19 Απριλίου, 2024
  • 19 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Κ.ΦΙΛΙΠΠΟΥ:Για εμάς είναι μια νίκη 3 βαθμών.Μόνο περηφάνια νιώθουμε για την ομάδα μας

Κ.ΦΙΛΙΠΠΟΥ:Για εμάς είναι μια νίκη 3 βαθμών.Μόνο περηφάνια νιώθουμε για την ομάδα μας

By on 24 Φεβρουαρίου, 2020 0 3018 Views

Ο πρόεδρος του Εθνικού Άχνας Κίκης Φιλίππου μίλησε στον Super Sport fm 104.0 για την τεράστια νίκη επί της Ανόρθωσης και όχι μόνο.

Για την τεράστια νίκη με 5-0 επί της Ανόρθωσης: «Για εμάς είναι μια νίκη, είναι τρεις βαθμοί. Απέναντι σε έναν αντίπαλο όπως είναι η Ανόρθωση ήταν μια τεράστια νίκη. Είναι μια από τις 2-3 ομάδες που θα διεκδικήσουν τον τίτλο και έχει και προβάδισμα. Δεν λέει τίποτα το σκορ για εμένα γιατί θεωρώ ότι αυτά τα αποτελέσματα τα είχαμε ξανά και μάλιστα εναντίον μας. Με την ΑΕΚ νικούσαμε 2-0 και χάσαμε 5-2 και φάνηκε ότι ο αντίπαλος έκανε περίπατο. Σεβόμαστε την Ανόρθωση, θα διεκδικήσει μέχρι τέλους το πρωτάθλημα. Μόνο περηφάνια νιώθουμε για την ομάδα μας. Αρχίσαμε το παιχνίδι με πέντε Κύπριους ποδοσφαιριστές, το μπάτζετ είναι πολύ χαμηλό σε σχέση με άλλους αλλά τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό. Μας βγήκαν και κάποιες φάσεις και ήρθε αυτό το αποτέλεσμα. Το πιο σημαντικό είναι να συνεχίσουμε το ίδιο για να υλοποιήσουμε τον στόχο μας».

Στηρίζετε τους Κύπριους και δεν πέσατε στην παγίδα να γεμίσετε με ξένους: «Ο Εθνικός εδώ και αρκετά χρόνια με το μέγεθος του αν ακολουθήσει τους μεγάλους δεν θα αντέξει. Το κάναμε αυτό και είδαμε ότι δεν είναι στις δυνατότητες μας. Εγώ πραγματικά πιστεύω στον Κύπριο ποδοσφαιριστή, φτάνει να του δοθούν οι ευκαιρίες. Το πάντρεμα των Κύπριων καλών παικτών και καλών χαρακτήρων φέρνουν το αποτέλεσμα που ζητάμε. Εμείς θα επενδύσουμε στα παιδιά τα δικά μας και υπάρχουν 3-4 ποδοσφαιριστές που δεν πήραν ευκαιρία αλλά θα την πάρουν. Εγώ πιέζω τους προπονητές να δώσουν ευκαιρίες».

Δεν υπήρχε ποδοσφαιριστής που υστέρησε από πλευράς Εθνικού: «Όλοι οι φίλοι του σωματείου είμαι σίγουρος δεν κατάφεραν να κοιμηθούν χθες βράδυ από την χαρά τους. Κανίς ποδοσφαιριστές μας δεν υστέρησε και αυτός ήταν και ο λόγος που νικήσαμε ότι πολλοί ποδοσφαιριστές είχαν καλή απόδοση».

Είχε και η Ανόρθωση κακή παρουσία αλλά ο Εθνικός την ανάγκασε να βγάλει αυτή την απόδοση: «Πάντα έτσι γίνεται και αδικούμε λίγο την ομάδα που κερδίζει. Μπορεί να μην είχε και την καλύτερη απόδοση η Ανόρθωση αλλά η ουσία είναι ότι είχε καλή απόδοση η δική μας ομάδα. Θα ήταν άδικο να σταθούμε στην κακή απόδοση της Ανόρθωσης και να μην σταθούμε στην εξαιρετική παρουσία του Εθνικού».

Για τον Κονέ: «Από την αρχή επενδύσαμε πάνω του. Κάναμε μεγάλη προσπάθεια να τον φέρουμε. Τον περιμέναμε και ευτυχώς ήρθε στην ομάδα. Είναι και πολύ νεαρός και πιστεύω ότι δεν θα παρασυρθεί από την παρουσία του. Έχει πολλά προσόντα. Σε ταχύτητα ίσως να μην υπάρχει άλλος τέτοιος ποδοσφαιριστής στην Κύπρο. Δεν θα τον κρίνουμε μόνο από ένα παιχνίδι αλλά από την γενικότερη του παρουσία».

Είχατε κάποιες προτάσεις είτε για τον Κονέ, είτε για άλλους ποδοσφαιριστές σας; «Πριν τον Δεκέμβριο είχαμε κάποιες προτάσεις, αλλά εμείς θέλουμε να συνεχίσουμε με την ίδια ομάδα. Δεν κάναμε μεγάλες μεταγραφές τον Ιανουάριο και τους χρειαζόμαστε όλους».

Για τον επαναληπτικό του Κυπέλλου με τον Απόλλωνα: «Για εμάς δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια. Θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό, θα προσπαθήσουμε αν και θα ήταν διαφορετικά αν δεν γινόταν εκείνο το μεγάλο λάθος και ερχόμασταν με 2-1 στον επαναληπτικό. Πάλι θα το παλέψουμε, είναι ποδόσφαιρο και κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να γίνει».

Για τον προπονητή Ντέαν Κλάφουριτς: «Ο προπονητής δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Κάνει πολύ καλή δουλειά, είναι επαγγελματίας 100% και έχει μια διαφορετική φιλοσοφία».

Για την μάχη της παραμονής: «Είναι δύσκολα τα πράγματα. Από την πλευρά μας θεωρούμε ότι μπαίνοντας στο τελευταίο κομμάτι του πρωταθλήματος θα είμαστε έτοιμοι να παλέψουμε όλα τα παιχνίδια. Έδειξε ότι μπορεί αυτή η ομάδα, νίκησε τον Απόλλωνα, την Ομόνοια, την Ανόρθωση, πήρε ισοπαλία με το ΑΠΟΕΛ και σε όλα αυτά τα παιχνίδια κανείς αντίπαλος δεν ήταν αδιάφορος.

Για την διαιτησία: «Προσπαθώ να βρω ένα λάθος και δεν βρίσκω και είναι σημαντικό αυτό να μην μιλά κανείς για τον διαιτητή. Εμείς οι ΄διιο χτυπάμε το ποδόσφαιρο σαν να θέλουμε να το σκοτώσουμε και αυτή η εικόνα της διαιτησία που είχαμε στο χθεσινό παιχνίδι βοηθά».