19 Απριλίου, 2024
  • 19 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Τα τρία σενάρια για την 6η θέση(ενδιαφέρει ΑΕΛ,Πάφο,Ν.Σαλαμίνα)

Τα τρία σενάρια για την 6η θέση(ενδιαφέρει ΑΕΛ,Πάφο,Ν.Σαλαμίνα)

By on 24 Φεβρουαρίου, 2020 0 390 Views

Πέραν από την «μάχη» για κατάκτηση του τίτλου, την «μάχη» της Ευρώπης και την διαβάθμιση φτάσαμε στην τελευταία αγωνιστικής της κανονικής περιόδου και ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει ποια θα είναι η ομάδα που θα καταλάβει την 6η θέση για να παίξει στα πλέι οφ.
ΑΕΛ, Πάφος και Νέα Σαλαμίνα ερίζουν για την θέση και όλα θα εξαρτηθούν από τα αποτελέσματα τους στην 22η αγωνιστική.
Αυτή που κρατά στα δικά της πόδια την τύχη της είναι η ΑΕΛ η οποία με νίκη επί του Εθνικού δεν θα κοιτάξει να δει τι έκαναν οι άλλοι δύο… μνηστήρες.
Αν χάσει βαθμούς η ΑΕΛ τότε περιπλέκονται τα πράγματα.
*Στο σενάριο τριπλής ισοβαθμίας τότε η Πάφος είναι αυτή που ευνοείται και θα πάρει την θέση για το α΄ γκρουπ. Αυτό θα συμβεί αν χάσει η ΑΕΛ, έρθει ισοπαλία η Πάφος και νικήσει η Νέα Σαλαμίνα. Σε μια τέτοια περίπτωση θα έχουν και οι τρεις από 28 βαθμούς, με την Πάφο να έχει 9 βαθμούς στα μεταξύ τους παιχνίδια, τη Νέα Σαλαμίνα 6 και την ΑΕΛ μόλις τρεις.
*Στο σενάριο διπλής ισοβαθμίας ανάμεσα σε ΑΕΛ και Πάφο στους 28 βαθμούς τότε θα πρέπει να περιμένουμε και να δούμε τον συντελεστή τερμάτων μιας και μετρούν από μία νίκη με το ίδιο σκορ (2-0).
*Στο σενάριο διπλής ισοβαθμίας ανάμεσα σε ΑΕΛ και Νέα Σαλαμίνα στους 28 βαθμού τότε η Νέα Σαλαμίνα ευνοείται στην ισοβαθμία με τις δύο νίκες επί των «γαλαζοκιτρίνων».