24 Απριλίου, 2024
  • 24 Απριλίου, 2024

Με αέρα… Ομόνοιας πέρασε με τριάρα από το Τσίρειο

By on 7 Μαρτίου, 2020 0 17798 Views

Σπουδαία και άνετη νίκη στο Τσίρειο πανηγύρισε η Ομόνοια η οποία επικράτησε 3-0 της ΑΕΛ άνοιξε την διαφορά στους τρεις βαθμούς από την Ανόρθωση, στους εφτά από το ΑΠΟΕΛ και στους οχτώ από τον Απόλλωνα και βάζει πίεση στους βασικούς αντιπάλους της ενόψει και των αυριανών τους αγώνων.
Η ομάδα του Μπεργκ πραγματοποίησε μια πειστική εμφάνιση, πήρε ένα μεγάλο αποτέλεσμα και έδειξε έτοιμη και αποφασισμένη κτυπήσει τον τίτλο .
Οι πράσινοι μπήκαν πολύ καλά στο παιχνίδι και κατάφεραν να μετουσιώσουν την υπεροχή τους σε γκολ με  δράστη του Κακουλλή στο 24΄ μετά από ασιστ-μισό γκολ του Ακιντόλα. Η ΑΕΛ ξύπνησε μετά το 40΄, είχε δοκάρι με τον Μαίντεβατς και τεράστια ευκαιρία με τον Μαέ αλλά δεν κατάφερε να ισοφαρίσει πριν από την ανάπαυλα.
Όπως άρχισε το πρώτο μέρος έτσι άρχισε και το δεύτερο η Ομόνοια η οποία με το… καλησπέρα έκανε το 2-0 με τον Γκόμες στο 52΄ και εκεί μπήκαν στέρεες βάσεις για το διπλό.
Ήταν φυσιολογικό να ανέβει η ΑΕΛ από εκείνο το σημείο και μετά όπως και έγινε αλλά οι γηπεδούχοι απλά κέρδισαν μέτρα, τίποτα περισσότερο. Η Ομόνοια διαχειρίστηκε άψογα το υπέρ της αποτέλεσμα, θα μπορούσε να το μεγαλώσει αν το πλασέ του Κακουλλή το οποίο απέκρουσε προ στιγμή ο Βοζίνια δεν σταματούσε στο δοκάρι, αλλά το έκανε με το πέναλτι του Νταρμπισάιαρ στο 86΄ το οποίο κέρδισε ένα λεπτό νωρίτερα ο Τιάγκο.


24΄ ΓΚΟΛ. 0-1. Άνοιξε το σκορ η Ομόνοια. Ο Ακιντόλα έφυγε και πάλι από δεξιά, έδωσε έτοιμο γκολ στον Κακουλλή ο οποίος με προβολή από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Βοζίνια.
28΄
 Επικίνδυνο γύρισμα του Κακουλλή από αριστερά, πρόλαβε και έδιωξε σε κόρνερ ο Αβραάμ προτού η μπάλα φτάσει στον Ακιντόλα.
33΄ Ωραία κίνηση και φαλτσαριστό σουτ του Αβραάμ λίγο μέσα από την περιοχή, ο Παντιλίμον ήταν σε ετοιμότητα και απέκρουσε την μπάλα.
38΄ Έκρυψαν την μπάλα οι ποδοσφαιριστές της Ομόνοιας. Τελικός αποδέκτης ο Μίκου ο οποίος από το ύψος της περιοχής έπιασε το φαλτσαριστό σουτ αλλά η μπάλα σταμάτησε στην πλάτη του Ράσο.
41΄ Τεράστια ευκαιρία για την ΑΕΛ. Ο Μαίντεβατς έπιασε το σουτ, ο Παντιλίμον έπεσε, άγγιξε την μπάλα με τα ακροδάκτυλα και την έστειλε στο δοκάρι.
42΄ Νέα μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΛ. Ο Μαέ από κοντά έστειλε την μπάλα έξω.
44΄ Γύρισμα του Λέζιακς, έπεσε και απέκρουσε ο Βοζίνια.


52΄ ΓΚΟΛ. 0-2. Διπλασιάζει τα τέρματα της η Ομόνοια η οποία αναπτύχθηκε πολύ όμορφα. Ο Τιάγκο έστρωσε στον Γκόμες ο οποίος με ένα μακρινό αλλά τεχνικό σουτ έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία των διχτύων του Βοζίνια.
57΄
 Απειλεί η ΑΕΛ αλλά η κεφαλιά του Ράσο έφυγε έξω.
66΄ Καλό σουτ του Αγκάνοβιτς, η μπάλα κόντραρε και έφυγε κόρνερ.
67΄ Τεράστια ευκαιρία για την Ομόνοια. Ο Κακουλλής έκανε το πλασέ, απέκρουσε ο Βοζίνια, η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι και έφυγε κόρνερ.
73΄ Καλό σουτ του Αγκάνοβιτς, έπεσε σωστά και μπλόκαρε ο Παντιλίμον.

85΄ Κέρδισε πέναλτι η Ομόνοια σε ανατροπή του Τιάγκο από τον Βοζίνια.
86΄ ΓΚΟΛ. 0-3. Από τα 11 βήματα ο Ματ Ντάρμπισάιαρ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

ΟΙ 11ΑΔΕΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ

ΑΕΛ (Ντ.Κέρκεζ): Βοζίνια, Τεσέιρα, Ράσο, Αντωνίου (64΄ Τόρες), Αβραάμ (56΄ Γκαζαριάν), Κυριάκου, Μεντόγεβιτς, Ζτραβκόφσκι (56΄ Αντάμοβιτς), Αγκάνοβιτς, Μαέ, Μαίντεβατς
Στον πάγκο: Πρόσεκ,Γερολέμου, Χουράδο, Παντελή, Τεξέιρα, Φράγκος.

ΟΜΟΝΟΙΑ (Χ.Μπέργκ): Παντιλίμον, Λανγκ, Λούφτνερ, Λέζιακς, Χούμποτσαν (70΄ Κούσουλος), Γκόμες, Γκόμεθ, Τιάγκο, Ακιντόλα, Κακουλλής  (80΄ Νταρμπισάιαρ) Μίκου.
Στον πάγκο: Κυριακίδης, Μανρίκε, Στυλιανού, Χαραλάμπους, Τζιωνής, Ορτέγα, Λοίζου, Νταρμπισάιαρ.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Αβραάμ/ Γκόμεθ, Γκόμες

ΘΕΑΤΕΣ:
5050 εισιτήρια
ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ: Αντμίρ Σέχοβιτς (Βοσνία) (Σενάντ Ιμπρισιμπέγκοβιτς – Αμέρ Μάτσιτς), 4ος: Κυριάκος Χριστοδούλου, Παρ.: Παναγιώτης Γερασίμου