιά γιατί μπήκε μέσα στο ποδόσφαιρο; Έπρεπε να σηκωστεί να φύγει αν έγινε έτσι. Ο φάκελος ο δικός μας είναι έτοιμος και θα πάει στην UEFA».

Για τη διαιτησία και αν επηρέασε φέτος την πορεία της ΑΕΛ: «Εμάς μας επηρέασε. Με καλή διαιτησία θα ήμασταν στην τρίτη θέση τουλάχιστον. Χάσαμε τουλάχιστον 10 βαθμούς, και άντε να μας έδωσε ένα βαθμό».

Ισχύει ακόμα η πρόθεση σας να αποχωρήσετε από την προεδρία της ΑΕΛ; «Έχει τρία χρόνια που τους είπα βαρέθηκα και θέλω να φύγω. Δεν έρχεται κάποιος. Το ίδιο ισχύει και σε άλλες ομάδες. Στην Ανόρθωση θα έρθει κάποιος; Ο Καραπατάκης θέλει να φύγει, θα έρθει κάποιος στην ΑΕΚ; Στον Απόλλωνα αν φύγει ο Κίρζης; Ανεβάσαμε πολύ εμείς που είμαστε τώρα τον πήχη και η μόνη σωτηρία είναι να βγεις στην Ευρώπη. Κανένας δεν μπορεί να καταλάβει γιατί βρίσκεται η Κύπρος στην 15-16 θέση. Επενδύουμε πολλά λεφτά».

Για τον προϋπολογισμό της ΑΕΛ: «Είναι πάνω από 3.000.000 ευρώ ο προϋπολογισμός της ΑΕΛ. Δεν είναι μόνο το μισθολόγιο μίας ομάδας. Είναι και τα έξοδα. Το μπάτζετ είναι περίπου 3.5 εκατομμύρια ευρώ».

Το καταληκτικό του μήνυμα: «Χαιρετίσματα στην εξουσία, αγαπάτε τους άλλους δίπλα σας. Στις δύσκολες στιγμές να βοηθάμε τους δίπλα μας. Τα άλλα είναι δευτερεύοντος σημασίας. Μέσα στην τρέλα της κρίσης, του ιού, εμείς να δημιουργήσουμε. Να δούμε την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη».

Comments are closed.