20 Απριλίου, 2024
  • 20 Απριλίου, 2024

Ο Εθνικός διέσυρε την Ανόρθωση 5-0!

By on 23 Φεβρουαρίου, 2020 0 5814 Views

Απίστευτο όμως είναι αληθινό.Ο Εθνικός που παλεύει για σωτηρία συνέτριψε 5-0 την πρωτοπόρο Ανόρθωση που έκανε κάκιστη εμφάνιση διατέθηκε στο Δασάκι Άχνας.Εξαιρετικά καλός και διαβασμένος ο Εθνικός δεν πήρε τυχαία μια μεγάλη νίκη αλλά επιβλήθηκε κατά κράτος σε όλους τους τομείς την σκιά της Ανόρθωσης.Άμυνα παιδικής χαράς ,ανύπαρκτο κέντρο και ανούσια επίθεση συνέθεσαν ένα αξιολύπητο σύνολο που φορούσε φανέλες της Ανόρθωσης.Αδιάβαστη η Ανόρθωση δεν πρόβλεψε τις αντεπιθέσεις και την ταχύτητα του Εθνικού και απογοήτευσε τους χιλιάδες οπαδούς της που έμειναν έκπληκτοι με αυτά που έβλεπαν.Τραγικά λάθη από την άμυνα και καμιά έμπνευση από τους μέσους και τους επιθετικούς.Ο Εθνικός ήταν εξαιρετικός και εξέπληξε θετικά φθάνοντας σε ένα μεγάλο θρίαμβο που τον ανεβάζει στην 10η θέση.Παρηγιριά για την Ανόρθωση η ήττα του ΑΠΟΕΛ αλλά η Ομόνοια είναι στον ένα βαθμό και με αυτή την εικόνα δεν μπορεί να ελπίζει πως θα κρατήσει την κορυφή έκτος αν συνέλθει αμέσως.Ο Ανανίτζε πάντως φαίνεται πολύ ανέτοιμος για να βοηθήσει…

83′ ΓΚΟΛ 5-0 Γύρισμα του Μιγκελίτο από τα δεξιά, ο Κοστόφσκι με κοντινή προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Λόρια.

57′ ΓΚΟΛ 4-0 Λάθος μεταβίβαση του Ράγιος στην άμυνα, ο Μάριος Ηλία το εκμεταλλεύεται στο έπακρον που στέλνει την μπάλα στα δίχτυα Λόρια.

48′ Σέντρα στην πλάτη της άμυνας του Εθνικού, ο Κατσαράβα μπήκε στην περιοχή, έκανε επιπόλαια το σουτ με την μπάλα να φεύγει πάνω από την εστία του Μπογκατίνοφ.

45′ Μεγάλη φάση για τον Εθνικό. Λάθος του Βργκοτς στην άμυνα, ο Κονέ έκλεψε την μπάλα και βρέθηκε απέναντι από τον Λόρια, άνοιξε όμως το κοντρόλ και βγήκε αρκετά πλάγια και έχασε μεγάλη ευκαιρία.
43′ ΓΚΟΛ 3-0 Γύρισμα του Πρόγιτς από τα δεξιά, ο Μάριος Ηλία έπιασε το δυνατό σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με θεατές τους αμυντικούς της Ανόρθωσης.
41′ ΓΚΟΛ 2-0 Ο Κονέ εκμεταλλεύτηκε το λάθος που έγινε από τον Ανανίτζε έξω από την περιοχή του Εθνικού και έφυγε γρήγορα στην κόντρα επίθεση, ξεπέρασε και τον Νταουσβίλι και πλάσαρε ιδανικά τον Λόρια.

38′ Μακρινό σουτ του Οκριασβίλι, η μπάλα δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι
35′ Ο Κονέ που μπήκε με αξιώσεις στην περιοχή από τα αριστερά, έκανε το σουτ με την μπάλα να φεύγει αρκετά έξω από την εστία του Λόρια.
28′ ΓΚΟΛ 1-0 Ο Κουντόμπιακ εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι
27′ Πέναλτι για τον Εθνικό. Ο Σίλντενφελντ με το αριστερό του πόδι, βρίσκει τον Κονέ από πίσω κάτω χαμηλά στην προσπάθειά του να παίξει την μπάλα και τον ανατρέπει εντός περιοχής.

ΕΘΝΙΚΟΣ (Ντ. Κλάφουριτς): Μπογκατίνοφ, Μιγκελίτο, M. Ηλία(60′ Κοστόφσκι), Χαραλάμπους, Ντεϊβίσον, Πρόγιτς, Κουντόμπιακ, Κυπριανού(75′ Φοινίρης), Χριστοφή(70′ Ι. Μαρκόσκι), Κορέα, Κονέ
Στον πάγκο: Στρατηλάτης, K. Ηλία, Μ. Μαρκόσκι, Κουσιάππας, Παπαγεωργίου, Ιωάννου

ΑΝΟΡΘΩΣΗ (Τ. Κετσπάγια): Λόρια, Κ. Αρτυματάς, Βργκοτς, Σίλντενφελντ, Σελίν, Νταουσβίλι, Ανανίτζε(46′ Κατσαράβα), Ράγιος, Καλτσάς, Οκριασβίλι, Ντούρις(60′ Χριστοφή)
Στον πάγκο: Παπαδόπουλος, Π. Αρτυματάς, Πηλέας, Βασιλακάκης, Μανθάτης, Μαργκάσα, Ιωάννου

ΚΙΤΡΙΝΕΣ:Ράγιος
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Πετζίν Τίχομιρ (Τόμας Μάρχαν, Σάριτς Κρούνο) Νικόλας Νεοκλέους (Χ. Νικολαίδης)
ΘΕΑΤΕΣ: 2500 περίπου