26 Απριλίου, 2024
  • 26 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Εισήγηση του προέδρου του ΑΠΟΕΛ προκαλεί αντιδράσεις(Να ακυρωθεί το πρωτάθλημα αν δεν ολοκληρωθεί)

Εισήγηση του προέδρου του ΑΠΟΕΛ προκαλεί αντιδράσεις(Να ακυρωθεί το πρωτάθλημα αν δεν ολοκληρωθεί)

By on 19 Μαρτίου, 2020 0 606 Views

Την επιθυμία του ΑΠΟΕΛ να ολοκληρωθεί το φετινό πρωτάθλημα, κορωνοϊού επιτρέποντος, έστω και αν χρειαστεί να υπάρχει αγωνιστική δράση τον Ιούλιο εξέφρασε ο Πρόδρομος Πετρίδης. Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ACTIVE 107,4 & 102,5 και την εκπομπή «Βάλε ένα γκολ» ο διοικητικός ηγέτης των γαλαζοκίτρινων τόνισε πως η θέση του ιδίου είναι πως εάν δεν είναι δυνατό να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα τότε η φετινή σεζόν θα πρέπει να ακυρωθεί και να εκπροσωπήσουν την Κύπρο στην Ευρώπη οι 4 ομάδες που έπαιξαν πέρσι. Δηλαδή να επαναληφθεί  στα χαρτιά …η περσινή βαθμολογία του πρωταθλήματος και το κύπελλο. Αναμένονται επίσημες αντιδράσεις από τις άλλες ομάδες.Ήδη παρόλο που ο φίλαθλος κόσμος έχει την προσοχή του στην αντιμετώπιση του ιού σχολιάζει την θέση του προέδρου του ΑΠΟΕΛ και διερωτάται  αν υπάρχει  νομικό υπόβαθρο πέραν από την ηθική πτυχή του θέματος για να σταθεί μια τέτοια εισήγηση και να περάσει από την ΚΟΠ και να δικαιολογηθεί στην ΟΥΕΦΑ. Ας μην μας διαφεύγει ότι  ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση και άρχισε η δεύτερη με σύνολο 23 αγωνιστικές. Η λύση που θα πρέπει να επιδιώξει το ποδόσφαιρο αν δεν μπορέσει να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα λόγω κορονοϊού πρέπει  να μην προκαλεί το περί δικαίου αίσθημα των ομάδων αλλά και του φίλαθλου κοινού και του συνόλου της κοινωνίας.

Η σχετική τοποθέτηση του προέδρου του ΑΠΟΕΛ:

Για το σενάριο της ΚΟΠ, ώστε να επαναρχίσει το πρωτάθλημα: «Μέχρι 30/6 θα πρέπει να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα, άντε και μία βδομάδα μέσα στον Ιούλιο. Μας έχουν ενημερώσει πως αν και εφόσον όλα πάνε καλά τότε την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου θα πρέπει να παιχτεί η δεύτερη αγωνιστική των πλέι οφ του πρωταθλήματος. Για να γίνει αυτό πρέπει μέσα του Απριλίου να αρχίσουν προπονήσεις. Είναι αυτό εφικτό;».

Για τις δηλώσεις του κ. Χαμπουλλά ότι κάποιοι βιάστηκαν να κλείσουν το ποδόσφαιρο: «Δεν ξέρω τι εννοούσε ο πρόεδρος της Ανόρθωσης, όμως υποθέτω πως είναι γιατί προέτρεξε λίγο να βάλει μπλόκο ο ΚΟΑ. Μπορούν να γίνουν προπονήσεις με μικρά γκρουπ. Δεν ξέρω ακριβώς τι εννοούσε ο κύριος Χαμπουλλάς. Όταν υπάρχει θέληση, υπάρχουν και λύσεις».

Για το σενάριο να τελειώσουν τα πρωταθλήματα και να ισχύει η περσινή βαθμολογία στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις: «Η πρώτη άποψη είναι έστω στις 7 ή στις 15 ή στις 20 Ιουλίου να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα, όπως προνοεί η προκήρυξη. Αυτό είναι το πρώτο και το κυριότερο που εγώ ως πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ θα στηρίξω. Όσον αφορά τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, οι άλλες χώρες έχουν πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα. Το ημερολογιακό πρόγραμμα της ΟΥΕΦΑ νομίζω θα διαφοροποιηθεί. Αν δεν ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα θα πρέπει να κάτσουμε κάτω και να βρούμε λύσεις. Εμείς ως ΑΠΟΕΛ έχουμε κάποιες εισηγήσεις να κάνουμε τις οποίες βρίσκουμε δίκαιες για όλα τις ομάδες. Όμως, δεν μπορούμε να εκφέρουμε άποψη για τα υπόλοιπα σωματεία. Ο καθένας έχει τη δική του άποψη».

Ποια είναι η εισήγηση του ΑΠΟΕΛ, πείτε μας: «Αφού δεν μπορεί να ολοκληρωθεί θα πρέπει να θεωρηθεί ως μη γενόμενη η σεζόν. Εάν δεν ολοκληρωθεί επαναλαμβάνω. Είναι άδικο για τις δύο ομάδες που προπορεύονται της βαθμολογίας αυτή την στιγμή και η εισήγηση είναι στην Ευρώπη να παίξουν οι άλλες τέσσερις ομάδες που έχουν αγωνιστεί πέρσι στην Ευρώπη και αυτό είναι προσωπική εισήγηση και ας μην παρεξηγηθώ. Θα πρέπει να βρεθεί μία οικονομική φόρμουλα για αποζημίωση προς τις δύο ομάδες που αυτή την στιγμή διεκδικούν ευρωπαϊκό εισιτήριο, της Ομόνοιας και της Ανόρθωσης με αποζημίωση μέσω της πορείας που θα έχουν οι άλλες τέσσερις ομάδες στην Ευρώπη. Εγώ το απεύχομαι αυτό το σενάριο και το επαναλαμβάνω».