18 Απριλίου, 2024
  • 18 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Απάντησε η Κυρία με νίκη (0-2)πρόκριση μέσα στο Αμμόχωστος

Απάντησε η Κυρία με νίκη (0-2)πρόκριση μέσα στο Αμμόχωστος

By on 26 Φεβρουαρίου, 2020 0 1679 Views

Η Ανόρθωση αντέδρασε σαν μεγάλη ομάδα και ξεπέρασε αμέσως την σφαλιάρα από τον Εθνικό και μέσα στο Αμμόχωστος κέρδισε 2-0 τη Ν. Σαλαμίνα και πήρε πανηγυρικά την πρόκριση και έκλεισε ραντεβού με την Ομόνοια στις 22 Απριλίου για τον πρώτο ημιτελικό.

 Ο Ντουρίς σκόραρε νωρίς σαν φορ ολκής αξιοποιώντας την πάσα του Χριστοφή και ο Οκριασβίλι στο 87΄με το στήθος σφράγισε την πρόκριση μετά από εξαιρετική συνεργασία Ράγιος-Σελίν

Οι δύο ομάδες είχαν από ένα δοκάρι. Στο 28΄ για τη Νέα Σαλαμίνα, ο Μαριάνοβιτς με απευθείας εκτέλεση φάουλ από διαγώνια θέση και στο 38΄ για την Ανόρθωση, ο Οκριασβίλι με διαγώνιο σουτ από το ύψος της περιοχής.

 Ο Κετσπάγια θωράκισε την μεσαία γραμμή σήμερα με τους Αρτυματά,  Νταουσβίλι και Μαρκάσα που επανήλθε και ξεκίνησε με τριάδα κεφάτη στην επίθεση με Χριστοφή, Οκριαβίλι και Ντούρις ενώ η άμυνα θύμισε την προ ενός άμυνα της Ανόρθωσης. Σίλντενφελντ, Βργκοτς, Γκαλίτσιος και Σελίν έδεσαν ξανά  και δεν άφησαν την απαιτητική επίθεση της Ν.Σαλαμίνας να φτιάξει δύσκολες φάσεις για τον Λόρια.

Δεν ήταν εύκολη η αποστολή του Κετσπάγια και των παικτών του μετά την πεντάρα από τον Εθνικό και το 1-1 του πρώτου αγώνα απέναντι σε μια ομάδα που στα τρία προηγούμενα παιγνίδια πέτυχε 5 γκολ κατά της Ανόρθωσης.

Στο πρώτο ημίωρο η Ανόρθωση ήταν κυρίαρχη και εκτός από το γρήγορο γκολ απείλησε για δεύτερο πριν δώσει γήπεδο στους γηπεδούχους που απείλησαν με ένα απευθείας φάουλ ενώ ο Οκριασβίλι σημάδεψε το δοκάρι μετά από μια εξαιρετική ενέργεια..Στο δεύτερο ημίχρονο η Ανόρθωση πρόσεξε την άμυνα και όταν κουράστηκε ο Μαργκάσα άλλαξε τακτική ο Κετσπάγια με την είσοδο του Ράγιος ενώ ο Μανθάτης ανταποκρίθηκε στο έπακρον στην αποστολή του όταν μπήκε στο παιγνίδι όπως και ο Βασιλακάκης. Αμύνθηκε η Ανόρθωση αποτελεσματικά και έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει στην επίθεση. Πληγώθηκε ο εγωισμός   των παικτών της Ανόρθωσης από το χαστούκι στο Δασάλι και σήμερα έπρεπε να προκριθούν ή να πέσουν…και άλλο ψυχολογικά. Πέτυχαν και έδωσαν απάντηση σε αυτούς που ειρωνεύτηκαν ή αμφισβήτησαν την Ανόρθωση μετά από ένα αρνητικό αποτέλεσμα.  Ο Κετσπάγια έδειξε ότι μπορεί να διαχειριστεί και τις άσχημες στιγμές και σήμερα άρχισε με σωστή τακτική καιμ όταν χρειάστηκε ανακάτωσε την τράπουλα και δικαιώθηκς.

