19 Απριλίου, 2024
  • 19 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ
  • Ήρθε Κύπρο ο κορωνοϊός.Δυο άνδρες από Λεμεσό και Λευκωσία

Ήρθε Κύπρο ο κορωνοϊός.Δυο άνδρες από Λεμεσό και Λευκωσία

By on 9 Μαρτίου, 2020 0 481 Views

Δύο επιβεβαιωμένα περιστατικά κορωνοϊκού στην Κύπρο. Σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας Κωνσταντίνο Ιωάννου, δύο εκ των πενήντα περιστατικών που έχουν εξεταστεί είναι θετικά στον ιό.

Τονίζω, είπε ο Υπουργός, ότι δεν χρειάζεται πανικός, αλλά εγρήγορση. Όλοι πρέπει να λαμβάνουμε μέτρα αυτοπροστασίας, όπως το συχνό πλύσιμο των χεριών και άλλα μέτρα προστασίας που έχουν ανακοινωθεί.

Σημαντικό είναι ότι όσοι συμπατριώτες μας έχουν ταξιδέψει σε χώρες όπου υπάρχουν περιστατικά, να αυτοπεριοριστούν.

Το ένα περιστατικό αφορά άντρα 25 ετών από τη Λεμεσό που ήρθε από Μιλάνο στις 26/2. Είχε αυτοπεριοριστεί και στις δεύτερες εξετάσεις φάνηκε ότι είναι θετικός.

Το δεύτερο περιστατικό αφορά άντρα 64 ετών από τη Λευκωσία επαγγελματία υγείας σε δημόσιο Νοσηλευτήριο ο οποίος ήρθε από την Αγγλία στις 3 Μαρτίου και σήμερα επικοινώνησε με ιατρικούς λειτουργούς ότι εμφανίζει συμπτώματα.  Σύμφωνα με πληροφορίες του philenews, πρόκειται για γιατρό. Σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας, γίνονται έρευνες για να διαπιστωθεί με ποιους είχε έρθει σε επαφή ούτως ώστε να πραγματοποιηθούν εξετάσεις.

Είναι και οι δύο Κύπριοι και παρουσιάζουν ήπια συμπτώματα. Εξάλλου, όπως ανέφερε ο κ. Ιωάννου αρνητικές ήταν οι εξετάσεις για κορωνοϊό των στρατιωτών και των μαθητών.

Πηγή: philenews