28 Μαρτίου, 2024
  • 28 Μαρτίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Λεβάντε – Ρεάλ 1-0: Σοκ για την Βασίλισσα, πρώτη στο «Clasico» η Μπάρτσα!

Λεβάντε – Ρεάλ 1-0: Σοκ για την Βασίλισσα, πρώτη στο «Clasico» η Μπάρτσα!

By on 23 Φεβρουαρίου, 2020 0 353 Views

Ήττα για την αναποτελεσματική Ρεάλ από τους… Μπλαουγκράνα της Λεβάντε, στο +2 η Μπαρτσελόνα, αποχώρησε τραυματίας ο Αζάρ.

Οκτώ ημέρες προτού υποδεχθεί την Μπαρτσελόνα στο «Clasico» του «Σαντιάγο Μπερναμπέου» (Κυριακή 01/03), η Ρεάλ Μαδρίτης ηττήθηκε από… Μπλαουγκράνα, αλλά πολύ πιο ταπεινούς από τους αυθεντικούς!

Η ψυχωμένη Λεβάντε άντεξε την πίεση της ομάδας του Ζινεντίν Ζιντάν, ανέβασε στροφές στο δεύτερο ημίχρονο και, με ένα καταπληκτικό γκολ του Χοσέ Λουίς Μοράλες, έριξε την Ρεάλ στο καναβάτσο (1-0) και την υποχρεώνει να πάει ως δεύτερη (και στο -2 από την Μπάρτσα) στο μεγάλο ντέρμπι της επόμενης εβδομάδας.

Το πρώτο μέρος άνηκε αποκλειστικά στην Βασίλισσα, η οποία είχε την κατοχή της μπάλας και τις ευκαιρίες, απέναντι σε μια Λεβάντε που περιορίστηκε στο να αμύνεται και να ψάχνει, χωρίς επιτυχία, να απειλήσει με αντεπιθέσεις την εστία του Τιμπό Κουρτουά.

Ο Βέλγος πέρασε ένα πολύ ήρεμο 45λεπτο, σε αντίθεση με τον Αϊτόρ, ο οποίος έδιωξε με τα πόδια το πλασέ του Καρίμ Μπενζεμά (11′), στην πιο μεγάλη ευκαιρία των Μαδριλένων στο πρώτο μισό του παιχνιδιού.

Ο τερματοφύλακας της Λεβάντε κόντεψε να πληρώσει ακριβά το μοναδικό του λάθος σε αυτό το διάστημα, αφού δεν έδιωξε σωστά την μπάλα με γροθιές μετά από κόρνερ, με τον Καζεμίρο να πιάνει την κεφαλιά και να την στέλνει ελάχιστα άουτ (17′).

Ένα επικίνδυνο γύρισμα με το στήθος του Τόνιο (37′) και ένα δυνατό σουτ του Λούκα Μόντριτς που έδιωξε δύσκολα ο Αϊτόρ (40′) ολοκλήρωσαν την εικόνα ενός αγώνα όπου η Ρεάλ ήθελε, αλλά δεν μπορούσε.

Μοράλες… μπαμ και κάτω!

Το αγωνιστικό πλάνο της Ρεάλ δεν ήταν λανθασμένο και συνέχισε να το εφαρμόζει και στο δεύτερο μέρος, όπου ο Αζάρ έχασε μια μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Μαρσέλο τον έβγαλε μόνο του απέναντι στον Αϊτόρ, με τον Βέλγο να πλασάρει άψυχα.

Σαν να μην έφτανε αυτό, ο Αζάρ αποχώρησε τραυματίας με ενοχλήσεις στον αστράγαλο που τον είχε θέσει νοκ άουτ για ενάμιση μήνα, την ώρα που η Λεβάντε ανέβαζε σιγά σιγά στροφές και έβγαινε από το… καβούκι της. Μετά από δύο – τρεις σχετικά καλές ευκαιρίες, οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να προηγηθούν (81′), όταν ο (γεννημένος στην Μαδρίτη) Χοσέ Λουίς Μοράλες έπιασε ένα φοβερό σουτ από την γωνία της μεγάλης περιοχής, αιφνιδιάζοντας πλήρως τον Κουρτουά.

Η Ρεάλ βγήκε απεγνωσμένα στην επίθεση για να σώσει τουλάχιστον τον βαθμό της ισοπαλίας, η Λεβάντε όμως άντεξε μέχρι το φινάλε και, για πρώτη φορά στην ιστορία της, νίκησε στο ίδιο πρωτάθλημα τις Μπαρτσελόνα (3-1 στις 2 Νοεμβρίου) και Ρεάλ.

Λεβάντε (Πάκο Λόπεθ): Αϊτόρ – Μιραμόν, Μπρούνο, Ποστίγο, Τόνιο – Μπάρντι, Καμπάνια, Βούκτσεβιτς, Μοράλες (81′ Μαρτίνεθ) – Ρουτζέ (67′ Μελέρο), Μαγιοράλ (88′ Σέρχιο Λεόν).

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζινεντίν Ζιντάν): Κουρτουά – Καρβαχάλ, Ράμος, Βαράν, Μαρσέλο – Καζεμίρο, Κρόος, Μόντριτς (82′ Βαλβέρδε) – Ίσκο (73′ Λούκας Βάθκεθ), Μπενζεμά, Αζάρ (67′ λ. τρ. Βινίσιους Ζούνιορ).