Ο κόσμος της Ανόρθωσης στάθηκε στο πλευρό της ομάδας και της έδωσε την δύναμη να φθάσει στην πρόκριση και πλέον σκέφτεται την ΑΕΚ για τον αγώνα της Κυριακής.

Η Ν.Σαλαμίνα πρόσπάθησε αλλά ενώ ήθελε και έκανε οπως στα προηγούμενα παιγνίδια με την Ανόρθωση δεν μπόρεσε να βρεί διαδρόμους ελεύθερους προς την εστία του Λόρια γιατί αυτή την φορά ή άμυνα της Ανόρθωσης ήταν συγκεντρωμένη και δεν άφησε αέρα στους επιθετικούς της.

Ο κόσμος μτης Ν.Σαλαμίνας έδωσε βροντρό παρών όσο ποτέ στη φετινή χρονιά αλλά δεν γεύτηκε την χαρά της πρόκρισης για την οποία έλπιζαν μετά το 1-1 του πρώτου αγώνα.

ΓΚΟΛ -ΔΟΚΑΡΙΑ

85΄ ΓΚΟΛ 0-2 Τακουνάκι του Ράγιος στον Σελίν, παράλληλη μπαλιά στον Οκριασβίλι, ο οποίος με το στήθος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.


38΄ Διαγώνιο σουτ του Οκριασβίλι από το ύψος της περιοχής, η μπάλα βρήκε στο κάθετο δοκάρι και πέρασε έξω.
 
28΄ Εκτέλεση φάουλ του Μαριάνοβιτς, η μπάλα σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι. Στην επαναφορά ο Κωστή έκανε το σουτ με την μπάλα να βρίσκει στο σώμα του Ντούρις.

3΄ ΓΚΟΛ 0-1 Παράλληλη μπαλιά του Χριστοφή, ο Ντούρις με πλασέ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ (Σάββας Πουρσαϊτίδης): Κίσσας, Χριστοφόρου, Λαμπό, Ντέιβιντ, Μπαραβίκας (82΄ Σιαθάς), Κορέια, Κωστή, Μαριάνοβιτς, Τέλφερ (46΄ Ελουντού), Σίμπσον (59΄ Μαουρίσιο), Κίνγκσλεϊ
Στον πάγκο: 
Βεσελόφσκι, Σέζαρ, Νουρ, Παύλου, Σαν Ρομάν, ΡέινολντςΑΝΟΡΘΩΣΗ (Τιμούρ Κετσπάγια): Λόρια, Γκαλίτσιος, Βργκοτς, Σίλντενφελντ, Σελίν, Κ. Αρτυματάς, Μαργκάσα (68΄ Ράγιος), Νταουσβίλι, Χριστοφή (46΄ Μανθάτης), Οκριασβίλι, Ντούρις (76΄ Βασιλακάκης)
Στον πάγκο: Παπαδόπουλος, Π. Αρτυματάς, Πηλέας, Καλτσάς, Ιωάννου, Ανανίτζε 
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: 
Ράντε Ομπρένοβιτς (Γκρέγκα Κορτέζ – Τόμισλαβ Πόσπεχ), 4ος: Αναστάσης Αναστάση, Παρ.: Παναγιώτης Γερασίμου
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μαριάνοβιτς (2η), Λαμπό, Κορέια (2η) / Μαργκάσα , ΟκριασβίλιΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΓΗΠΕΔΟ: 
«Αμμόχωστος»
ΘΕΑΤΕΣ: 3.000
ΣΤΟ ΟΡΙΟ ΚΑΡΤΩΝ
Νέα Σαλαμίνα: 
Κορέια, Ντέιβιντ, Μαριάνοβιτς
Ανόρθωση: Γκαλίτσιος, Βργκοτς, Π. Αρτυματάς, Κ. Αρτυματάς