26 Απριλίου, 2024
  • 26 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Έχασε από το Var το ΑΠΟΕΛ και αντίο Ευρώπη με νέα ήττα.Χαμένο πέναλτι από τον Ντε Βινσέντι

Έχασε από το Var το ΑΠΟΕΛ και αντίο Ευρώπη με νέα ήττα.Χαμένο πέναλτι από τον Ντε Βινσέντι

By on 27 Φεβρουαρίου, 2020 0 4627 Views

Το ΑΠΟΕΛ ηττήθηκε από την Βασιλεία στην Ελβετία με 1-0 και αποχαιρέτησε το Γιουρόπα Λιγκ στην φάση των «32» με συνολικό σκορ 4-0. Το γκολ των Ελβετών προήλθε από τα έντεκα βήματα, με τον Πάβελ Κράλοβετς να συμβουλεύεται το VAR, υποδεικνύοντας την άσπρη βούλα, σε μία περίπτωση που από την επαναληπτική προβολή δεν φαίνεται να υπάρχει ανατροπή από τον Ιωάννου πάνω στον Στόκερ. Το ΑΠΟΕΛ είχε πάντως την ευκαιρία να ισοφαρίσει… με το ίδιο νόμισμα στο 74’, όμως ο Ντε Βινσέντι σπατάλησε την ευκαιρία με μία κακή εκτέλεση πέναλτι.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη να μην έχει καθαρό μυαλό και να κάνει αρκετά λάθη σε μεταβιβάσεις. Οι Ελβετοί βρήκαν δύο ευκαιρίες στο πρώτο 15λεπτο με τον Αντέμι, όμως μία η αστοχία του επιθετικού της Βασιλείας και μία ο Βάτερμαν, αποσόβησαν το γκολ. Πάνω που είχε ελέγξει το ρυθμό του αγώνα το ΑΠΟΕΛ, οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι στο 36’. Ο Στόκερ μπήκε στην περιοχή, έπεσε κάτω στο έδαφος μετά από μαρκάρισμα του Νικόλα Ιωάννου, ο Πάβελ Κράλοβετς έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι όμως με το που βγήκε εκτός η μπάλα, η φάση ελέγχθηκε από το VAR. Αφού το είδε ο Τσέχος, έδειξε (λανθασμένα) την άσπρη βούλα, αφού ο ποδοσφαιριστής του ΑΠΟΕΛ φαίνεται να παίζει πρώτα την μπάλα. Ο Φρέι, δεν αστόχησε και άνοιξε το σκορ διαμορφώνοντας το αποτέλεσμα ημιχρόνου, αφού δεν άλλαξε τίποτα μέχρι το τέλος.

Στο β’ ημίχρονο, ο Μαρίνος Ουζουνίδης έριξε στον αγωνιστικό χώρο τον Ντε Βινσέντι και το ΑΠΟΕΛ κράτησε περισσότερο μπάλα. Οι Ελβετοί, χαλάρωσαν, λόγω και του ότι «κλείδωσαν» την πρόκριση, αφού… μόνο με θαύμα έδειχναν να αλλάζουν τα δεδομένα. Οι γαλαζοκίτρινοι είχαν την κατοχή, όμως ευκαιρίες δεν δημιούργησαν μπροστά από την εστία του Νίκολιτς. Είχαν όμως μεγάλη ευκαιρία στο 74’, μετά από ανατροπή του Ισούφι πάνω στον Ιωάννου, να ισοφαρίσουν το παιχνίδι, όμως ο Ντε Βινσέντι δεν βρήκε (ούτε) στόχο από τα έντεκα βήματα. Μετά από εκείνη την φάση, στο παιχνίδι δεν καταγράφηκε τίποτα αξιόλογο με το σκορ να μένει μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα του Τσέχου.

Έτσι, το ΑΠΟΕΛ αποχαιρέτησε την φετινή διοργάνωση με δεύτερη ήττα και πλέον στρέφει την προσοχή του στο ντέρμπι της Δευτέρας με την Ομόνοια για το πρωτάθλημα.

74′ Έχασε την ευκαιρία να ισοφαρίσει ο Ντε Βινσέντι. Το 1-0 παραμένει αφού ο Αργεντινός πραγματοποίησε μία κακή εκτέλεση, με την μπάλα να περνάει δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Νίκολιτς που έπεσε σωστά στην γωνία του.
73′ Πέναλτι για το ΑΠΟΕΛ. Ο Νικόλας Ιωάννου ανατράπηκε πάνω στην γραμμή της μεγάλης περιοχής από τον Ισούφι. Σωστά δόθηκε η παράβαση η οποία ελέγχθηκε και από το VAR.


38′ ΓΚΟΛ 1-0 Ο Φρέι έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Βάτερμαν, που έπεσε στην αντίθετη πλευρά.
36′ Ζήτησαν πέναλτι οι γηπεδούχοι για πέσιμο του Στόκερ στην περιοχή μετά από μαρκάρισμα του Ιωάννου. Ο Πάβελ Κράλοβετς συμβουλεύτηκε το VAR και υπέδειξε την παράβαση. Η επαναληπτική προβολή, δείχνει πως ο Νικόλας Ιωάννου παίζει την μπάλα και ο αντίπαλος βρίσκει το πόδι του Ιωάννου και πέφτει.

ΒΑΣΙΛΕΙΑ: Νίκολιτς, Κομέρ, Κάμπο, Στόκερ, Ριβέρος, Φρέι(70′ Ραμίρες), Πετρέτα(46′ Ζέγκροβα), Τζιάκα, Μπέργκστρομ, Ισουφί, Αντέμι(32′ Καμπράλ)
Στον πάγκο: Ντε Μολ, Πουλουλού, Μπουντζιακού, Μάρσιαντ
ΑΠΟΕΛ: Βάτερμαν, Τάμαρι(70′ Πάβλοβιτς), Μάτιτς, Γιάκολις(46′ Ντε Βινσέντι), Βούρος, Μερκής, Γένσεν, Ιωάννου, Αλωνεύτης(62′ Εφραίμ), Σάβιτς, Μιχαΐλοβιτς
Στον πάγκο: Μπέλετς, Χαλένιους, Γουίλερ, Άλεφ

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μάτιτς, Γένσεν, Εφραίμ, Βούρος

ΘΕΑΤΕΣ: 14.250 εισιτήρια ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Πάβελ Κράλοβετς(Τσέχος), βοηθοί οι Ι. Νάβορνικ-Τ. Μοκρούς και 4ος ο Μίροσλαβ Ζελίνκα