29 Μαρτίου, 2024
  • 29 Μαρτίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Iδιαίτερα ευχάριστο για το ΑΠΟΕΛ η προσέλευση του κόσμου.Προσήλωση στα ντέρμπι που ακολουθούν

Iδιαίτερα ευχάριστο για το ΑΠΟΕΛ η προσέλευση του κόσμου.Προσήλωση στα ντέρμπι που ακολουθούν

By on 3 Μαρτίου, 2020 0 1412 Views

Ο Νεκτάριος Πετεβίνος μίλησε στον Super Sport FM 104.0 για την επόμενη μέρα του ντέρμπι με την Ομόνοια και τη συνέχεια στο φετινό πρωτάθλημα.

Για το ντέρμπι και το 0-0: «Γενικότερα την εικόνα του χθεσινού αγώνα, την έχουμε δει αρκετές φορές να συμβαίνει ανεξαρτήτως του ποιες ομάδες αγωνίζονται. Ολοκληρώνοντας τις πρώτες αναμετρήσεις της α’ φάσης, αυτοί που πήραν τις πρώτες 6 θέσεις, δεν υπάρχουν κάποια σκορ που έχουν ξεχωρίσει ιδιαίτερα και να υπάρξει μια απόσταση. Είναι περίεργο που το ΑΠΟΕΛ διατηρεί τις μεγαλύτερες νίκες μεταξύ των ομάδων της πρώτης 6άδας, αυτό το 3-0 με την ΑΕΛ στην πρεμιέρα και το 4-1 κόντρα στην Απόλλωνα. Από τους αγώνες που έχουν γίνει μέχρι τώρα, είναι και αυτός ένας καθρέφτης του πρωταθλήματος μέχρι τώρα, του τι έχει συμβεί για να έχουμε ένα πρωτάθλημα άκρως ανταγωνιστικό. Δεν μπορεί να προδικάσει κάποιος αν θα είναι καθρέφτης αυτά τα παιχνίδια και στην β’ φάση. Εμείς πρέπει να δούμε τη δική μας ομάδα και κλείνοντας την α’ φάση του πρωταθλήματος και ένα πολύ κοπιαστικό κύκλο αγώνων, που θεωρώ πως μόνο εμείς καταλαβαίνουμε πόσο δύσκολος ήταν, ήρθε η ώρα να κάνουμε μία καλύτερη αξιολόγηση, να δούμε όλους τους ποδοσφαιριστές για να αποκτήσουμε μία βάση και να μπούμε στην β’ φάση πλήρως προσηλωμένοι».

Για το ότι το ΑΠΟΕΛ εμφανίζει σημάδια κούρασης και χθες φάνηκε προς το τέλος της αναμέτρησης: «Υπάρχει δηλαδή κάποιος που το αμφισβητεί. Αν κάποιοι λένε πως είναι κουρασμένοι από τα συνεχόμενα παιχνίδια, το ΑΠΟΕΛ τι να πει; Το ΑΠΟΕΛ βρίσκεται εκεί που βρίσκεται και πρέπει να το διαχειριστούμε. Είδαμε πολλές ομάδες να έχουνε ξεφουσκώσει σε σχέση με το τι έκαναν προηγουμένως. Αυτό είναι ένα ζήτημα που πρέπει να αξιολογηθεί ορθά. Αυτά είναι γεγονότα. Χθες στα πρώτα 6 λεπτά, το ΑΠΟΕΛ έκανε τέσσερις τελικές. Δεν θυμάμαι κάποιο άλλο  παρόμοιο παιχνίδι, που στα πρώτα 25λεπττά να είχε τόση κυριαρχία η μία ομάδα στο γήπεδο. Αν κάποιος είδε το παιχνίδι, θα διακρίνει πως η πίεση του ΑΠΟΕΛ ξεκινούσε από πάρα πολύ ψηλά, γι’ αυτό και έγιναν τόσα πολλά λάθη και κλεψίματα που είχε κλείσει μέχρι το 35’ το ΑΠΟΕΛ, με ένα συντριπτικό ποσοστό κατοχής της μπάλας. Ήταν επόμενο να δυσκολευτούμε στη συνέχεια αφού δεν καταφέραμε να σκοράρουμε. Κατανοώ τους ποδοσφαιριστές, είχαν ένα πολύ κοπιαστικό παιχνίδι στην Βασιλεία. Είναι ένα παιχνίδι στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ και δεν μπορείς να το αγνοήσεις. Αυτό παίζει τον ρόλο του και νομίζω φάνηκε ιδιαίτερα από το 70’ και μετά. Και για το λόγω του ότι δεν είχαμε την απαραίτητη βοήθεια από τις αλλαγές, κάτι που τόνισε και ο προπονητής».

Για το ότι δεν σκοράρει το ΑΠΟΕΛ στα τελευταία παιχνίδια: «Τα γνωρίζουμε όλα αυτά. Όπως και επίσης, αν στα παιχνίδια τα οποία δεν σκοράραμε, βάζαμε στα μισά, ένα γκολ, θα ήταν εντελώς διαφορετική η βαθμολογία. Προπονητής και ποδοσφαιριστές προσπαθούν με τον κ. Ουζουνίδη να δοκιμάζει πράγματα για να βρει τον ιδανικό συνδυασμό. Η δουλειά που γίνεται απ’ όλους, επικεντρώνεται στο επιθετικό τρίτο και τα τελειώματα των φάσεων».

Για τους λόγους που έμειναν εκτός οι Γιάκολις, Βιντιγκάλ και Χάνι: «Αν κάποιος κοιτάξει τους 8 που ήταν στον πάγκο, είχαμε ένα τερματοφύλακα, δύο αμυντικούς και οι υπόλοιποι επιθετικοί. Εξ’ όσον αυτή ήταν η επιλογή του προπονητή να τους αφήσει εκτός».

Για την προσέλευση του κόσμου: «Πρέπει να πω ότι η προσέλευση μας εξέπληξε. Ήταν ημέρα Δευτέρα,  και το μεσημέρι είχαμε προπωλήσει 1600 εισιτήρια. Είχαν ξεπεράσει τις 2000 αυτά που πωλήθηκαν στα ταμεία. Ήταν ιδιαίτερα ευχάριστο για εμάς, όπως και η διάθεση που έδειξε ο κόσμος. Ευτυχώς που υπάρχει και ο οπαδικός ανταγωνισμός και ευελπιστώ πως αυτά είναι μηνύματα για το τι θα ακολουθήσει και στη συνέχεια που θα έχουμε συνεχώς ντέρμπι».