18 Απριλίου, 2024
  • 18 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Σπαλ – Γιουβέντους 1-2: Ο Κριστιάνο σπάει τα κοντέρ (vid)

Σπαλ – Γιουβέντους 1-2: Ο Κριστιάνο σπάει τα κοντέρ (vid)

By on 22 Φεβρουαρίου, 2020 0 670 Views

Στο +4 από την Λάτσιο η πρωτοπόρος Γιουβέντους, με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να συνεχίζει να σπάει τα κοντέρ και να… φορτώνει ενόψει Champions League.

Έπαιζαν η ουραγός (Σπαλ) με την πρωτοπόρο (Γιουβέντους) και αυτό, θέλοντας και μη, φαίνονταν αρκετά. Η Σπαλ, βεβαίως, ήταν μαχητική μέχρι το φινάλε, αλλά η Γιούβε ήταν αυτή που δικαίως χαμογέλασε με μια εκτός έδρας νίκη (2-1) που έφερε ξανά την σφραγίδα του Κριστιάνο Ρονάλντο.

Ο Πορτογάλος, στο χιλιοστό επαγγελματικό ματς της καριέρας του, ξεκίνησε «φουριόζος» και σκόραρε μόλις στο πέμπτο λεπτό, αλλά το γκολ ακυρώθηκε σωστά μέσω VAR, αφού ο Κριστιάνο ήταν σε θέση οφσάιντ.

Με τον Χουάν Κουαδράδο σε κεφάτο απόγευμα, η Γιούβε ήταν ανώτερη στο πρώτο μέρος και έχασε τις καλύτερες ευκαιρίες με τον Κολομβιανό, τον Κριστιάνο και τον Πάουλο Ντιμπάλα, το σουτ του οποίου σταμάτησε στο δοκάρι (37′).

Η Σπαλ, στο πρώτο εντός έδρας παιχνίδι με τον Λουίτζι ντι Μπιάτζιο στον πάγκο, απαντούσε κυρίως με ευκαιρίες του Αντρέα Πετάνια, ο οποίος σχεδόν σε κάθε του παιχνίδι δικαιολογεί γιατί τον Ιανουάριο η Νάπολι έδωσε 17 εκατομμύρια ευρώ για να τον αποκτήσει, αφήνοντας τον δανεικό στην τωρινή του ομάδα μέχρι το τέλος της σεζόν.

Λίγο προτού συμπληρωθούν τα πρώτα σαράντα λεπτά, όμως, ήρθε η ώρα του Κριστιάνο. Ο Άαρον Ράμσεϊ έβγαλε μόνο του τον Κουαδράδο στα δεξιά της επίθεσης, ο Κολομβιανός γύρισε με συρτή σέντρα την μπάλα και ο «CR7», χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα, σημείωσε ένα ιστορικό γκολ (το 735ο σε χίλια παιχνίδια!), αφού σκόραρε για ενδέκατο διαδοχικό ματς στην Serie A, κάτι που μέχρι τώρα είχαν κάνει μόνο ο Γκαμπριέλ Μπατιστούτα και ο Φάμπιο Κουαλιαρέλα.

Η σφραγίδα του Ράμσεϊ

Οι Μπιανκονέρι, οι οποίοι παρατάχθηκαν χωρίς τους Μίραλεμ Πιάνιτς και Γονσάλο Ιγουαΐν, μπήκαν αποφασισμένοι να «καθαρίσουν» το ματς και, αφού έχασαν ευκαιρίες με Κριστιάνο, Κουαδράδο και Ράμσεϊ, έφτασαν σε δεύτερο γκολ με τον Ουαλό μεσοεπιθετικό, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε εξαιρετική βαθιά μπαλιά του Ντιμπάλα (60′).

Το 2-0 επέτρεπε στην Γιούβε να κάνει συντήρηση δυνάμεων ενόψει του πρώτου αγώνα με την Λυών για την φάση των «16» του Champions League (Τετάρτη 26/02), αλλά οι γηπεδούχοι δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη.

Ανατροπή του Μισιρόλι από τον Ρουγκάνι μέσα στην περιοχή, ο Πετάνια ευστοχεί από την άσπρη βούλα (69′) και βάζει ξανά στο παιχνίδι την Σπαλ, με την Γιουβέντους να σοβαρεύεται, να έχει νέο δοκάρι με τον Κριστιάνο και να κρατάει μέχρι το τέλος τη νίκη που την φέρνει στο +4 από την δεύτερη Λάτσιο, με ματς περισσότερο.

Σπαλ (Λουίτζι ντι Μπιάτζιο): Μπερίσα – Τσιόνεκ, Μπονιφάζι, Ζουκάνοβιτς, Ρέκα – Μισιρόλι (80′ Τούνιοφ), Βαλντιφιόρι, Βαλότι (89′ Ντι Φραντσέσκο) – Κάστρο (60′ Φάρες), Πετάνια, Στρεφέτσα.

Γιουβέντους (Μαουρίτσιο Σάρι): Στσέσνι – Ντανίλο, Κιελίνι (55′ Ντε Λιχτ), Ρουγκάνι, Άλεξ Σάντρο – Ματουϊντί (79′ Μπερναρντέσκι), Μπετανκούρ, Ράμσεϊ (73′ Ραμπιό) – Κουαδράδο, Ντιμπάλα, Κριστιάνο Ρονάλντο.