28 Μαρτίου, 2024
  • 28 Μαρτίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Γιώργος Κούμας: «Τα χαρακτηριστικά του Βάλεμ ταιριάζουν με το δικό μας όραμα για την Εθνική»

Γιώργος Κούμας: «Τα χαρακτηριστικά του Βάλεμ ταιριάζουν με το δικό μας όραμα για την Εθνική»

By on 27 Φεβρουαρίου, 2020 0 420 Views

Η ομιλία του Προέδρου της ΚΟΠ στην παρουσίαση του Ομοσπονδιακού μας προπονητή.

«Καλωσορίζουμε επίσημα στην Κύπρο και στην Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου το νέο προπονητή της Εθνικής Ανδρών.

Ο Γιόχαν Βάλεμ δεν είναι ένας τυχαίος προπονητής, καθώς προέρχεται από το Βέλγιο, την καλύτερη ομάδα του κόσμου τα τελευταία χρόνια  αφού είναι νούμερο ένα στην κατάταξη της FIFA. 

Για έξι χρόνια, ήταν στην Εθνική Ελπίδων της χώρας, έχοντας παράξει έργο το οποίο έχει αναγνωριστεί από όλους στην πατρίδα του. 

Τα χαρακτηριστικά του κ Βάλεμ συνάδουν με το όραμα που έχουμε ως Ομοσπονδία για το μέλλον της Εθνικής μας ομάδας. 

Μέσα από τις συζητήσεις που είχαμε μαζί του το τελευταίο διάστημα, διαπιστώσαμε πως έχουμε κοινές αντιλήψεις και στόχους.

Θέλουμε να φτιάξουμε μια Εθνική ομάδα με παρών και μέλλον που να εκπροσωπεί την πατρίδα μας επάξια στο εξωτερικό και να μας κάνει  περήφανους.

Ως ηγεσία της ΚΟΠ, θα στηρίξουμε το νέο προπονητή και τους συνεργάτες του και θα τους δώσουμε όλα τα εφόδια έτσι ώστε, μαζί με τους διεθνείς μας, να φέρουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. 

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να πω πως κάθε άλλο παρά μηδενίζουμε το έργο που έγινε μέχρι σήμερα στην Εθνική μας ομάδα. 
Έγιναν βήματα προς τα εμπρός για αυτό και σήμερα, η προσπάθεια δεν αρχίζει από το μηδέν. 

Επιτρέψτε μου μόνο να στείλω ένα μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση. Όλοι θα πρέπει να κάνουμε υπομονή και να δώσουμε χρόνο στον προπονητή και στην ομάδα να εργαστούν μεθοδικά και προσεγμένα. 

Κλείνοντας, και πριν ολοκληρώσω το χαιρετισμό μου και το καλωσόρισμα στο νέο προπονητή, θα ήθελα να σας πω πως πίσω από τα γεγονότα των τελευταίων ημερών, το Κυπριακό ποδόσφαιρο παραμένει ζωντανό και ισχυρό.

Διανύουμε ένα από τα πιο ανταγωνιστικά πρωταθλήματα που ζήσαμε ποτέ, βρισκόμαστε σε μια περίοδο όπου Κύπριοι ποδοσφαιριστές διαπρέπουν στο εξωτερικό, οι ομάδες μας  δίνουν το παρών τους στους ομίλους Ευρωπαϊκών διοργανώσεων και η  Εθνική μας μπαίνει πλέον σε μια νέα εποχή. 

Μέσα από όλα όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό, να είστε βέβαιοι πως το ποδόσφαιρο θα βγει νικητής γιατί οι αρχές και οι αξίες που πρεσβεύει είναι τόσο δυνατές, ταυτόσημες με την ίδια τη ζωή. 

Θέλω να επαναλάβω, αυτό που μόλις προχθές είπε ο Πρόεδρος της UEFA Αλεξάντερ Σέφεριν στον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη «Σας ευχαριστώ για την πρόθεση σας να βοηθήσετε, αλλά, εξακολουθώ να πιστεύω ότι το ποδόσφαιρο θα λύσει από μόνο του τα προβλήματα του».

Προβλήματα υπάρχουν και θα τα λύσουμε και εκεί που χρειαζόμαστε την συμβολή της Πολιτείας θα την ζητήσουμε.

Σας ευχαριστώ για την παρουσία σας στη σημερινή μας εκδήλωση»