25 Απριλίου, 2024
  • 25 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Σηκώθηκε η Κυρία!Με πάθος και ψυχή έπιασε την Ομόνοια στην κορυφή.Πήρε τη ρεβάνς από την ΑΕΚ 3-0

Σηκώθηκε η Κυρία!Με πάθος και ψυχή έπιασε την Ομόνοια στην κορυφή.Πήρε τη ρεβάνς από την ΑΕΚ 3-0

By on 8 Μαρτίου, 2020 0 14248 Views

Με αντίδραση μεγάλης ομάδας η Ανόρθωση επέστρεψε με δυναμικό τρόπο στις νίκες και δήλωσε παρούσα με αποφασιστικότητα στη μάχη του τίτλου. Μετά από δύο συνεχόμενες ήττες στο πρωτάθλημα, επανήλθε αποφασισμένη απέναντι στην ΑΕΚ από την οποία έχασε την περασμένη βδομάδα και όντας απολύτως ουσιαστική, της επικράτησε με 3-0. Η ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια εκμεταλλεύτηκε στο έπακρον τις πολλές στημένες φάσεις που είχε κερδίσει και σε τρεις από αυτές, σκόραρε τρία γκολ ενώ είχε άλλες 2-3 καλές ευκαιρίες για περισσότερα γκολ.

Μπορεί να είχε τύχη στο πρώτο γκολ όμως η Ανόρθωση έδειξε στοιχεία της ομάδας του Α’γύρου με παίκτες παθιασμένους.Ο Μεργκάσα επανήλθε και έδεσε το κέντρο ενώ ο Ράγιος πολύ ανεβασμένος και ο Οκριασβίλι ήταν πάλι εξαιρετικός.Ο Σίλντενφελντ ήταν κυρίαρχος ξανά στην άμυνα και πέτυχε το τρίτο γκολ που σκότωσε το ματς.Ο Ανανίτζε πήρε θέση στο αρχικό σχήμα στο αριστερό άκρο αλλά παρά την διάθεση του δεν μπόρεσε να διακριθεί και έγινε αλλαγή στο β’ ημίχρονο.Η ΑΕΚ αυτή την φορά μπλοκαρίστηκε από την τακτική της Ανόρθωσης ,αιφνιδιάστηκε από το αυτογκόλ και δεν απείλησε ουσιαστικά εκτός από το δοκάρι με απευθείας φάουλ.
Το παιχνίδι άρχισε ιδανικά για τους γηπεδούχους. Μετά από σέντρα του Ράγιος από εκτέλεση φάουλ, ο Τρισκόφσκι σε προσπάθειά του να διώξει, έστειλε την μπάλα με το κεφάλι στα δίχτυα της ομάδας του. Η ΑΕΚ αντέδρασε, όμως δεν είχε την τελική προσπάθεια, εγκλωβισμένη στην αμυντική λειτουργία των γηπεδούχων που ανέβασαν ρυθμό, όμως το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το τέλος του αγώνα.
Στο β’ ημίχρονο, η ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια μπήκε πιο αποφασιστικά στο γήπεδο, και έφτασε σε δεύτερο γκολ με τον Οκριασβίλι στο 51’, έπειτα από απευθείας εκτέλεση φάουλ και λάθος υπολογισμό του Τόνιο. Η ΑΕΚ κάπου εκεί είδε το… βαθμολογικό όφελος να απομακρύνεται, μετά και την χαμένη ευκαιρία του Ναράνχο. Η Ανόρθωση σφράγισε τη νίκη της με τον Σίλντενφελντ στο 66’, έπειτα από νέο στημένο, εκμεταλλευόμενος την σέντρα του Ράγιος. Από εκεί και πέρα δεν άλλαξε τίποτα στο παιχνίδι, με την Ανόρθωση να παίρνει τη νίκη και να πιάνει την Ομόνοια στην κορυφή.

4′ Φάουλ του Ράγιος από τα δεξιά, ο Τρισκόφσκι έπιασε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι προσπαθώντας να διώξει, όμως έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.
12′ Γύρισμα του Ναράνχο από τα αριστερά, που μπήκε στην περιοχή και προσπάθησε να βρει τον Τρισκόφσκι, ο Λόρια θα μπλοκάρει με δεύτερη προσπάθεια.
18′ Διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι οι γηπεδούχοι σε μαρκάρισμα του Τρουγιόλς πάνω στον Γκαλίτσιο που προσπάθησε να πάρει καλή θέση μέσα στην περιοχή μετά από γέμισμα. Από την επαναληπτική προβολή, δεν φαίνεται να υπάρχει κάτι το μεμπτό.
20′ Σέντρα του Γκαλίτσιου από τα δεξιά, ο Κωστάκης Αρτυματάς έπιασε την κεφαλιά, με τον Τόνιο να πέφτει στην αριστερή του γωνία και να διώχνει σε κόρνερ.

31′ Δοκάρι για την ΑΕΚ. Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ναράνχο, η μπάλα σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Λόρια.


48′ Σέντρα του Οκριασβίλι από τα αριστερά, ο Ράγιος προσπάθησε για το βολ-πλανέ, όμως δεν βρήκε σωστά την μπάλα με τον Τόνιο να μπλοκάρει εύκολα την μπάλα.
50 2-0Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Οκριασβίλι, λανθασμένος υπολογισμός από τον Τόνιο με την μπάλα να περνάει κάτω από τα πόδια του και να καταλήγει στα δίχτυα.
53′ Ο Ναράνχο μπήκε στην περιοχή από θέση μέσα δεξιά, έκανε το σουτ με την μπάλα να περνάει δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Λόρια.
57′ Κίτρινη κάρτα στον Νταβίντ Κανέδα.
61′ Ο Μανθάτης μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά, έκανε το σουτ με τον Τόνιο να μπλοκάρει.
63′ Εκτέλεση κόρνερ του Ράγιος από τα αριστερά, ο Γκαλίτσιος έπιασε την κεφαλιά με τον Τόνιο να μαζεύει την μπάλα.
64′ Ο Ράγιος έκανε το διαγώνιο σουτ από τα αριστερά με την μπάλα να καταλήγει δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Τόνιο.
66′ Ο Οκριασβίλι μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά, είχε όλο τον χρόνο και τον χώρο να επιλέξει αν θα δώσει την πάσα ή αν θα τελειώσει την φάση, άργησε και ο Φερνάντεζ έδιωξε σε κόρνερ.
66′ ΓΚΟΛ 3-0 Εκτέλεση κόρνερ του Ράγιος από τα αριστερά, ο Σίλντενφελντ πιο ψηλά από όλους, με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Τόνιο.
79′ Μακρινό σουτ του Σπόλιαριτς, η μπάλα πάνω από την εστία του Λόρια.
86′ Σέντρα του Σελίν από τα αριστερά, η μπάλα έφτασε στον Ράγιος στο πίσω δοκάρι που έκανε το σουτ, ο Τόνιο έδιωξε δύσκολα.

ΑΝΟΡΘΩΣΗ (Τ. Κετσπάγια): Λόρια, Σελίν, Σίλντενφελντ, Βργκοτς, Γκαλίτσιος, Κ. Αρτυματάς, Νταουσβίλι, Μαργκάσα(69′ Κατσαράβα), Ανανίτζε(55′ Μανθάτης), Ράγιος, Οκριασβίλι(81′ Βασιλακάκης)
Στον πάγκο: Παπαδόπουλος, Π. Αρτυματάς, Πηλέας, Καλτσάς, Χατζηβασίλης, ΙωάννουΑΕΚ (Ντ. Κανέδα): Τόνιο, Γκονζάλεθ, Τάντι, Τρουγιόλς, Άμπρααμ(85′ Αναστασίου), Σπόλιαριτς, Χέφελ, Φερνάντες, Γιάννου(54′ Ακοράν), Ναράνχο(73′ Κωνσταντίνου), Τρισκόφσκι
Στον πάγκο: Χριστοδούλου, Τούμπας, Ράσπας, Πλάνας, Τρύφωνος, Γκολομπάρτ

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Τιμόθεος Χριστοφή (Γ. Χαραλάμπους – Ν. Εγγλέζου) Κωνσταντίνος ΦελλάςΚΙΤΡΙΝΕΣ: Σελίν / ΣπόλιαριτςΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΓΗΠΕΔΟ:
 «Αντώνης Παπαδόπουλος»
ΘΕΑΤΕΣ: 5.900 Eισιτήρια